Comisia Europeană. România: proceduri de infringement în domeniul justiției privind rasismul, xenofobia și procesele echitabile

2 nov. 2020
Vizualizari: 238

Comisia Europeană (ec.europa.eu) a decis transmiterea unei scrisori de punere în întârziere privind transpunerea legislației UE pe tema combaterii rasismului și a xenofobiei, precum și a unui aviz motivat vizând transpunerea legislației privind procesele echitabile.

Astfel, în ceea ce privește combaterea rasismului și a xenofobiei, Comisia solicită Estoniei și României să transpună integral legislația UE care incriminează discursul de incitare la ură și infracțiunile motivate de ură.

Decizia de a trimite scrisori de punere în întârziere Estoniei și României a fost luată întrucât legislațiile naționale ale acestor țări nu transpun integral și exact normele UE privind combaterea anumitor forme și expresii ale rasismului și xenofobiei prin intermediul dreptului penal.

De asemenea, în privința proceselor echitabile: Comisia solicită Bulgariei, Croației, Ciprului și României să transpună integral normele UE privind consolidarea prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale [Directiva (UE) 2016/343].

De asemenea, această directivă este unul dintre elementele-cheie ale cadrului juridic al UE privind standardele minime comune pentru un proces echitabil, care garantează că drepturile persoanelor suspectate și acuzate beneficiază de protecție suficientă.

Pentru detalii suplimentare referitoare la toate deciziile luate, consultați registrul deciziilor de constatare a neîndeplinirii obligațiilor.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană. Asigurarea unor salarii minime adecvate pentru lucrătorii din toate statele membre

Comisia Europeană. România: proceduri de infringement în domeniul justiției privind rasismul, xenofobia și procesele echitabile was last modified: noiembrie 2nd, 2020 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: