CSM. Comisia nr. 1 – (reunită) „Legislaţie şi cooperare interinstituţională” din 30 ianuarie 2024

31 ian. 2024
Vizualizari: 131

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat minuta întâlnirii Comisiei nr. 1 – (reunită) „Legislație și cooperare interinstituțională”, care s-a desfășurat în data de 30 ianuarie 2024, la CSM.

Comisia și-a însușit punctul de vedere al DLDC referitor la propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală și modificarea și completarea Legii nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare și execuțional penale și a decis transmiterea unui răspuns în acest sens către Senatul României.

Comisia și-a însușit punctul de vedere al DLDC referitor la compatibilitatea funcției de procuror cu cea de speaker la o conferință organizată de Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București și a decis că procurorul poate participa la conferința în care sunt dezbătute teme juridice organizată de Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București, în măsura în care aceasta nu este organizată exclusiv în vederea pregătirii profesionale a avocaților. Comisia a decis comunicarea unui răspuns în acest sens solicitantului.

Comisia a luat act de Nota DAERIP privind solicitarea de informații actualizate cu privire la stadiul îndeplinirii recomandărilor formulate de Grupul de lucru al ONU privind discriminarea împotriva femeilor și fetelor din cadrul Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului și a decis transmiterea unui răspuns în acest sens către Ministerul Justiției.

Minuta este disponibilă la sursa informației.

Sursa informației

Vezi și CSM. Comisia nr. 1 – (reunită) „Legislație și cooperare interinstituțională” din 23 ianuarie 2024

 

CSM. Comisia nr. 1 – (reunită) „Legislație și cooperare interinstituțională” din 30 ianuarie 2024 was last modified: ianuarie 31st, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: