Confierință [CUM A FOST] Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități”, Ediția a X-a

31       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități”, Ediția a X-a 📅 21 - 22 septembrie 2021 [CUM A FOST] Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități”, Ediția a X-a

Data 21 - 22 septembrie 2021
Locația Sala Senatului, Universitatea „Titu Maiorescu” din București

În perioada 21-22 septembrie 2021, Grupul editorial Universul Juridic și Revista Română pentru Protecția și Securitatea Datelor cu Caracter Personal (RRPSDCP) a organizat cea de-a X-a edițiea Conferinței naționale Data Protection – Soluții și responsabilități, eveniment susținut în format fizic, la Sala Senatului, Universitatea „Titu Maiorescu” din București. 

Pe parcursul a două zile, Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități” a oferit o platformă atât pentru mediul academic, juriști, specialiști și profesioniști consacrați, cu experiență în materia protecției datelor, cât și pentru reprezentanții autorității de supraveghere și operatorilor din România pentru prezentarea unor concepte, dezbatere de idei și opinii, studii și abordări juridice în domeniul reglementat de GDPR și legislația privind prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal. 

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul partenerilor tradiționali ai Grupului Editorial Universul Juridic (Universitatea Titu MaiorescuUNIQA Asigurări S.A.ARGO SECURITYAlpha BankWOLTERS KLUWER România și Tudor. Personal Tailor). 

 Conferința l-a avut ca moderator pe domnul dr. Doru Dorobanțu, lector asociat, Universitatea Politehnică din București, și a fost transmis LIVE pe Portalul Universul Juridic. 

Comitetul științific al conferinței i-a reunit pe:
• Conf. univ. dr. av. Ciprian PĂUN – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca;
• Prof. univ. dr. Alina BÂRGĂOANU – Școala Națională de Științe Politice și Administrative;
• Conf. univ. dr. Nicolae PLOEȘTEANU – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu-Mureș;
• Conf. univ. dr. Maria DUMITRU – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava;
• Conf. univ. dr. av. Raul-Felix HODOȘ – Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. 

 Comitetul organizator i-a conjugat pe:
• Lect. asoc. dr. Doru Dorobanțu – Universitatea Politehnică din București;
• Asist. univ. drd. Silviu Dorin ȘCHIOPU – Universitatea „Transilvania” din Brașov;
• Nicolae Cîrstea – Președintele Grupului Editorial Universul Juridic. 

Conferința a fost inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților și practicienilor în insolvență și a fost acreditată INPPI cu 4 puncte de pregătire profesională. 

Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități”, Ediția a X-a

 Programul primei zile a fost deschis de prof. univ. dr.Iosif R. Urs, Președintele Universității „Titu Maiorescu” din București, și de conf. univ. dr.Manuela TăbărașDecanul Facultății de Drept a Universității „Titu Maiorescu” din București. 

Conf. univ. dr. Ciprian Păun, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Director, Revista Română pentru Protecția și Securitatea Datelor cu Caracter Personal, a prezentat tema Jurisprudența Europeană și bunele practici europene, izvor de drept pentru o doctrină a „privacy” law. Ionuț Savu, șeful Oficiului Responsabilului cu Protecția Datelor Personale, Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat tema Legalitatea prelucrărilor: Atribuție legală și interes public, între teorie și realitate. Conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, director, Centrul de Studii pentru Protecția Datelor, a susținut tema Aspecte controversate privind sfera materială de aplicare a Regulamentului General privind Protecția Datelor. Printre alti speakeri s-au mai numarat și Camelia Vâlcu și Oana Cioflec, consilieri, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P.), iar Bogdan Manolea, Asociația pentru Tehnologie și Internet (APTI), a prezentat tema Prelucrarea datelor personale pentru newsletter – între teorie și practică.  

După pauză, Marius Dumitrescu, Președinte, ASCPD, Data Management and Compliance Solutions Specialist, NeoPrivacy România, a susținut tema Sunt pregătite spitalele din România să implementeze directiva NIS și Regulamentul European pentru protecția datelor? Asist. univ. drd. Silviu Dorin Șchiopu, de la Universitatea „Transilvania” din Brașov, a prezentat tema Despre legalitatea prelucrării prin consultare în cursul stării de alertă a unor date cu caracter personal de către unitățile de alimentație publică: certificatul digital al UE privind COVID. Apoi, domnul Bogdan Panait, Fondator, LEXDATA, Managing Partner, Prescure, Panait și Asociații, a prezentat lucrarea Prelucrarea datelor personale în cadrul sistemului educational actual. Dr. Ionița Cochințu a încheiat ziua prin expunerea lucrării Prelucrarea datelor cu caracter personal în contextul legislației privind circulația pe drumurile publice, cu referire expresă la permisul de conducere. Repere legislative și abordări jurisprudențiale.  

Cea de-a doua parte a conferinței a debutat cu discursul doamnei Mirelei Popa, DPO, UNIQA Asigurări, urmat de cel al domnului Alin Dinu, Manager Departament Conformitate, UNIQA Asigurări, cu tema Protecția datelor și industria asigurărilor, și al domnilor Adrian Măntoiu, Director General Wolters Kluwer România, și Gabriel Ungureanu, Director Executiv Wolters Kluwer România, cu tema Analiza avansată a jurisprudenței aferente GDPR utilizând inteligența artificială. Lect. univ. dr. Adrian Vasile Cămărășan, CIPP/E, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie și Filosofie, Departamentul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană, a prezentattema Operator vs Împuternicit: roluri în prelucrarea datelor cu caracter personal. Av. Maria Maxim, director juridic și conformitate, Lidl România, a expus Evaluarea de impact asupra protecției datelor – aspecte de ordin practicconf. univ. dr., av. Raul-Felix Hodoș, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, redactor-șef Revista Română pentru Protecția și Securitatea Datelor cu Caracter Personal, a dezbătut tema Argumente pentru o profesionalizare reală a responsabililor cu protecția datelor, iar conf. univ. dr. av. Maria Dumitru-Nica, Baroul Iași, practician în insolvență, a prezentat tema Interferențe între protecția datelor și inteligența artificială. În continuare, Liviu Băltoi, Data Protection, Privacy and Cyber Security Consultant, fondator, Base64 CyberShield, membru, The Open Web Application Security Project® – OWASP – Serial Entrepreneur, a expus tema Datele Biometrice. Cea mai „sigură” metodă de autentificare?av. Alexandru Teodorescu, Partner, SCA Grecu și Asociații, a prezentat lucrarea Relația dintre operatori și persoanele împuternicite în lumina Ghidului EDPB, iar Raul Dăncuță, DPO la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – cadru didactic asociat Programe studii de securitate, a prezentat tema Abordarea protecției datelor în învățământul universitar. În încheiere, prof. univ. dr.Alina Bârgăoanu, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a dezbătut tema Îmblânzirea giganților digitali – problemă globală, soluții locale.  

Pentru acces la înregistrarea video, ne puteți contacta pe adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon 0732.320.662. 

 

Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

[CUM A FOST] Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități”, Ediția a X-a was last modified: octombrie 13th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter