Conferință Conferința Națională de Contencios Administrativ, Ediția a V-a. Lansarea operei „Contenciosul administrativ român”, Edițiunea a II-a

1053       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferința Națională de Contencios Administrativ, Ediția a V-a. Lansarea operei „Contenciosul administrativ român”, Edițiunea a II-a 📅 22 mai 2019 București Conferința Națională de Contencios Administrativ, Ediția a V-a. Lansarea operei „Contenciosul administrativ român”, Edițiunea a II-a

Data 22 mai 2019
Locația Aula Magna a Facultății de Drept din cadrul Universității București (Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46, București).

Recomandări

 

Miercuri, 22 mai 2019, Facultatea de Drept a Universității din București și Editura Universul Juridic organizează Conferința Națională de Contencios Administrativ, Ediția a V-a.

Evenimentul va avea loc în Aula Magna a Facultății de Drept din București (Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46, București).

În cadrul Conferinței va avea loc și lansarea operei de referință a profesorului Constantin G. Rarincescu – „Contenciosul administrativ român”, Edițiunea a II-a (1936).

Moderatorii conferinței vor fi domnul conf. univ. dr. Alexandru-Sorin Ciobanu, avocat în Baroul București și cadru didactic al Facultății de Drept din București, respectiv domnul lector univ. dr. Bogdan Dima, cadru didactic al Facultății de Drept din București.

Au confirmat prezența în calitate de „speaker” (în ordine alfabetică):

– Judecător dr. Gabriela Bogasiu – Vicepreședinte al ÎCCJ (anterior – membru al Secției de contencios administrativ și fiscal a ÎCCJ)

– Conf. univ. dr. Alexandru-Sorin Ciobanu – Universitatea din București, avocat în Baroul București

– Conf. univ. dr. Cristian Clipa – Universitatea de Vest din Timișoara, avocat în Baroul Timiș

– Judecător dr. Bogdan Cristea – Curtea de Apel București – Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal

– Dr. Eugenia Marin – judecător la ÎCCJ – Secția contencios administrativ și fiscal (2006-2018)

– Conf. univ. dr. Ovidiu Podaru – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, avocat în Baroul Cluj

– Dr. Iuliana Rîciu – judecător la ÎCCJ – Secția contencios administrativ și fiscal (2008-2017)

– Prof. univ. dr. Dana Tofan – Universitatea din București, avocat în Baroul București

– Prof. univ. dr. Verginia Vedinaș – Universitatea din București, avocat în Baroul București (anterior – senator al României și consilier de conturi)

 

Lucrarea „Contenciosul administrativ român”

 

Teme abordate în cadrul conferinței:

– Conf. dr. Cristian Clipa:

„Contenciosul suspendării, al modificării, al rezilierii/rezoluțiunii și al denunțării unilaterale a unui contract administrativ”;

„Aspecte legate de posibilitatea/imposibilitatea invocării de către particular, în relația cu autoritatea contractantă, a unei excepții de neexecutare a contractului”.

– Conf. dr. Ovidiu Podaru:

– „Privilegiul de jurisdicție al administrației publice în contenciosul administrativ: din țânțar … armăsar!”

– „Analiza cauzelor de inadmisibilitate a acțiunilor în contenciosul administrativ (care fac ca autoritățile publice chemate în instanță să se bucure de un veritabil «privilegiu») legate de: (1) identificarea corectă a pârâtului; (2) procedura prealabilă și (3) obiectul și cauza acțiunii (petitele și motivele de nelegalitate a actului atacat)”.

 

ÎNSCRIERI:

Taxa de participare este de 350 de lei (TVA inclus) și cuprinde:

– accesul la înregistrarea conferinței;
– un exemplar al lucrării „Legea contenciosului administrativ. Legislație conexă și jurisprudență” (legislație ad litteram);
– un exemplar al revistei Legal Point nr. 2/2018;
– 3 luni de acces gratuit la portalul www.universuljuridic.ro;
– pauzele de cafea și pauza de masă (bufet suedez).

EARLY BOOKING

Pentru înscrierile efectuate până la 1 mai, taxa de participare este de 300 de lei (TVA inclus).

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare - Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Conferința Națională de Contencios Administrativ, Ediția a V-a. Lansarea operei „Contenciosul administrativ român”, Edițiunea a II-a was last modified: aprilie 19th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter