Conferință [CUM A FOST] „10 ani de excelență în Dreptul penal al Afacerilor”

123       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] „10 ani de excelență în Dreptul penal al Afacerilor” 📅 24 februarie 2021 [CUM A FOST] „10 ani de excelență în Dreptul penal al Afacerilor”

Data 24 februarie 2021
Locația Online

În seara zilei de miercuri, 24 februarie 2021, Societatea de avocatură Hotca, Neagu, Sitaru & Asociații, cu sprijinul Grupului editorial Universul Juridic, a organizat un eveniment insolit, într-un format hibrid (offline și online), intitulat „10 ani de excelență în Dreptul penal al afacerilor”.

 Evenimentul a fost ocazionat de marcarea unui deceniu de practică de succes a fostei echipe Hotca & Asociații, redenumită de la începutul anului 2021 Hotca, Neagu, Sitaru & Asociații, o echipă de practicieni care s-a distins și afirmat în această perioadă prin probitate profesională, prin victorii obținute în beneficiul clienților și prin contribuții pe linie științifică și editorială.

 Desfășurarea evenimentului s-a produs în sala Atlas 2 a hotelului bucureștean Radisson Blu, într-o sală minuțios pregătită de gazde, cu participarea fizică a 25 de invitați, potrivit normelor legale impuse de starea de alertă. Evenimentul a fost transmis live atât pe pagina evenimentului din portalul www.universuljuridic.ro, cât și pe Facebook, în pagina dedicată evenimentului.

 Partenerii evenimentului produs în această formula proaspătă și originală au fost companiile WOLTERS KLUWER România, Tudor. Personal Tailor, dar și Societatea civilă profesională de executori judecătorești Peticaru, Iordache și Asociații.

În premieră națională pentru un eveniment cu tematică juridică, publicul din sală și de la distanță a beneficiat de capabilitățile excepționale ale unui ecran LED de ultimă generație, cu o dimensiune de 14/3,5 metri, care a oferit experiențe vizuale digitale unice, apreciate cu entuziasm de asistență.

În cadrul evenimentului, cu aportul președintelui Grupului editorial Universul Juridic, Nicolae Cîrstea, a fost lansată ediția specială a revistei Legal Magazin, consacrată marcării celor 10 ani de excelență în domeniul Dreptului penal al afacerilor, o ediție de 56 de pagini care reflectă actualitatea domeniului, provocând la dialog cinci barouri din țară, reputați specialiști din această arie de expertiză, și prezentând cele mai reprezentative lucrări de specialitate apărute în ultima vreme la editurile de profil din România.

Nu în ultimul rând, în cadrul reuniunii a avut loc și lansarea lucrării Ghidul omului de afaceri și a colecției Cogito, în format e-book, care cuprinde titlurile publicate de av. Mihai Hotca.

În cea de a doua parte a serii, alături de reprezentanții Hotca, Neagu, Sitaru & Asociații, au fost prezenți lectorii distinși, invitați să dezbată chestiuni de actualitate din sfera Dreptului penal al afacerilor, care preocupă la momentul de față juriștii și întreprinzătorii.

Speakerii și-au ales următoarele teme:

Prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca – fondator, partener coordonator, Hotca, Neagu, Sitaru & Asociații – Impactul legilor penale asupra afacerilor;

Conf. univ. dr., av. Laura Stănilă (conexiune prin platforma Zoom) – membru fondator, Stănilă și Asociații; Universitatea de Vest Timișoara – To comply or not to comply. Despre valențele obligației de conformitate în dreptul penal și conexiunile sale cu răspunderea penală a persoanei juridice;

Conf. univ. dr., av. Norel Neagu – partener, Hotca, Neagu, Sitaru & Asociații – Nereguli și infracțiuni în accesarea fondurilor europene;

Procuror Elena Hach – Direcția Națională Anticorupție – Perspectivele Parchetului European – Fata morgana sau instituție necesară?;

 Av. Florentin Țuca – managing partner, Țuca Zbârcea & Asociații – Dreptul penal sub privirea civilistului;

Conf. univ. dr., av. Mirela Gorunescu – Despre obiectul mitei; ce foloase intră în conținutul acestuia?;

Av. Augustin Zăbrăuțanu – managing partner, Zăbrăuțanu, Popescu & Asociații – Gestionarea riscurilor de natură penală de către întreprinzători;

Av. dr. Andrei Săvescu – managing partner, Săvescu & Asociații; coordonator, juridice.roConsecințele penale ale folosirii datelor cu caracter personal;

Executor judecătoresc Eduard Peticaru  BEJ Eduard Peticaru – Poprirea înființată de executorul judecătoresc asupra veniturilor deținuților;

Evenimentul a durat mai bine de trei ore, iar seara s-a încheiat cu o cină exclusivistă, oferită de gazde invitaților prezenți.

 

[CUM A FOST] „10 ani de excelență în Dreptul penal al Afacerilor” was last modified: martie 5th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter