Comisia Europeană limitează nivelul maxim permis de plumb și cadmiu în mai multe produse alimentare

12 aug. 2021
Vizualizari: 194

Pe site-ul oficial (www.ec.europa.eu), Comisia Europeană anunță că a adoptat noi niveluri maxime pentru cadmiu și plumb într-o gamă largă de produse alimentare, în încercarea de a reduce și mai mult prezența contaminanților cancerigeni în alimente și de a face alimentele sănătoase mai accesibile.

Astfel, măsurile de limitare se vor aplica de la 30 august 2021 în ceea ce privește nivelul maxim de plumb, respectiv de la 31 august 2021 în ceea ce privește cadmiul.

În acest sens, nivelurile maxime de cadmiu, un contaminant cancerigen din mediu, pe care ar putea să îl conțină alimente precum fructele, legumele, cerealele și semințele oleaginoase, vor fi reduse în cazul unora dintre aceste alimente, iar unele produse de bază vor trebui să îndeplinească această cerință de la data intrării în vigoare a noului Regulament privind nivelul de cadmiu, ce va intra în vigoare la 31 august 2021.

De asemenea, se reduc nivelurile maxime de plumb din numeroase produse alimentare, inclusiv alimentele destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică și vor fi stabilite noi niveluri maxime de plumb pentru mai multe produse alimentare, cum ar fi ciupercile sălbatice, mirodeniile și sarea. Astfel, Regulamentul privind nivelul de plumb va intra în vigoare la 30 august 2021.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Comisia Europeană a majorat pachetul de asistență menit să asigure accesul la vaccinuri anti-COVID-19 în țările din cadrul Parteneriatului estic

Comisia Europeană limitează nivelul maxim permis de plumb și cadmiu în mai multe produse alimentare was last modified: august 12th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: