Competiție [CUM A FOST] Concursul de procese simulate în materia Dreptului Roman - Ediţia a IV-a

1492       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Concursul de procese simulate în materia Dreptului Roman – Ediţia a IV-a 📅 21 mai 2019 București [CUM A FOST] Concursul de procese simulate în materia Dreptului Roman – Ediţia a IV-a

Data 21 mai 2019
Locația Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti

Cu respectarea tradiției începute în anul 2016, Departamentul de Drept Public al Facultății de Drept a Universității din București, în parteneriat cu Asociația Studenților în Drept, a organizat în perioada 15 aprilie 2019 – 21 mai 2019 cea de-a IV-a ediție a Concursului de procese simulate în materia Dreptului Roman.

Evenimentul constituie singura activitate științifică de acest gen desfășurată la nivel național și se bucură în fiecare an de o participare numeroasă atât din rândul studenților implicați în mod direct cât și din rândul spectatorilor.

Cea de-a IV-a ediție a debutat cu faza preliminară desfășurată în perioada 15 aprilie – 26 aprilie 2019, la care au participat 46 de studenți, urmând ca faza finală să se desfășoare în data de 21 mai 2019 în intervalul orar 10:00-14:00, în Amfiteatrul II (Amfiteatrul „Nicolae Titulescu”) al Facultății de Drept a Universității din București, cu participarea celor 14 finaliști.

Concursul de procese simulate este destinat studenților din anul I și urmărește să demonstreze, odată în plus, că Dreptul Roman, fundament al întregului sistem de drept privat continental, este o materie vie, în continuă evoluție.

Pentru etapa finală, participanții au purtat vestimentația adecvată epocii de referință.

Într-un cadru demn de un proces civil din Roma Antică, participanții s-au întrecut în pledoarii și raționamente a căror validitate este confirmată inclusiv de normele juridice de astăzi. În acest fel, cea de-a IV-a ediție a Concursului de Procese simulate de Drept Roman a confirmat perenitatea instituțiilor juridice romane și faptul că disciplina de studiu are, în continuare, o existență autonomă și se bucură de un interes larg în rândul studenților.

În urma deliberării, juriul compus din prof.univ. dr. Emil Molcuț, prof.univ. dr. Dan Oancea, lect. univ. dr. Jean-Aurel Andrei, asist. univ. drd. Sorin-Alexandru Vernea și asist. univ. drd. Vlad-Victor Ochea a decis acordarea următoarelor premii:
Locul 1 – Bodea Maria Ruxandra
Locul 2 – Bonifate Tudor Nicolae
Locul 3 – Negulescu Diana Lucia
Mențiune – Pascu Anca Roxana
Mențiune – Ghorashi-Alhosseini Maria-Denisa

Organizatorii transmit felicitări tuturor participanților și le mulțumesc pentru interesul acordat acestei manifestări științifice, unica în peisajul universitar național.

Ușile Amfiteatrului II au fost deschise oricărui spectator interesat, care și-a dorit să intre atmosfera unui proces civil roman din epoca clasică.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

[CUM A FOST] Concursul de procese simulate în materia Dreptului Roman – Ediția a IV-a was last modified: mai 24th, 2019 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter