[CUM A FOST] Conferință aniversară: „30 DE ANI DE LA RELUAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR JURIDIC LA ORADEA”

675       0

[CUM A FOST] Conferință aniversară: „30 DE ANI DE LA RELUAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR JURIDIC LA ORADEA” 📅 06 - 07 octombrie 2022 [CUM A FOST] Conferință aniversară: „30 DE ANI DE LA RELUAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR JURIDIC LA ORADEA”

Data 06 - 07 octombrie 2022
Locația

Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea a organizat pe 6 și 7 octombrie 2022 conferința aniversară cu tema 30 DE ANI DE LA RELUAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR JURIDIC LA ORADEA. cu prilejul împlinirii a trei decenii de la reluarea învățământului juridic în Bihor, continuând vechi și prestigioase tradiții, instituite în anul 1788 prin înființarea pe malul Crișului Repede a Academiei Regale de Drept, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din acest spațiu geografic. 

Pe parcursul acestui an, Facultatea de Drept din Oradea a marcat acest moment printr-o serie de evenimente științifice, prin care și-a dorit să mențină viu, în conștiința comunității, spiritul academic al intelectualității din această zonă și să reaprindă în aspirațiile tinerilor năzuința spre studiu și progres științific în domeniul Dreptului. Evenimentul cu cea mai mare rezonanță anul acesta a fost conferința națională cu participare internațională, intitulată sugestiv „30 de ani de la reluarea învățământului superior juridic la Oradea. Dreptul spre viitor”.  

 Partenerii instituționali ai facultății și ai conferinței au fost Curtea de Apel Oradea, Tribunalul Bihor, Judecătoria Oradea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, Primăria Municipiului Oradea, Baroul Bihor, Camera Noratilor Publici Oradea, Asociația Română de Științe Penale – Filiala Oradea, Camera Executprilor Judecătorești Oradea, UNIPR – Filiala Oradea, Centrul de Cercetare în Drept și Științe Administrative și Asociația pentru Promovarea Cercetării în Drept și Științe Administrative.  

 Promovarea și transmiterea LIVE a evenimentului a fost asigurată de Grupul editorial UNIVERSUL JURIDIC în portalul premium www.universuljuridic.ro 

 Cuvântul de deschidere și bun-venit a fost rostit de către dna prorector prof.univ.dr. Anca Dodescu, în numele rectorului Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, respectiv de către decanul Facultății de Drept, conf.univ.dr. Cristian Dumitru Miheș 

 Prima sesiune a evenimentului a inclus două lucrări legate de repere din istoria Academiei Regale de Drept prezentate de către colegii noștri lect.univ.dr. Mihaela Teaca și lect.univ.dr. Dorel Moțiu, subliniind diverse aspecte istorico-juridico-politice legate de Academia Regală de Drept din Oradea.  

În continuare, decanul facultății, conf. univ. dr. Cristian Dumitru Miheș, a marcat câteva repere ale evoluției învățământului juridic superior la Oradea în perioada 1992 – 2022, amintind profesorii care au predat în cadrul acestui program de studiu. Un moment de reculegere a fost ținut pentru memoria celor dispăruți, dar care au avut o contribuție esențială în această perioadă. Totodată, au fost menționați colegii care în prezent activează în cadrul facultății. 

Cu privire la evenimentul de față, decanul facultății a afirmat că acesta trebuie să se constituie, alături de alte demersuri esențiale ale facultății, într-o piatră de temelie pentru viitorul facultății noastre.  

Continuându-și discursul, acesta a spus: „Putem spune că istoria a fost nedreaptă cu Dreptul orădean. Sfârșitul abrupt, în anul 1934, prin absorbția Academiei Regale Drept de la Oradea de către Facultatea de Drept din Cluj Napoca, a condiționat re-începutul timid, dar ferm, în anii 90 de după Revoluția din Decembrie 1989. Perioada celor 30 de ani a fost caracterizată în mod continuu de nevoia de legitimare – didactică și științifică, în ideea în care ar trebui să recuperăm zeci de ani de întrerupere (de parcă lumea ar sta pe loc să ne aștepte pe noi). Cred că această idee nu este cea mai potrivită, cred că ideea potrivită este afirmarea identității proprii, pe domeniile unde merităm acest lucru. Iar acolo unde colegii au depus și … depun eforturi pe cele două axe – didactic și științific, suntem remarcați și acceptați ca parte integrantă a comunității academice. Pe de altă parte, dacă observăm procentele celor admiși în profesii din rândul absolvenților noștri, observăm că nu ne despart multe cifre de facultățile cu renume mai mare, dacă ne raportăm la cei care se înscriu la concurs sau examen. Poate ar trebui să avem un număr mai mare de înscriși, dintre absolvenții noștri. Evident, că mai avem mult de lucru, eu având datoria a fi primul observator critic – așa cum au remarcat și colegii mei, dar cred că prin efort individual, subsumat celui comun, putem să ne afirmăm identitate. 

Fiind acordat cuvântul invitaților, prodecanul Facultății de Drept din Miskolc, conf.univ.dr. Zoltán Varga, a înmânat, în numele decanului acestei facultăți, prof. univ. dr. habil. Csilla Csák,  distincția „Signum Aureum Facultatis” domnului prof. univ. dr. Valentin Mirișan, ca semn al bunei colaborări dintre cele două facultăți.  

În finalul primului moment au adresat cuvinte de felicitare prof.univ.dr.h.c. Ovidiu Predescu, DHC al Universității din Oradea, prof.univ.dr. Serghei Brânză, decanul Facultății de Drept, Universitatea de Stat din Moldova, dr. Gurău Nicolae din partea Institutului de Expertize Criminalistice Chișinău, precum și prof. univ. dr. Mircea Bob-Bocșan. 

Al doilea moment important al evenimentului a fost reprezentat de ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea doamnei prof.univ.dr.habil. Krisztina Karsai (Universitatea din Szeged – Ungaria), care se bucură de o excepțională reputație internațională în domeniul Științelor penale. La eveniment au participat din partea Universității din Oradea, prof. univ. dr. Anca Dodescu, prorector și conf. univ. dr. Vasile-Aurel Căuș, președintele Senatului Universității din Oradea. Prof. univ.d r. Liane Wörner, Universitatea Konstanz – Germania și conf. univ. dr. Cristian Dumitru Miheș au prezentat Laudatio cuprinzând contribuția doamnei prof.univ.dr.habil. Krisztina Karsai la dezvoltarea Științelor juridice, precum și momentele importante din cariera dumneaei, precum și sprijinul acordat Facultății de Drept de-a lungul timpului.  

Lectio magistralis intitulată sugestiv ”The Future of Legal Education – Legal Education for the Future” și foarte apreciată de asistența prezentă la ceremonie, a inclus considerații și aprecieri în privința viitorului activității profesioniștilor dreptului, educația juridică a viitorului, inclusiv prin raportare la specificul metodelor de predare adaptate pentru generația Z și lumea digitalizată, concentrarea pe rezultatele învățării, respectiv viitorul în ce privește predarea Dreptului penal și a Dreptului penal european. Totodată, dna prof.univ.dr. Krisztina Karsai a mulțumit Universității din Oradea și colegilor pentru titlul onorific acordat, considerându-se de acum, din toate punctele de vedere, parte a comunității academice orădene. 

 Al treilea moment al zilei, secțiunea intitulată ,,Dreptul spre viitor” a fost dedicată dezbaterilor privind viitorul Dreptului în România. Atelierul a fost moderat de prof.univ.dr.h.c. Ovidiu Predescu, Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea, alături de Loredana Corchiș, jurnalist TVR3 Cluj și Bradea Vlad, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, ambii absolvenți ai facultății noastre. 

Conferință aniversară: „30 DE ANI DE LA RELUAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR JURIDIC LA ORADEA”

Pornind de la trei teme diferite susținute de prof.univ.dr.h.c. Verginia Vedinaș, Universitatea din București – Dreptul administrativ la răscrucea codificării, prof.univ.dr. Mircea Bob-Bocșan, Universitatea ,,Babeș-Bolyai” Cluj Napoca – Ce este și ce trebuie să fie o teză de doctorat și conf.univ.dr. Laura Maria Stănilă, Universitatea de Vest din Timișoara – Aplicații ale Metaverse în sistemul de justiție penală, intervențiile participanților la această masă rotundă au atins câteva probleme sensibile care preocupă azi pe cei care predau Dreptul, în ideea adaptării absolvenților de Drept la provocările noi din administrație, din lumea digitală ori din perspectiva academică. 

 În cadrul acestei secțiuni, au intervenit și ne-au onorat cu prezența și prof. univ. dr. Ana Claudia Moarcăș, Universitatea din București, prof. univ. dr. Ioan Chelaru, Președintele Uniunii Juriștilor din România, prof. univ. dr. Constantin Duvac, președinte Asociația Română de Științe Penale și vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România, procuror Sebastian Vălean, Procuror General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, consilier juridic Ioana Sasu-Sbârciog, decan al Colegiului Consilierilor Juridici Bihor și dna Hajnalka Ildiko Vig, director general Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. 

 Demn de subliniat este prezența la evenimentele din această zi a reprezentanților instituțiilor partenere ale facultății noastre: judecător Loreley Mirea-Gajdo, vicepreședinte al Curții de Apel Oradea, avocat Adrian Stancu, decan al Baroului Bihor, executor judecătoresc Ardelean Felix, vicepreședinte Camera Executorilor Judecătorești Oradea, notar public Marinela Baba consilier în cadrul Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România. 

 În continuare, în partea a doua a zilei, invitații din străinătate de la universitățile din Ungaria (Universitățile din Debrecen și Miskolc) și Polonia (Universitate din Rzeszow) au susținut în cadrul unei secțiuni în limba engleză lucrările primite cu un interes deosebit. 

În paralel, la Facultatea de Drept s-a strigat catalogul promoțiilor 1997, 2002 și 2012 ale programului de studiu Drept – un moment cu multe, multe aduceri aminte, confirmându-se încă o dată că revederea cu Alma Mater reprezintă un moment încărcat cu emoție. 

Ziua a doua a fost rezervată în întregime prezentării lucrărilor și dezbaterilor științifice pe marginea acestora. Astfel, activitatea s-a derulat în cladirea Facultății de Drept Oradea și, respectiv, Baroul Bihor și au inclus o secțiune în limba engleză la care au participat colegii din Ungaria (Universitățile din Debrecen și Miskolc), Italia (Universitatea din Palermo), Serbia (Universitatea din Nis), Turcia (Universitatea din Istanbul), precum și secțiuni în limba română corespunzând celor trei domenii: Drept privat, Drept public și Administrație Publică, Științe Penale. 

 În cadrul primei sesiuni de Drept privat și-au adus contribuția prof.univ.dr. Claudia Roșu, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara, Considerații privitoare la Decizia nr. 1/2022 referitoare la interpretarea și aplicarea unitară a art. 603 alin. 3 Cod proc. civilă, Recurs în interesul legii; Conf. univ. dr. George Alexandru Ilie, Facultatea de Drept, Universitatea București, Probleme controversate actuale privind prescripția extinctivă; Prof. univ. dr. Carmen Popa, Universitatea din Oradea, Facultatea de Drept, O perspectivă actuală asupra rezervei succesorale; Lect. univ. dr. Adina Buciuman, Facultatea de Drept, Universitatea ,,Babeș-Boyai” Cluj-Napoca, Probleme ale răspunderii delictuale în contextual utilizării aeronavelor civile fără pilot la bord; Lect. univ. dr. Florina Morozan, Universitatea din Oradea, Facultatea de Drept, Considerații privind modificările aduse capacității de exercițiu a persoanei fizice prin Legea 140/2022; Asist. univ. dr. Corina Bodea, Universitatea din Oradea, Facultatea de Drept, Aspecte privind condițiile de formă ale testamentul olograf. Sesiunea a doua de Drept privat a inclus contribuție următorilor speakeri: Prof.univ.dr. Lucian Bernd Săuleanu, Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept, Noutăți legislative in dreptul societăților; Conf.univ.dr. Sergiu Golub, Facultatea de Drept, Universitatea ,,Babeș-Boyai” Cluj-Napoca, Măria Sa CAEN-ul! Oare Regele e gol?!?; Conf. univ. dr. Felix Hodoș, Facultatea de Drept și Științe Sociale, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Protecția datelor cu caracter personal în cadrul profesiilor juridice; Conf. univ. dr. Eugen Hurubă, UMFST Tg. Mureș, Formalități prealabile executării unei hotărâri judecătorești străine; Avocat dr. Mihaela Mocanu, redactor-șef al Revistei Române de Drept al Afacerilor, Piața de artă prin(tre) reglementări și cutume; Conf. univ. dr. Carmen Oana Mihăilă, Universitatea din Oradea, Facultatea de Drept, Marca. Distinctivitate și notorietate. Conflict cu denumirea comercială; Lect. univ. dr. Gavril D. Olar, Facultatea de Drept,  Universitatea din Oradea, Compensarea obligațiilor de plată în comerțul internațional.  

 În cadrul secțiunii Dreptul muncii, și-au adus contribuția: prof. univ. dr. Claudia Moarcăș, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Dreptul muncii și securității sociale – componente fundamentale ale dreptului acum și în viitor; Prof. univ. dr. Marioara Țichindelean,  Facultatea de Drept, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Reglementarea muncii subdeclarată între securitatea socială a salariatului și sustenabilitatea financiară a acesteia; Conf. univ. dr. Felicia Roșioru, Facultatea de Drept, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca,  Regulamentul intern: o simplă formalitate sau atuul angajatorului?; Lect. univ. dr. Ana-Maria Vlăsceanu, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Dreptul salariaților la deconectare în epoca telemuncii și conf.univ.dr. Lavinia Onica-Chipea, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea,  Incluziunea socială – strategii, abordări teoretice și practice. 

 La secțiunea de Dreptul familiei au fost prezentate următoarele lucrări: prof. univ. dr. Nadia-Cerasela Aniței, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Există un drept internațional privat al familiei?; Conf.univ.dr. Lucia Irinescu; Facultatea de Drept, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Discuții privind obligația de întreținere a copiilor față de părinții lor; drd. Said Iulia-Maria, Universitatea din Oradea, Facultatea de Drept, Consecințele divorțului asupra copiilor. Studiu calitativ efectuat în județul Bihor; Academician al Academiei de Științe din Moldova, profesor universitar dr. habilitat Ion Guceac, magistru în drept, lect. univ. Cristina Popovici, Facultatea de Drept, Universitatea de Stat din Moldova, Organele de autoadministrare judecătorească-subsistem al sistemului judecătoresc 

 Dezbateri vii s-au derulat în cadrul secțiunii Drept public și Administrație publică pe teme de actualitate: prof.univ.dr. Anton Trăilescu, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara, Unele discuții privind răspunderea pentru prejudiciile cauzate unităților administrativ-teritoriale prin actele de autoritate ale consiliilor locale și primarilor; prof. univ. dr. Ovidiu Podaru, Universitatea “Babeș-Bolyai”, Facultatea de Drept, Procedura administrativă prealabilă în cazul autorizației de construire – între convingerile teoreticianului și angoasele practicianului; Conf. univ. dr. Dan Constantin Mâță, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Ordinea publică în dreptul administrativ. Scurte clarificări conceptuale; Conf. univ. dr. Gabriel Ispas, Facultatea de Administrație și Afaceri, Universitatea din București, Uniunea Europeană și provocarea energetică iminentă. Este nevoie de o resetare a mecanismelor instituționale?; Conf. univ. dr. Mircea Ursuța, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Unele considerații cu privire  la calea de atac în materia contenciosului administrativ; Conf. univ. dr. Claudia Timofte, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Considerații cu privire la egalitatea de șanse în administrația publică; Lect. univ. dr. Laurențiu Șoneriu; Facultatea de Drept, Universitatea ,,Lucian Blaga” din Sibiu, Administrația publică în era digitalizării; Lect. univ. dr. Simina  Ioana  Goia, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Referendumul în România, ca expresie a democrației populare; Lect. univ. dr. Diana Cîrmaciu, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Aspecte teoretice privind contestația fiscală; Lect. univ. dr. Ligia-Valentina Mirișan, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Principiul proporționalității în ordinea juridică a Uniunii Europene – contur și limite; Lect. univ. dr. Aurelia Gidro, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Dificultățile începutului regimului republican în Roma antică; Asist. univ. asoc. dr. Ariana Dociu, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Unele considerații privind răspunderea administrativ-disciplinară; Asist. univ. dr. Claudiu Purdea, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Prevenirea infracționalității din domeniul patrimoniului cultural prin intermediul educației. Studii de caz și exemple de bune practici  

 Această secțiune a cuprins și două semnale editoriale aparținând autorilor: prof. univ. dr. Valerius CiucăSenioriile floriei. Exercitii comparative de etnologie juridică, find prezent și autorul postfeței acestui volum prof. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu, precum și conf. univ. dr. Oliviu PuieCadastru și publicitate imobiliară. 

 La lucrările secțiunii Științe penale au participat: judecător dr. Mihail Udroiu, Curtea de Apel Oradea, cadru didactic asociat la Facultatea de Drept Oradea; prof. univ. dr. Constantin Duvac – Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană, Despre necesitatea adaptării noțiunilor de drept penal general la evoluția inteligenței artificiale; prof. univ. dr. Augustin Lazăr, Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Protecția patrimoniului cultural prin dreptul penal, combaterea spălării bunurilor culturale; Conf. univ. dr. Daniel Nițu, Dr. Oana Bugnar-Coldea, Facultatea de Drept, Universitatea ,,Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca, Evaziune fiscală. Accesorii. Amnistie fiscală. Cauza de nepedepsire; Lect. univ. dr. Mihai Dunea, Facultatea de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Evoluții recente în materia prescripției penale: analiză critică; Conf. univ. dr. Mihaela Pătrăuș, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Scurte observații cu privire la limitele și efectele recunoașteri unei hotărâri judecătorești  străine; Conf. univ. dr. Petruț Ciobanu, Facultatea de Drept, Universitatea București, avocat Elena Eliza Hodan, Investigarea infracțiunilor care aduc atingere protecției datelor cu caracter personal; Dr. Cristina Teodora Pop, Magistrat-asistent la Curtea Constituțională a României, Cadru didactic asociat la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, Considerații privind declarația dată de inculpat în vederea încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției; Av. Radu Dacin, lect. univ. Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, doctorand Universitatea ,,Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, Câteva probleme practice privind aplicarea Hotărârii pronunțate în data de 21 decembrie 2021 de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în cauzele conexate C-357/19 Euro Box Promotion și alții, C379/19 DNA- Serviciul Teritorial Oradea, C-547/19 Asociația ,,Forumul Judecătorilor din România”, C-811/19 FQ și alții și C-840/19 NC; Conf. univ. dr.h abil. Sorin Alămoreanu, Facultatea de Drept, Universitatea ,,Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca, Grafologie și/sau Grafoscopie?; Conf. univ. dr. Nicolae Grofu, vicepreședinte ARSP și redactor șef adjunct al Revistei de Drept Penal – Unele reflecții asupra rolului organelor de cercetare penală ale poliției judiciare în cadrul procesului penal; Conf. univ. dr. Carmen Domocoș, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Decizii interpretative recente ale unor dispoziții de drept penal substanțial; Dr. Olga Cataraga, Piotr Petcovici, Silvia Lupu, Centrul de Expertize Judiciare a Ministerului Justiției din R. Moldova, Observații asupra limitelor de competență a experților judiciari în soluționarea sarcinilor de expertiză; Dr. Nicolae Gurău, Liliana Belobov, Centrul de Expertize Judiciare a Ministerului Justiției din R. Moldova, Victoria Prisăcaru, Centrul Național Anticorupție, Republica Moldova, Modalități de soluționare a obiectivelor complexe în expertiza criminalistică; Lect. univ. dr. Bodea Bogdan, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Exercitarea de către martor a dreptului de a nu face declaratii în faza de urmărire penală in rem 

Această secțiune a inclus și prezentarea volumului ,,Cooperarea judiciară internatională în materie penală. Compendium. Legislație, doctrină, jurisprudența europeană și națională”, autor conf. univ. dr. Mihaela Pătrăuș, prezentarea fiind realizată alături de judecător dr. Mihail Udroiu și conf. univ. dr. Cristian Dumitru Miheș. 

 O secțiune a fost dedicată lucărilor susținute de studenților, masteranzilor și doctoranzilor, provenind de la Universitatea ,,Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, Universitatea din Debrecen – Ungaria, Universitatea din Oradea. 

 Sintetizând dimensiunea evenimentului, acesta s-a bucurat de participarea colegilor din Germania, Italia, Ungaria, Polonia, Serbia, Turcia, Republica Moldova, alături de colegii din România, fiind reprezentate un număr de 10 universități și instituții din străinătate, respectiv 16 universități și instituții din țara noastră – alături de colegii din Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea. 

 Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea  a mulțumit invitaților, moderatorilor, partenerilor, sponsorilor – tuturor celor care au contribuit la punerea în practică a acestui important eveniment. 

 

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

[CUM A FOST] Conferință aniversară: „30 DE ANI DE LA RELUAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR JURIDIC LA ORADEA” was last modified: octombrie 18th, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: