Conferință Conferința Națională de Drept Comercial - Stanciu D. Cărpenaru

6021       0

Conferința Națională de Drept Comercial – Stanciu D. Cărpenaru 📅 24 noiembrie 2021 Conferința Națională de Drept Comercial – Stanciu D. Cărpenaru

Data 24 noiembrie 2021
Locația Online

Facultatea de Drept, Universitatea din București, Institutul Român de Drept Comercial și Editura Universul Juridic organizează, în data de 24 noiembrie 2021, începând cu ora 09:00, Conferința Națională de Drept Comercial – Stanciu D. Cărpenaru.

Conferința se va desfășura exclusiv ONLINE.

Puteți vedea detalii și pe pagina noastră de LINKEDIN sau urmări debutul conferinței LIVE pe FACEBOOK

Organizatorul științific al conferinței este: Jud. dr. Nicoleta Țăndăreanu, redactor-șef, Revista Română de Drept Comercial

Conferința va cuprinde patru secțiuni, după cum urmează:

  1. Drept societar
  2. Dreptul insolvenței
  3. Obligații comerciale
  4. Drept penal al afacerilor

 

AGENDĂ:

9.00 – 10.15  – Deschiderea conferinței 

 Dr. Nicoleta Țăndăreanu, Redactor-șef, Revista Română de Drept Comercial, fost Judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, Formator la Institutul Național al Magistraturii 

 Prof. univ. dr., av. Răzvan Dincă, Decan, Facultatea de Drept, Universitatea din București 

 Prof. univ. dr. Smaranda Angheni, Președinte, Institutului Român de Drept Comercial 

 Nicolae Cîrstea, Președinte, Grupul Editorial Universul Juridic 

 Prof. univ. dr. Brândușa Ștefănescu, Academia de Studii Economice din București, fost Judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – Laudatio – Prof. univ. dr. Stanciu D. Cărpenaru 

 Decernarea Premiului de excelență Stanciu D. Cărpenaru pentru cel mai bun articol publicat în Revista Română de Drept Comercial în anul 2020.  

 10.15 – 13.00 – Secțiunea DREPT SOCIETAR 

Moderatori:  

Conf. univ. dr., av., Lavinia TecFacultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara 

Lect. univ. dr. Radu Ștefan Pătru, Facultatea de Drept, Academia de Studii Economice din București 

 

  1. Prof. univ.dr. Marin Voicu, av., fost Judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, fost Judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului – Strasbourg  Unele considerații privind starea dreptului comercial român, la 10 ani de la abrogarea Codului civil (1864-2011) și a Codului comercial (1887-2011). Necesitatea sistematizării, unificării, modernizării și codificării legilor comerciale din perspectiva proiectului Codului European al dreptului afacerilor 

 

  1. Prof. univ. dr. Smaranda Angheni, Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu” din București, Vicepreședinte, Consiliul de Administrație al Universității Titu Maiorescu” din București – Despre fundamentul juridic al obligației asociaților de aportare la capitalul social al societăților (comerciale)” 

 

  1. Prof. univ. dr. Camelia Florentina Stoica, av., Facultatea de Drept, Academia de Studii Economice din București  și  Lect. univ. dr. Radu Ștefan Pătru, Facultatea de DreptAcademia de Studii Economice din București – Aspecte privind viciile de consimțământ în cadrul societăților” 

 

  1. Prof. univ. dr. Lucian – Bernd Săuleanu, av., Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova, Decan, Baroul Dolj – Administratorul persoană juridică” 

 

  1. Prof. univ. dr. Radu Bufan, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara, Membru în Consiliul Științific al Institutului Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență și Av. dr. Mirela Buliga, cadru didactic asociat, Facultatea de Drept, Academia de Studii Economice din București –  Analiza atribuțiilor și competențelor  administratorului societății comerciale. Dimensiunea fiscală a problemei” 

 

  1. Lect. univ. dr. Sergiu Golub, av.,  Prodecan, Facultatea de Drept, Universitatea „Babeș-Bolyai” – Excluderea convențională din SRL. HP dec. 28/2021 ÎCCJ – gaz pe foc sau panaceu?!?” 
  1. Prof. univ. dr. Titus Prescure, av., Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania din Brașov  – Societățile mutuale de asigurări – persoane juridice de tip special” 

 

  1. Prof. univ. dr. Gheorghe Piperea, av., Facultatea de Drept, Universitatea din București, Membru al Baroului București  –  Întreprinderea-cetățean” 

 

  1. Conf. univ. dr. Lavinia Tec, av., Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara  – Rolul interesului social” 

 

13.00 – 13.30 – Pauză 

 13.30 – 14.45 – Secțiunea DREPTUL INSOLVENȚEI 

Moderator:  

Av. Simona Maria Miloș, Președinte, Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență 

 

  1. Prof. univ. dr. Lucian Bercea, av., Decan, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara  –  Leaving no stone unturned: relația dintre răspunderea pentru intrarea debitorului în insolvență și anularea actelor frauduloase” 

 

  1. Dr. Andreea Deli-Diaconescu, av., Membru în Consiliul Științific al Institutului Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență – Reflexivitatea unui plan de reorganizare” 

 

  1. Conf. univ. dr. Raul Felix Hodoș, av., Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – Înlocuirea administratorului/lichidatorului judiciar ca sancțiune de dreptul insolvenței” 

 

  1. Jud. dr. Mihaela Sărăcuț, Curtea de Apel Cluj, Secția a II-a civilă – Dificultățile unui antreprenor individual aflat în dificultate. Remediile propuse prin Proiectul de implementare a Directivei 2019/1023” 

14.45 – 17.00 – Secțiunea OBLIGAȚII COMERCIALE  

Moderatori: 

Conf. univ. dr. Luminița Tuleașcăav., Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană 

Conf. univ. dr. Vasile Nemeș, av., Facultatea de Drept, Universitatea „Nicolae Titulescu” din București

 

  1. Cercetător științific gr. I, dr. Gheorghe Buta, av., Institutul de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu”  al Academiei Române   – Judecarea acțiunii în anularea hotărârii arbitrale și soluțiile instanței” 

 

  1. Prof. univ. dr. Ioan Schiau, av., Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania din Brașov – Despre rolul opiniilor separate în arbitraj” 

 

  1. Conf. univ. dr. Maria Dumitru, av., Facultatea de Drept și Știinte Administrative Universitatea Ștefan cel Mare” din Suceava – Mutabilitatea clauzei penale în materia vânzării cu plata prețului în rate: de la Ana la Caiafa” 

 

  1. Dr. Loredana CochiorNotar public, Camera Notarilor Publici București  Câteva aspecte privind exercitarea abuzivă a dreptului de denunțare unilaterală a contractului” 

 

  1. Conf. univ. dr. Vasile Nemeș, av., Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu” din București și Asist. univ. dr. Gabriela Fierbințeanu, Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu” din București  – Propunere de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind legea aplicabilă efectelor față de terți ale cesiunilor de creanțe” 

 

  1. Jud. dr. Eugenia Voicheci, Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția a II-a civilă – Contract încheiat de societate prin administratorul statutar. Consecințe asupra validității actului juridic, din perspectiva consimțământului, în cazul lipsei ori al depășirii limitelor mandatului acordat administratorului. Concursul dintre acțiunea în nulitate și acțiunea în răspundere față de societate” 

 

  1. Conf. univ. dr. Luminița Tuleașcăav., Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană – Aranjamentele de afaceri și examinarea investițiilor străine directe în statele membre ale UE 

 

17.00 -17.40 – Secțiunea DREPT PENAL AL AFACERILOR 

Moderator: Conf. univ. dr., Andra Roxana Trandafir, av., Prodecan, Facultatea de Drept, Universitatea din București 

 

  1. Prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca, av., Rector, Universitatea Nicolae Titulescu din București – Evoluții jurisprudențiale privind confiscarea extinsă în cazul infracțiunilor din domeniul afacerilor” 

 

  1. Prof. univ. dr. Cristina Rotaru, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Judecător, Înalta Curte de Casație și Justiție, Director, Institutului Național al Magistraturii – Incriminarea spălării de bani – o soluție optimă pentru un mediu economico-social sănătos ?” 

 

  1. Conf. univ. dr. Daniel Nițu, Facultatea de Drept, Directorul Departamentului de Drept Public, Universitatea „Babeș-Bolyai”,– Evaziune fiscală. Nepedepsire. Răspunderea administratorului și a societății” 

 

  1. Conf. univ. dr. Andra Roxana Trandafir, av., Prodecan, Facultatea de Drept, Universitatea din București  – Persoanele fizice care pot angaja răspunderea penală a societăților” 
  1. Gabriel Ungureanu, Director executiv, Wolters Kluwer România – „ Căutarea jurisprudenței asistată de Inteligența Artificială 

 

17.40 – 17.55 – Concluzii. Închiderea conferinței 

 

Acreditare INPPA

„Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.”.

Acreditare INPPI, 10 puncte de pregătire profesională

Parteneri instituționali:

Camera Consultanților Fiscali

Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență (UNPIR)

Parteneri:

WOLTERS KLUWER România

Alpha Bank

Tudor. Personal Tailor


Taxa de participare este de 300 lei + TVA/ persoană și include următoarele beneficii:

– Acces la vizionarea conferinței video live la calitate FULL HD

– Acces la înregistrarea video la 30 zile după data evenimentului (o puteți accesa din link-ul primit pe mail)

– Speakeri de calitate, profesori universitari, experți în domeniu

– Voucher 20% reducere la un eveniment viitor

– 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele:

Peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie.

Acordarea statutului de membru Senior în ujmag.ro care aduce urmatoarele beneficii:

A) Minimum 20% reducere la carțile editurii Universul Juridic
B) 10% reducere la carțile altor edituri


Accesul la conferință se face online, pe bază de utilizator și parolă.

Detaliile privind modalitatea de acces la conferința video vă sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după înscrierea dvs. prin completarea formularului de mai jos.

Conferința video va fi transmisă LIVE la data și ora afișate. De asemenea, înregistrarea VIDEO a conferinței vă va fi pusă la dispoziție în cel mai scurt timp după finalizarea transmisiei LIVE.

Atât transmisia LIVE, cât și înregistrarea VIDEO sunt disponibile doar pe bază de utilizator și parolă pentru persoanele care s-au înscris cu succes prin formularul evenimentului și care au achitat contravaloarea accesului.

Vizualizarea și accesarea transmisiei LIVE și a înregistrării se fac  pe Portalul Universul Juridic. Aveți nevoie doar de o conexiune la internet și nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale în afară de autentificarea cu utilizator și parolă pe www.universuljuridic.ro


Cu ocazia acestui eveniment, Grupul editorial Universul Juridic pune la dispoziția specialiștilor din domeniu un voucher în valoare de 50 lei.
Cod Voucher: fiiprofesionistUJ50 
Voucherul poate fi utilizat pentru achiziția de pe site-ul www.ujmag.ro a cărților apărute sub egida Editurii Universul Juridic. Regulamentul și modul de utilizare al voucherului îl găsiți aici.

 

Pentru acordarea punctelor de pregătire profesională vă rugăm ca în formularul de mai jos să selectați corect și complet profesia. În caz contrar, există posibilitatea de a nu se acorda. Adresa de email înscrisă în formular nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu asterisc (*) sunt obligatorii. Oricare altă profesie pe care o dețineți/exercitați, vă rugăm să o includeți în câmpul Observații.

Utilizator 1
Utilizator 2
Utilizator 3
Utilizator 4
Utilizator 5
Utilizator 6
Utilizator 7
Utilizator 8
Utilizator 9
Utilizator 10

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555conferintele@universuljuridic.ro

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Conferința Națională de Drept Comercial – Stanciu D. Cărpenaru was last modified: iunie 30th, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: