CSM. Comisia nr. 3 – „Digitalizare” (judecători) din 30 ianuarie 2024

1 feb. 2024
Vizualizari: 91

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat minuta întâlnirii Comisiei nr. 3 – „Digitalizare” (judecători), care s-a desfășurat în data de 30 ianuarie 2024, la CSM.

Comisia și-a însușit nota Serviciului informatică și statistică judiciară referitoare la petiția privind publicarea anonimizată a hotărârilor judecătorești privind infracțiunile sexuale și a hotărât respingerea solicitării Rețelei pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor, înregistrată sub nr. 1/23986/18.12.2023.

Comisia și-a însușit nota Serviciului informatică și statistică judiciară privind actualizarea accesului la portalul de jurisprudență ReJust și a hotărât aprobarea configurării accesului în sensul notei, cu observațiile care au avut loc în cadrul comisiei.

În acest sens, în ceea ce privește și acordarea accesului neanomm1zat către: auditorii de justiție, asistenții judecătorului, asistenții judiciari, magistrații-asistenți și grefierii documentariști sau orice alți grefieri desemnat de conducerea instanței pentru analiza jurisprudenței urmează a se sesiza Secția pentru judecători a CSM pentru a hotărî cu privire la modificarea Hotărârii nr. 998 din 17 martie 2022 a Secției pentru judecători a CSM.

Aceeași soluție se impune și în privința extinderii categoriei de obiecte excluse de la publicarea anonimizată cu noi obiecte ce vizează măsuri dispuse în faza de urmărire penală, care este nepublică, sau se referă la aspecte medicale care nu pot fi redate publicității.

Minuta este disponibilă la sursa informației.

Sursa informației

Vezi și CSM. Comisia nr. 3 – „Digitalizare” (judecători) din 17 octombrie 2023

 

CSM. Comisia nr. 3 – „Digitalizare” (judecători) din 30 ianuarie 2024 was last modified: februarie 1st, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: