Conferință [CUM A FOST] Digitalizarea dreptului și a administrației publice în actualul context pandemic

3056       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Digitalizarea dreptului și a administrației publice în actualul context pandemic 📅 15 - 16 octombrie 2020 [CUM A FOST] Digitalizarea dreptului și a administrației publice în actualul context pandemic

Data 15 - 16 octombrie 2020
Locația Online

ALOCUȚIUNI DE DESCHIDERE

ACORDAREA TITLULUI DE DOCTOR HONORIS CAUSA

Universitatea „Ovidius” din Constanța împreună cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea de Stat din Moldova, Uniunea Internațională a Executorilor Judecătorești, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ), Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din Republica Moldova și Grupul editorial Universul Juridic, cu sprijinul ELSA Constanța, au organizat în 15-16 octombrie 2020 conferința internațională „Digitalizarea dreptului și a administrației publice în actualul context pandemic”.

Partenerul acestui important eveniment a fost compania Wolters Kluwer România.

 

Conferința s-a desfășurat online, folosind platforma Zoom, și a fost transmisă direct pe portalul www.universuljuridic.ro de-a lungul celor două zile de maraton profesional, timp de peste 12 ore, înregistrând o audiență record în rândul abonaților și al celor care și-au cumpărat accesul la eveniment. Au luat cuvântul nu mai puțin de 47 de speakeri din patru țări: România, Republica Moldova, Franța și Belgia.

 

Evenimentul a fost acreditat de INPPA, fiind inclus în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților, iar punctele de pregătire profesională s-au acordat după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA.

 

Evenimentul constituit pe întinderea a două zile a fost deschis de gazdă, prof. univ. dr. habil. Adrian STOICA, decanul Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. Mesajul de bun venit a fost întărit și de alocuțiunea rectorului Universității „Ovidius”, conf. univ. dr. Dan Marcel ILIESCU.

A urmat intervenția dlui prof. univ. dr. Leonard AZAMFIREI, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, secondat apoi de mesajul președintelui UNEJ, Marius MORARI.

A urmat la cuvânt președintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești din Republica Moldova, Valeriu DEVDEREA, conectat la eveniment atât prin tehnologie, cât și cu spiritul, cel care a transmis participanților o sinteză a gândurilor și preocupărilor executorilor judecătorești de peste Prut.

Participanții au avut parte, de asemenea, de un cuvânt introductiv și din partea Președintelui Uniunii Internaționale a Executorilor Judecătorești, Marc SCHMITZ, care a vorbit în limba franceză despre tema conferinței și despre provocările induse de fenomenul de digitalizare la nivel european și global.

În aceeași primă zi, 15 octombrie, în preambulul conferinței propriu-zise, s-a desfășurat și ceremonia de decernare a titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA dlui prof. univ. dr. Ioan LEȘ, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Festivitatea s-a bucurat de un laudatio „atipic”, rostit de decanul Facultății de Drept din cadrul Universității „Ovidius”, prof. univ. dr. habil. Adrian STOICA.

Pentru a elogia activitatea prof. univ. dr. Ioan Leș, au intervenit pe rând dnii Marc SCHMITZ (Belgia), Președintele Uniunii Internaționale a Executorilor Judecătorești, conf. univ. dr. Eugen HURUBĂ, directorul Centrului Național de Pregătire și Perfecționare a Executorilor Judecătorești, prof. univ. dr. HC Natalie FRICERO, Universitatea Nice Sophia Antipolis (Franța), prof. univ. dr. Călina JUGASTRU, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. Verginel LOZNEANU, Academia de Poliție „Al.I. Cuza” din București, și prof. univ. dr. Vlad BARBU, Universitatea „Ovidius” din Constanța. Ceremonia a fost încheiată de cuvântul celui distins, prof. univ. dr. Ioan LEȘ.

 

Tot înainte de lucrările propriu-zise ale conferinței a avut loc și lansarea unei lucrări de specialitate, „Tratat de drept procesual civil”, coordonată de prof. univ. dr. HC Ioan LEȘ și prof. univ. dr. Daniel GHIȚĂ. Au vorbit despre valoarea și contribuția cărții prof. univ. dr. habil. Adrian STOICA, Universitatea „Ovidius” din Constanța, și prof. univ. dr. Călina JUGASTRU, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

 

Prima secțiune a conferinței a fost intitulată DIGITALIZAREA PROCESULUI CIVIL – JUDECATA, fiind moderată de prof. univ. dr. habil. Adrian STOICA, Universitatea „Ovidius” din Constanța, și prof. univ. dr. Verginel LOZNEANU, Academia de Poliție „Al.I. Cuza” din București.

Au luat cuvântul următorii vorbitori:

Prof. univ. dr. HC Ioan LEȘ, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Prof. univ. dr. HC Marin VOICU, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Prof. univ. dr. Gabriel MIHAI, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Prof. univ. dr. Daniel GHIȚĂ, Universitatea din Craiova

Conf. univ. dr. Sebastian SPINEI, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Conf. univ. dr. Elena BELEI, Universitatea de Stat din Moldova

Conf. univ. dr. Igor COBAN, Universitatea de Stat din Moldova

Conf. univ. dr. Adrian CIRCA, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Conf. univ. dr. Marilena MARIN, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Conf. univ. dr. Mădălina BOTINĂ, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Lect. univ. dr. Gabriel GRIGORE, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Lect. univ. dr. Cristina Ramona DUȚĂ, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Lect. univ. dr. Bogdan Cristian TRANDAFIRESCU, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Drd. Vasile JOSAN, Universitatea de Stat din Moldova

A doua secțiune, cu titulatura DIGITALIZAREA DREPTULUI PENAL ȘI A DREPTULUI PROCESUAL PENAL, a fost moderată de prof. univ. dr. habil. Sergiu BRÎNZĂ, Universitatea de Stat din Moldova.

 

Au avut prezentări următorii invitați:

 

Prof. univ. dr. Marian ALEXANDRU, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Conf. univ. dr. Stanislav COPEȚCHI, Universitatea de Stat din Moldova

Conf. univ. dr. Stela BOTNARU, Universitatea de Stat din Moldova

Conf. univ. dr. Mariana MITRA-NIȚĂ, prof. univ. dr. Vasile DRĂGHICI, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Lect. univ. dr. Zafer SADÂC, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Asist. univ. dr. Mihai-Alexandru STANCIU, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Prim-procuror Gill Julien GRIGORE IACOBICI, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

Și vineri, 16 octombrie 2020, în cea de-a doua zi a conferinței, au existat două secțiuni distincte. În prima secțiune, cu tema DIGITALIZAREA PROCESULUI CIVIL – EXECUTAREA SILITĂ, desfășurată în moderarea prof. univ. dr. habil. Adrian STOICA și a conf. univ. dr. Eugen HURUBĂ, au avut intervenții urmărite cu interes:

 

Prof. univ. dr. HC Natalie FRICERO, Universitatea Nice Sophia Antipolis, Franța

Conf. univ. dr. Guillaume PAYAN, Universitatea din Toulon, Franța

Exec. jud. Patrick GIELEN, consilier al președintelui Uniunii Internaționale a Executorilor Judecătorești, Belgia

Conf. univ. dr. George MĂGUREANU, Universitatea Româno-Americană, București

Lect. univ. drd. exec. jud. Oxana NOVICOV, Universitatea de Stat din Moldova

Lect. univ. drd. exec. jud. Roman TĂLMACI, Universitatea de Stat din Moldova

 

Secțiunea a doua, cu tema DIGITALIZAREA ADMINISTRAȚIEI PUBLICE, s-a bucurat de moderarea conf. univ. dr. Cristinel IFTENE, Universitatea „Ovidius” din Constanța, și a conf. univ. dr. Flavia GHENCEA, Universitatea „Spiru Haret” din București.

 

Au avut luări de cuvânt apreciate de asistență următorii:

 

Prof. univ. dr. Verginia VEDINAȘ, Universitatea din București

Conf. univ. dr. Emilia Lucia CĂTANĂ, Universitatea „Dimitrie Cantemir”, Târgu Mureș

Conf. univ. dr. Nicolae-Dragoș PLOEȘTEANU, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Prof. univ. dr. habil. Mihaela RUS, asist. univ. dr. Tănase TASENȚE, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Conf. univ. dr. Mădălina BOTINĂ, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Lect. univ. dr. Gabriel MANU, Universitatea Ecologică din București

Abonații portalului și cei care au plătit accesul la conferință pot viziona înregistrarea integrală a conferinței la adresa:

https://www.universuljuridic.ro/acces-video-digitalizarea-dreptului-si-administratiei-publice-in-actualul-context-pandemic/

 

 


Universitatea „Ovidius” din Constanța împreună cu Universitatea de medicină, farmacie, științe și tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, Universitatea de Stat din Moldova, Uniunea Internațională a Executorilor Judecătorești, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din Republica Moldova și Editura Universul Juridic organizează conferința „Digitalizarea dreptului și a administrației publice în actualul context pandemic”, aceasta se va desfașura pe parcursul a două zile după cum urmează:

  • 15 OCTOMBRIE: orele 9.00-16.30
  • 16 OCTOMBRIE: orele 9.00-16.30

Conferința este organizată cu sprijinul:

► Wolters Kluwer România

 

 

  • Executorilor judecătorești le este echivalată participarea la conferință cu obligația de pregătire profesională aferentă anului 2020, cu condiția de a se înscrie online prin intermediul site-ului UNEJ, din secțiunea MEMBRI.

 

 Acreditare INPPA

„Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.”.

PROGRAM CONFERINȚĂ:

15 OCTOMBRIE: orele 12.00-14.00

ACORDAREA TITLULUI DE DOCTOR HONORIS CAUSA ȘI LANSARE DE CARTE

12.00-13.00 Acordarea titlului de doctor honoris causa al Universității „Ovidius” din Constanța dlui Prof. univ. dr. HC Ioan Leș, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Conf. univ. dr. Dan Marcel ILIESCU, rectorul Universității „Ovidius” din Constanța
Prof. univ. dr. Diane Vancea, Președintele Senatului Universității „Ovidius” din Constanța
Prof. univ. dr. habil. Adrian STOICA, Universitatea „Ovidius” din Constanța
Prof. univ. dr. HC Natalie FRICERO, Universitatea Nice Sophia Antipolis, Franța
Marc SCHMITZ, Președintele Uniunii Internaționale a Executorilor Judecătorești
Prof. univ. dr. Călina JUGASTRU, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
Conf. univ. dr. Eugen HURUBĂ, director al Centrului Național de Pregătire și Perfecționare a Executorilor Judecătorești
Prof. univ. dr. Verginel LOZNEANU, Academia de Poliție „Al.I. Cuza” din București

13.00-13.30 Lansare de carte: Tratat de drept procesual civil, coordonat de dl prof. univ. dr. HC Ioan LEȘ și prof. univ. dr. Daniel GHIȚĂ

Prof. univ. dr. habil. Adrian STOICA, Universitatea „Ovidius” din Constanța
Prof. univ. dr. Călina JUGASTRU, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

 

15 OCTOMBRIE: orele 9.00-16.30

9.00-9.45 – ALOCUȚIUNI DE DESCHIDERE

Conf. univ. dr. Dan Marcel ILIESCU, rectorul Universității „Ovidius” din Constanța

Prof. univ. dr. habil. Adrian STOICA, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Prof. univ. dr. Leonard AZAMFIREI, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Prof. univ. dr. habil. Otilia DANDARA, Universitatea de Stat din Moldova

Marius MORARI, Președintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești din România

Valeriu DEVDEREA, Președintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești din Republica Moldova

Marc SCHMITZ, Președintele Uniunii Internaționale a Executorilor Judecătorești

10.00-11.55 – Secțiunea DIGITALIZAREA PROCESULUI CIVIL – JUDECATA

Moderatori: prof. univ. dr. habil. Adrian STOICA, Universitatea „Ovidius” din Constanța; prof. univ. dr. Verginel LOZNEANU, Academia de Poliție „Al.I. Cuza” din București

1. Prof. univ. dr. HC Ioan LEȘ, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

2. Prof. univ. dr. HC Marin VOICU, Universitatea „Ovidius” din Constanța

3. Prof. univ. dr. Gabriel MIHAI, Universitatea „Ovidius” din Constanța

4. Prof. univ. dr. Daniel GHIȚĂ, Universitatea din Craiova

5. Conf. univ. dr. Sebastian SPINEI, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

6. Conf. univ. dr. Elena BELEI, Universitatea de Stat din Moldova

7. Conf. univ. dr. Igor COBAN, Universitatea de Stat din Moldova

8. Conf. univ. dr. Adrian CIRCA, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

9. Conf. univ. dr. Marilena MARIN, Universitatea „Ovidius” din Constanța

10. Conf. univ. dr. Mădălina BOTINĂ, Universitatea „Ovidius” din Constanța

11. Lect. univ. dr. Gabriel GRIGORE, Universitatea „Ovidius” din Constanța

12. Lect. univ. dr. Cristina Ramona DUȚĂ, Universitatea „Ovidius” din Constanța

13. Lect. univ. dr. Bogdan Cristian TRANDAFIRESCU, Universitatea „Ovidius” din Constanța

14. Drd. Vasile JOSAN, Universitatea de Stat din Moldova

14.00-16.30 – Secțiunea DIGITALIZAREA DREPTULUI PENAL ȘI A DREPTULUI PROCESUAL PENAL

Moderator: prof. univ. dr. habil. Sergiu BRÎNZĂ, Universitatea de Stat din Moldova

1. Prof. univ. dr. Marian ALEXANDRU, Universitatea „Ovidius” din Constanța

2. Conf. univ. dr. Stanislav COPEȚCHI, Universitatea de Stat din Moldova

3. Conf. univ. dr. Stela BOTNARU, Universitatea de Stat din Moldova

4. Conf. univ. dr. Mariana MITRA-NIȚĂ, Prof. univ. dr. Vasile DRĂGHICI, Universitatea Ovidius din Constanța

5. Lect. univ. dr Zafer SADÂC, Universitatea Ovidius din Constanța

6. Asist. univ. dr. Mihai-Alexandru STANCIU, Universitatea „Ovidius” din Constanța

7. Prim-procuror Gill Julien GRIGORE IACOBICI, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

16 OCTOMBRIE: orele 9.00-16.30

9.00-13.30 – Secțiunea DIGITALIZAREA PROCESULUI CIVIL – EXECUTAREA SILITĂ

Moderatori: prof. univ. dr. habil. Adrian STOICA, Universitatea „Ovidius” din Constanța; conf. univ. dr. Eugen HURUBĂ, director al Centrului Național de Pregătire și Perfecționare a Executorilor Judecătorești

1. Prof. univ. dr. HC Natalie FRICERO, Universitatea Nice Sophia Antipolis, Franța

2. Conf. univ. dr. Guillaume PAYAN, Universitatea din Toulon, Franța

3. Exec. jud. Patrick GIELEN, consilier al președintelui Uniunii Internaționale a Executorilor Judecătorești, Belgia

4. Conf. univ. dr. George MĂGUREANU, Universitatea Româno-Americană, București

5. Lect. univ. drd. exec. jud. Oxana NOVICOV, Universitatea de Stat din Moldova

6. Lect. univ. drd. exec. jud. Roman TĂLMACI, Universitatea de Stat din Moldova

14.00-16.30 – Secțiunea DIGITALIZAREA ADMINISTRAȚIEI PUBLICE

Moderatori: conf. univ. dr. Cristinel IFTENE, Universitatea „Ovidius” din Constanța; conf. univ. dr. Flavia GHENCEA, Universitatea „Spiru Haret”, București

1. Prof. univ. dr. Verginia VEDINAȘ, Universitatea din București

2. Conf. univ. dr. Emilia Lucia CĂTANĂ, Universitatea „Dimitrie Cantemir”, Târgu Mureș

3. Conf. univ. dr. Nicolae-Dragoș PLOEȘTEANU, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș

4. Prof. univ. dr. habil. Mihaela RUS, asist. univ. dr. Tănase TASENȚE, Universitatea „Ovidius” din Constanța

5. Conf. univ. dr. Mădălina BOTINĂ, Universitatea „Ovidius” din Constanța

6. Lect. univ. dr. Gabriel MANU, Universitatea Ecologică din București

 

DIGITALIZATION OF LAW AND PUBLIC ADMINISTRATION IN THE CONTEXT OF THE CURRENT PANDEMIC

CONFERENCE PROGRAM
OCTOBER 15th- 16th, 2020

OCTOBER 15th: 9.00 a.m. – 4.30 p.m.

9.00 a.m. – 9.45 a.m. – OPENING SPEECHES

Assoc. Prof. Dan Marcel ILIESCU, PhD, Rector of Ovidius University of Constanta
Prof. habil. Adrian STOICA, PhD; Prof. Verginel LOZNEANU, PhD
Prof. Leonard AZAMFIREI, PhD, Rector of George Emil Palade University of Medicine, Pharmacy, Science and Technology, Târgu Mureș
Prof. habil. Otilia DANDARA, PhD, Moldova State University
Marius MORARI, President of the National Union of Bailiffs, Romania
Valeriu DEVDEREA, President of the National Union of Bailiffs of the Republic of Moldova
Marc SCHMITZ, President of the International Union of Bailiffs

10.00 a.m. – 11.55 a.m. – DIGITALIZATION OF THE CIVIL PROCEEDING – THE LAWSUIT

Moderators: Prof. habil. Adrian STOICA, PhD; Prof. Verginel LOZNEANU, PhD

1. Prof. H.C. Ioan LEȘ, PhD, Lucian Blaga University, Sibiu
2. Prof. H.C Marin VOICU, PhD, Ovidius University of Constanța
3. Prof. Gabriel MIHAI, PhD, Ovidius University of Constanța
4. Prof. Daniel GHIȚĂ,PhD, University of Craiova
5. Assoc.prof. habil. Sebastian SPINEI, PhD, Lucian Blaga University, Sibiu
6. Assoc. Prof. Elena BELEI, PhD, Moldova State University
7. Assoc. Prof. Coban IGOR, PhD, Moldova State University
8. Assoc. Prof. Adrian CIRCA, PhD, Lucian Blaga University, Sibiu
9. Assoc. Prof. Marilena MARIN, PhD, Ovidius University of Constanța
10. Assoc. Prof Mădălina BOTINĂ, PhD, Ovidius University of Constanța
11. Lect. Gabriel GRIGORE, PhD Ovidius University of Constanța
12. Lect. Cristina Ramona DUȚĂ, PhD, Ovidius University of Constanța
13. Lect. Bogdan Cristian TRANDAFIRESCU, PhD, Ovidius University of Constanța
14. Vasile JOSAN, PhD candidate, Moldova State University

2.00 p.m. – 4.30 p.m. – Section: DIGITALIZATION OF CRIMINAL LAW AND CRIMINAL PROCEDURE LAW

Moderator: Prof. habil. Sergiu BRÂNZĂ, PhD

1. Prof. Marian ALEXANDRU, PhD, Ovidius University of Constanța
2. Assoc. Prof. Stanislav COPETCHI, PhD, Moldova State University
3. Assoc. Prof. Stela BOTNARU, PhD, Moldova State University
4. Assoc. Prof. Mariana MITRA-NIȚĂ, PhD, Prof. Vasile DRĂGHICI, PhD, Ovidius University of Constanța
5. Lect. univ. dr Zafer SADÂC, PhD, Universitatea Ovidius din Constanța
6. Lect. Mihai Alexandru STANCIU, PhD, Universitatea Ovidius din Constanța
7. Gill Julien Grigore Iacobici, prosecutor, The Prosecutor’s Office attached to the Constanța Court

OCTOBER 16th: 9.00 a.m. – 4.30 p.m.

9.00 a.m. – 1.30 p.m. – Section: DIGITALIZATION OF THE CIVIL PROCEEDING – FORCED EXECUTION

Moderators: Prof. habil. Adrian STOICA, PhD; Assoc. Prof. Eugen HURUBĂ, PhD

1. Prof. HC Natalie FRICERO, PhD, Sophia Antipolis University, Nice, France
2. Assoc. Prof. Guillaume PAYAN, PhD, University of Toulon, France
3. Bailiff Patrick GIELEN, Belgium
4. Assoc. Prof. George MĂGUREANU, Romanian American University
5. Lect. Oxana NOVICOV, PhD candidate, bailiff, Moldova State University
6. Lect. Roman TALMACI, PhD candidate, bailiff, Moldova State University

2.00 p.m. – 4.30 p.m. – Section: DIGITALIZATION OF PUBLIC ADMINISTRATION

Moderators: Assoc. Prof. Cristinel IFTENE, PhD; Assoc. Prof. Flavia GHENCEA, PhD

1. Prof. Verginia VEDINAȘ, PhD, University of Bucharest
2. Assoc. Prof. Emilia Lucia CĂTANA, PhD, Dimitrie Cantemir University, Tg. Mureș
3. Assoc. Prof. Nicolae Dragoș PLOEȘTEANU, PhD, George Emil Palade University of Medicine, Pharmacy, Science and Technology, Târgu Mureș
4. Prof. habil Mihaela RUS, PhD; Assist. Prof. Tănase Tasențe, PhD, Ovidius University of Constanța
5. Assoc. Prof Mădălina BOTINĂ, PhD, Ovidius University of Constanța
6. Lect. Gabriel MANU, PhD, Ecological University of Bucharest
DIGITALISATION DU DROIT ET DE L’ADMINISTRATION PUBLIQUE DANS LE CONTEXTE ACTUEL DE LA PANDÉMIE

PROGRAMME DE LA CONFÉRENCE
15-16 OCTOBRE 2020

15 OCTOBRE: 9h00 – 16h30

9h00 – 9h45 – DISCOURS D’OUVERTURE

Maître des conf. dr. Dan Marcel ILIESCU, Recteur de l’Université Ovidius de Constanta
Prof. dr. HDR Adrian STOICA
Prof. Dr. Leonard AZAMFIREI, Recteur de l’Université de médecine, pharmacie, sciences et technologie George Emil Palade, Târgu Mureș
Prof. Dr. HDR Otilia DANDARA, Université d’État de Moldavie
Marius MORARI, Président de l’Union nationale des huissiers de justice, Roumanie
Valeriu DEVDEREA, Président de l’Union nationale des huissiers de justice de la République de Moldavie
Marc SCHMITZ, Président de l’Union internationale des huissiers de justice

10h00 – 11h55 – DIGITALISATION DE L’ACTION CIVILE – LE PROCÈS

Modérateurs: Prof. Dr. HDR Adrian STOICA; Prof. Dr. Verginel LOZNEANU

1. Prof. dr. HC Ioan LEȘ, Université Lucian Blaga, Sibiu
2. Prof. dr. HC Marin VOICU, Université Ovidius de Constanța
3. Prof. dr. Gabriel MIHAI, Université Ovidius de Constanța
4. Prof.dr. Daniel GHIȚĂ, Universitaté de Craiova
5. Maître des conf. dr. HDR Sebastian SPINEI, Université Lucian Blaga, Sibiu
6. Maître des conf. dr. Elena BELEI, Université d’État de Moldavie
7. Maître des conf. dr. Coban IGOR, Université d’État de Moldavie
8. Maître des conf. dr. Adrian CIRCA, Université Lucian Blaga, Sibiu
9. Maître des conf. dr. Marilena MARIN, Université Ovidius de Constanța
10. Maître des conf. dr. Mădălina BOTINĂ, Université Ovidius de Constanța
11. Lect. dr. Gabriel GRIGORE, Université Ovidius de Constanța
12. Lect. dr. Cristina Ramona DUȚĂ, Université Ovidius de Constanța
13. Lect.dr. Bogdan Cristian TRANDAFIRESCU, Université Ovidius de Constanța
14. Doctorand Vasile JOSAN, Université d’État de Moldavie

14h00 -16h30 – Section: DIGITALISATION DU DROIT PÉNAL ET DU DROIT DE LA PROCÉDURE PÉNALE

Modérateur: Prof. dr. HDR Sergiu BRÂNZĂ

1. Prof. dr. Marian ALEXANDRU, Université Ovidius de Constanța
2. Maître des conf. dr. Stanislav COPETCHI, Université d’État de Moldavie
3. Maître des conf. dr. Stela BOTNARU, Université d’État de Moldavie
4. Maître des conf. dr. Mariana MITRA-NIȚĂ; Prof. Vasile DRĂGHICI, Université Ovidius de Constanța
5. Lect. dr. Zafer SADÂC, Université Ovidius de Constanța
6. Assist. dr. Mihai Alexandru STANCIU, Université Ovidius de Constanța
7. Gill Julien Grigore Iacobici, procureur, Bureau du Procureur attaché à la Cour de Constanța

16 OCTOBRE: 9h00 – 16h30

De 9h00 à 13h30 – Section: DIGITALISATION DE L’ACTION CIVILE – L’ EXÉCUTION FORCÉE

Modérateur: Prof. dr. HDR Adrian STOICA; Maître des conf. dr. Eugen HURUBĂ

1. Prof. dr. HC Natalie FRICERO, Université Sophia Antipolis, Nice, France
2. Maître des conf. dr. Guillaume PAYAN, Université de Toulon, France
3. Huissier de justice Patrick GIELEN, Belgique
4. Maître des conf. dr. George MĂGUREANU, Université Américain Roumain
5. Lect. doctorand, Huissier de justice Oxana NOVICOV, Université d’État de Moldavie
6. Lect. doctorand, Huissier de justice Roman TALMACI, Université d’État de Moldavie

14h00 – 16h30 – Section: DIGITALISATION DE L’ADMINISTRATION PUBLIQUE

Modérateurs: Maître des conf. dr. Cristinel IFTENE; Maître des conf. dr. Flavia GHENCEA

1. Prof. dr. Verginia VEDINAȘ, Université de Bucarest
2. Maître des conf. dr. Emilia Lucia CĂTANA, Université Dimitrie Cantemir, Tg. Mureș
3. Maître des conf. dr. Nicolae Dragoș PLOEȘTEANU, George Emil Palade Université de médecine, pharmacie, sciences et technologie, Târgu Mureș
4. Prof. dr. HDR Mihaela RUS; Assist. dr. Tănase Tasențe, Université Ovidius de Constanța
5. Maître des conf. dr. Mădălina BOTINĂ, Université Ovidius de Constanța
6. Lect. dr. Gabriel MANU, Université écologique de Bucarest
Comitet de științific si de organizare:

 

Președinte: Prof. univ. dr. habil. Adrian STOICA, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Membri:

Prof. univ. dr. Natalie FRICERO, Universitatea Nice Sophia Antipolis, Franța

Conf. univ. dr. Guillaume PAYAN, Universitatea din Toulon, Franța

Prof. univ. dr. Mircea DUȚU, Universitatea Ecologică din București, România

Prof. univ. dr. Liviu POP, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, România

Prof. univ. dr. Nicolae POPA, Universitatea „Nicolae Titulescu”, România

Prof. univ. dr. Ioan LEȘ, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, România

Prof. univ. dr. Marin VOICU, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Prof. univ. dr. Daniel GHIȚĂ, Universitatea din Craiova, România

Conf. univ. dr. habil. Sebastian SPINEI, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, România

Prof. univ. dr. Gabriel MIHAI, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Conf. univ. dr. Adrian CIRCA, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, România

Prof. univ. dr. Verginia VEDINAȘ, Universitatea din București, România

Conf. univ. dr. Emilia Lucia CĂTANĂ, Universitatea „Dimitrie Cantemir”, Târgu Mureș, România

Conf. univ. dr. Nicolae-Dragoș PLOEȘTEANU, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, România

Prof. univ. dr. Vlad BARBU, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Prof. univ. dr. habil. Mihaela RUS, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Prof. univ. dr. Constantin ANECHITOAIE, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Prof. univ. dr. Vasile DRĂGHICI, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Prof. univ. dr. Florica BRAȘOVEANU, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Prof. univ. dr. Marian ALEXANDRU, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Conf. univ. dr. Adina Laura PANDELE, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Conf. univ. dr. Cristinel IFTENE, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Conf. univ. dr. Mariana MITRA-NIȚĂ, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Conf. univ. dr. Marilena MARIN, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Conf. univ. dr. Raluca-Andreea TRANDAFIR, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Conf. univ. dr. Mădălina BOTINĂ, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Conf. univ. dr. Ivan ANANE, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Conf. univ. dr. Flavia GHENCEA, Universitatea „Spiru Haret”, București, România

Lect. univ. dr. Bogdan Cristian TRANDAFIRESCU, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Lect. univ. dr. Maria CĂZĂNEL, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Lect. univ. dr. Gheorghe BUZESCU, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Lect. univ. dr. Anca NIȚĂ, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Lect. univ. dr. Cristina Ramona DUȚĂ, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Lect. univ. dr. Mari-Isabella STAN, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Lect. univ. dr. Cristian OPARIUC-DAN, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Asist. univ. dr. Tănase TASENȚE, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

Asist. univ. dr. Maria CARATAȘ, Universitatea „Ovidius” din Constanța, România

 


Taxa de participare este de 300 lei + TVA/ persoană și include următoarele beneficii:

 

– Acces la vizionarea conferinței video live la calitate 4k

– Acces la înregistrarea video la 3 zile după data evenimentului (o puteți accesa din link-ul primit pe mail)

– Speakeri de calitate, profesori universitari, experți în domeniu

– 20% reducere la următoarele conferințe

– 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele:

Peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie.

Accesul la conferință se face online, pe bază de utilizator și parolă.

Detaliile privind modalitatea de acces la conferința video vă sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după înscrierea dvs. prin completarea formularului de mai jos.

Conferința video va fi transmisă LIVE la data și ora afișate. De asemenea, înregistrarea VIDEO a conferinței vă va fi pusă la dispoziție în cel mai scurt timp după finalizarea transmisiei LIVE.

Atât transmisia LIVE, cât și înregistrarea VIDEO sunt disponibile doar pe bază de utilizator și parolă pentru persoanele care s-au înscris cu succes prin formularul evenimentului și care au achitat contravaloarea accesului.

Vizualizarea și accesarea transmisiei LIVE și a înregistrării se fac doar pe Portalul Universul Juridic. Aveți nevoie doar de o conexiune la internet și nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale în afară de autentificarea cu utilizator și parolă pe www.universuljuridic.ro


 Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555[email protected]

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: [email protected]
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

[CUM A FOST] Digitalizarea dreptului și a administrației publice în actualul context pandemic was last modified: octombrie 23rd, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter