[CUM A FOST] Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul legii asupra profesiilor liberale”, ediția a V-a

191       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul legii asupra profesiilor liberale”, ediția a V-a 📅 31 ianuarie 2023 [CUM A FOST] Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul legii asupra profesiilor liberale”, ediția a V-a

Data 31 ianuarie 2023
Locația Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București - Aula Carol I, etaj. 2, str. Ion Ghica nr. 4, sector 3, București

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București și Grupul editorial Universul Juridic au organizat în data de 31 ianuarie 2023 cea de-a V-a ediție a Conferinței naționale „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul legii asupra profesiilor liberale”. 

 Evenimentul s-a desfășurat în Aula Carol I a Palatului Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, pe parcursul a circa 8 ore, transmise LIVE pe portalul premium www.universuljuridic.ro. 

 Evenimentul a format obiectul procedurii de aprobare de către I.N.P.P.A. Conferința a fost inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților, punctele de pregătire profesională urmând a fi acordate după încheierea conferinței, în baza prevederilor metodologiei de recunoaștere a activităților de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R. 

De asemenea, evenimentul s-a bucurat de  acreditarea I.N.P.P.I., care a acordat participanților 8 puncte de pregătire profesională, dar și de acreditările C.C.F. și C.A.F.R., care au acordat 5 ore de pregătire profesională, respectiv 6 ore de pregătire profesională nestructurată. 

PARTENERI INSTITUȚIONALI ai evenimentului au fost: Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR), Uniunea Juriștilor din Romania (UJR), Camera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială din România (CNCPIR), Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR), Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România– Filiala București (CECCAR) și Camera Consultanților Fiscali (CCF). 

 Evenimentul s-a bucurat și de sprijinul esențial al următorilor parteneri comerciali: Țuca Zbârcea & Asociații, Trans Sped, Albu Morar, Biriș Goran SPARL, Bradu Neagu & Asociații, Vulpoi & Toader Management, Cabinet de avocat ADRIAN STAN, WOLTERS KLUWER România, Alpha Bank, Tudor. Personal Tailor și LARA SWEETS. 

 Conferința s-a bazat pe interesul legitim al tuturor celor care se încadrează în categoria profesiilor liberale (notari publici, avocați, executori judecătorești, practicieni în insolvență, evaluatori și consultanți independenți etc.) în a respecta întocmai obligațiile care le revin, conform legislației în vigoare, cu privire la prevenirea și sancționarea spălării banilor. De aceea, dezbaterile pe această temă de larg interes, în compania celor mai buni specialiști în materie, au reprezentat, din nou, o bună oportunitate de racordare la realitățile de ultimă oră și de lămurire a celor mai sensibile aspecte cu care cei vizați se confruntă în activitatea lor curentă. 

Moderatorul evenimentului a fost doamna procuror drd. Elena Hach, cadru didactic asociat, Direcția Națională Anticorupție. 

 Cuvântul de deschidere a aparținut președintelui Grupului editorial Universul Juridic, dl. Nicolae Cîrstea, care a subliniat importanța și anvergura acestei conferințe, „cel mai important eveniment al Grupului”. 

 Au rostit alocuțiuni invitații speciali ai evenimentului, în următoarea ordine: 

 Av. Cosmin Marina, vicepreședinte, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București.  

Prof. univ. dr., av. Traian Briciu, președinte, Uniunea Națională a Barourilor din România.  

Adrian Cucu, președinte, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB).  

Radu Călin Timbuș, președinte, Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR).   

Prof. univ. dr., av. Marius Pantea, vicepreședinte, Camera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială din România (CNCPIR).   

Andrei Aurel, președinte, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România – Filiala București (CECCAR). 

Av. Simona Miloș, președinte, Institutul Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI).  

Ec. dr. Dan Manolescu, președinte, Camera Consultanților Fiscali (intervenție online).  

 La finalul secțiunii introductive a fost lansată revista Spălarea Banilor – Prevention: Privacy & Transparency, o premieră pe piața media, având o temă sensibilă, de interes crescând și în România. Publicația glossy, într-un format A4 de 56 de pagini, va avea o apariție semestrială (ianuarie-iunie și iulie-decembrie), găzduind analize, puncte de vedere și opinii avizate ale specialiștilor de primă mână în domeniu. 

 Primul panel a ocazionat intervențiile următorilor speakeri, cu temele aferente: 

 Proc. drd. Elena Hach, Direcția Națională Anticorupție – Identificarea beneficiarului real. 

Adriana Luana Mihai,Manager, Financial Forensic Advisory, Deloitte România – Profesiile liberale. Elemente ale programului de conformitate în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor. Eficiență și provocări. 

Av. Mihai Morar, Senior Partner, Albu Morar – Spălarea de bani. Obligația de raportare a unor tranzacții vs. obligația de sesizare a unei fapte penale. 

Av. Noemi Cădariu, Asociat, Bradu, Neagu & Asociații – Infracțiunea de spălare a banilor – analiza comparativă a variantelor de incriminare de la art. 29 lit. a) și b). 

Av. Adrian Stan, avocat coordonator, Cabinetul Adrian Stan, Timișoara – Confiscarea produsului infracțiunilor de spălare a banilor. Aspecte controversate. 

Cornel Virgiliu Călinescu, director general, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate – Identificarea, administrarea și reutilizarea produsului infracțiunii. 

 Al doilea panel 2 s-a bucurat de prestația altor prestigioși speakeri, cu teme riguros pregătite:  

  Av. Gabriel Biriș, Co-Managing Partner, Biriș Goran – Prevenirea vs. combaterea fraudei de TVA – studiu de caz. 

Conf. univ. dr.  Marcel Vulpoi, director general, Vulpoi & Toader Management – Provocările profesioniștilor în servicii de contabilitate și fiscalitate în perspectiva combaterii spălării banilor și finanțării terorismului. 

Jud. Vasile Coman, Tribunalul Prahova, secția penală – Rolul criptomonedei în legalizarea veniturilor obținute din infracțiuni  (intervenție online). 

Ileana Adriana Totolici, analist financiar, Direcția prevenire, supraveghere și control, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) – Cunoașterea și administrarea, în cadrul profesiilor liberale, a riscurilor de expunere la fenomenele de spălare a banilor și finanțare a terorismului, potrivit rezultatelor „Raportului evaluării naționale a riscurilor de spălare a banilor și finanțare a terorismului”.   

Dr. Remus Jurj, profesor asociat, Universitatea Maritimă din Constanța – Spălarea banilor proveniți din infracțiunile contra mediului  (intervenție online). 

 Cel de-al treilea panel a acomodat intervențiile cu valoare adăugată ale următorilor lectori: 

  Jud. Raul Alexandru Nestor, Tribunalul București, secția I penală – Valențe ale secretului profesional în materia profesiilor liberale prin prisma calității de entitate raportoare. 

Av. Anca Pușcașu, Partner, Țuca Zbârcea & Asociații – Cunoașterea clientelei din perspectiva sancțiunilor internaționale. 

 Av., dr. Antoniu Obancia, Managing Associate, Rubin, Meyer, Doru & Trandafir, affiliated with Herzfeld & Rubin P.C. – Persoana juridică supusă concomitent procedurii insolvenței și acuzației de spălare a banilor. Provocările practicianului în insolvență. 

 

Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo, etc.

 

[CUM A FOST] Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul legii asupra profesiilor liberale”, ediția a V-a was last modified: februarie 2nd, 2023 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.