Conferință [CUM A FOST] Conferința Națională de Executare Silită, ediția a XII-a

33       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Conferința Națională de Executare Silită, ediția a XII-a 📅 30 - 01 octombrie 2021 [CUM A FOST] Conferința Națională de Executare Silită, ediția a XII-a

Data 30 - 01 octombrie 2021
Locația Online

Joi, 30 septembrie 2021, de la orele 10:00, s-a desfășurat Conferința Națională de Executare Silită, ediția a XII-a, eveniment extins pe parcursul a două zile (30 septembrie și 1 octombrie). 

Evenimentul a fost organizat de Revista Română de Executare Silită în parteneriat cu Grupul Editorial Universul Juridic și Universitatea „Titu Maiorescu”a marcat zece ani de la intrarea în vigoare a Noului Cod Civil și a inclus prezentarea unor teme de maximă actualitate din domeniile Executare SilităDrept CivilDrept Notarial, de către teoreticieni și practicieni de renume. 

Conferința s-a desfășurat exclusiv ONLINE și a fost organizată cu sprijinul partenerilor tradiționali ai Grupului Editorial (WOLTERS KLUWER RomâniaAVESTIS INTERNATIONALKruk RomâniaDobra & CălimanAlpha Bank și Tudor. Personal Tailor), precum și al partenerilor instituționali (Universitatea „Titu Maiorescu” și Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență – UNPIR). 

 Prima zi a evenimentului i-a avut ca moderatori pe conf. univ. dr., executor judecătorescEugen Hurubă, Director al Centrului de Pregătire și Perfecționare a Executorilor Judecătorești din România, și pe conf. univ. dr., jud. Ioan Gârbuleț, Curtea de Apel Târgu Mureș. 

 Programul a debutat cu acordarea Premiului de Excelență domnului Flavius Antoniu Baias la aniversarea celor 60 de ani, în aprecierea prodigioasei sale cariere juridice, cu o laudatio rostită de Nicolae Cîrstea, Președinte, Grup Editorial Universul Juridic, și acordarea Premiului „Savelly Zilberstein” pentru cel mai bun articol publicat în Revista Română de Executare Silită în anul 2020, urmate de executor judecătoresc Bogdan Dumitrache  Câteva considerații privind art. 677 C. proc. civ. 

Conf. univ. dr., av. Claudiu Constantin Dinu, Facultatea de Drept, Universitatea din București, a expus Executarea silită a contractelor de asistență juridică. Apoi, prof. univ. dr., executor judecătoresc Adrian Constantin Stoica, Decan, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea „Ovidius” din Constanța, a prezentat tema Statul – un debitor privilegiat, doar până în fața CEDO, executorul judecătoresc Ofelia Dobra, Dobra & Căliman a expus – Citarea prin publicitate în faza de executare silită. 

Conf. univ. dr., jud. Andreea Tabacu, Curtea de Apel Pitești, a prezentat Aspecte jurisprudențiale în executarea silită, urmată de Cristina Cornaci, Director General și fondator Avestis International, cu tema Contestația la titlu. Condiții de admisibilitate. Conf. univ. dr., executor judecătoresc Eugen Hurubă, Director, Centrul de Pregătire și Perfecționare a Executorilor Judecătorești din România, a prezentat tema Aspecte jurisprudențiale privind începerea executării silite.  

După pauză, lect. univ. dr., av. Florina Morozan, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, a prezentat tema Interdicția judecătorească, încotro?, urmată de lect. univ. dr., av. Nicolae-Horia Țiț, Prodecan, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu tema Verificarea competenței instanței de executare – o ecuație cu (încă) două necunoscute!. Prof. univ. dr., av. Daniel Ghiță, Prodecan, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova, a expus tema Competența procesuală și autoritatea de lucru judecat în materia executării silite – câteva considerații. Asist. univ. dr., jud. Cătălin Lungănașu, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara, Judecătoria Timișoara, a prezentat tema Apărările de fond în cadrul contestației la executare. Prof. univ. dr., av. Gabriela Răducan, formator INM, lector INPPA, Facultatea de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” din București, a expus Unele aspecte ale executării hotărârilor judecătorești referitoare la minori, ca și ale executării unor hotărâri referitoare la obligația de întreținere a părinților față de copiii minori. În încheierea zilei, conf. univ. dr., jud. Ioan Gârbuleț, Curtea de Apel Târgu Mureș, a prezentat Obligațiile executorului judecătoresc în cazul admiterii contestației la executare și consecințele nerespectării acestora, urmată fiind de o scurtă sesiune de întrebări și concluzii. 

Cea de-a doua zi a Conferinței Naționale de Executare Silită, ediția a XII-a (1 octombrie) i-a avut ca moderatori pe prof. univ. dr., jud. Evelina Oprina, Tribunalul Ilfov, și pe jud. Vasile Bozeșan, Tribunalul Ilfov, și a fost structurată pe două paneluri tematice. 

Primul panel a avut-o ca moderator pe doamna prof. univ. dr., jud. Evelina Oprina, Tribunalul Ilfov, și l-a avut în deschidere pe domnul conf. univ. dr., av. Mircea Ursuța, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, care a expus tema Posibile efecte ale digitalizării in materia executării silite. Adrian Măntoiu, Director General al Wolters Kluwer România, a prezentat tema Analiza jurisprudenței cu AI – daunele morale în contestațiile la executare. Jud. Vasile Bozeșan, Tribunalul Ilfov, a intervenit asupra aspectelor ridicate de Actele executorului care pot întrerupe prescripția executării silite, iar exec. jud. Nicoleta Răduță, BEJ Răduță Nicoleta, s-a pronunțat asupra temei Vânzare părți sociale vs. vânzare active în procedura de executare silită.  

Pauza dintre paneluri a fost marcată de lansarea cărții Executarea silita a contractelor de credit încheiate cu consumatorii”, autor jud. drd. Radu-Mihai Necula, Biblioteca de executare silită, coordonator jud. Vasile Bozeșan, editura Universul Juridic, 2020; 

Cel de-al doilea panel tematic a fost moderat de către jud. Vasile Bozeșan, Tribunalul Ilfov, și a debutat cu expunerea Traducerea hotărârilor arbitrale străine în procedura de încuviințare a executării silite, reglementată de art. 666 C. proc. civ. Condiții, corelații, consecințe, a domnului jud. drd. Radu-Mihai Necula, Tribunalul București, Secția a VI-a civilă. Prof. univ. dr., jud. Evelina Oprina, Tribunalul Ilfov, a prezentat tema Proporționalitatea măsurilor de executare silită – garanții, remedii, consecințe. Jud. Claudiu Drăgușin, Judecătoria Sectorului 4 din București, a prezentat tema Răspunderea civilă a executorului judecătoresc, iar, în încheiere, jud. dr. Delia Narcisa Theohari, Curtea de Apel București, a susținut tema Câteva chestiuni controversate privind prescripția dreptului de a obține executarea silită. 

 Conferința a fost inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților și a fost acreditată INPPI cu 10 puncte de pregătire profesională. 

 Pentru acces la înregistrarea video, ne puteți contacta pe adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon 0732.320.662 

 

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

 

 

 

[CUM A FOST] Conferința Națională de Executare Silită, ediția a XII-a was last modified: octombrie 13th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter