[UPDATE: Noi semnatari potențiali ai Codului de bune practici] Comisia Europeană. Invitație la semnarea Codului consolidat de bune practici privind dezinformarea

17 nov. 2021
Vizualizari: 181
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

UPDATE: Noi semnatari potențiali ai Codului de bune practici

Comisia Europeană salută alți 16 semnatari potențiali care s-ar putea alătura activităților de elaborare a Codului de bune practici consolidat privind dezinformarea și a celor 10 recomandări ale Grupului autorităților europene de reglementare pentru serviciile mass-media audiovizuale (ERGA), prezentate în data de 15 noiembrie 2021.

Astfel, Comisia se așteaptă ca semnatarii să se bazeze în mare măsură pe recomandărie ERGA și să implice Grupului autorităților europene în procesul de elaborare, în special în ceea ce privește monitorizarea codului.

În acest sens, reprezentanți ai Comisiei au declarat: „Singura modalitate de a combate dezinformarea este colaborarea – între societatea civilă, întreprinderi și autoritățile de reglementare. Avem nevoie de un cod revizuit împotriva dezinformării, cu un cadru de monitorizare solid, bazat pe indicatori de performanță. A sosit momentul ca semnatarii actuali și potențiali să realizeze ceea ce și-au propus. Singurul cod pe care îl vom accepta este unul puternic și ambițios, care să pună în aplicare pe deplin orientările noastre, abordând deficiențele codului actual.

Cei 16 potențiali semnatari sunt: Twitch, Adobe, Havas, The Bright App, Neeva, Reporteri fără Frontiere, VOST Europe, Organizația Țărilor de Jos pentru cercetare științifică aplicată (TNO), Maldita, PagellaPolitica, Demagog, MediaMath, Integral Ad Science, inițiativa GARM, Crisp Thinking și Newsback.

Nu în ultimul rând, Comisia a afirmat că această participare extinsă va face ca noul Cod de bune practici să devină un instrument mai eficace în combaterea dezinformării.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit paginii oficiale (www.ec.europa.eu), Comisia Europeană a lansat recent o cerere comună prin care invită părțile interesate să devină semnatare ale Codului consolidat de bune practici privind dezinformarea.

Astfel, se așteaptă ca noii semnatari să contribuie la elaborarea codului revizuit împreună cu semnatarii actuali, printre părțile interesate vizate fiind serviciile de pe platformele de comunicare socială, serviciile de mesagerie privată, actorii din ecosistemul de publicitate implicați în plasamente publicitare, precum și alți actori care furnizează servicii care pot fi utilizate pentru monetizarea dezinformării, cum ar fi serviciile de plată electronică sau platformele de comerț electronic.

Totodată, sunt invitate să adere la noul instrument privind combaterea dezinformării și organizațiile care evaluează dezinformarea sau care oferă ratinguri legate de site-urile de dezinformare, precum și furnizorii de soluții tehnologice.

Invitația adresată de Comisia Europeană se bazează pe orientările publicate recent pentru consolidarea Codului de bune practici, care sugerează o participare mai largă la cod, pentru ca acesta să constituie un răspuns mai cuprinzător și mai coordonat la răspândirea dezinformării. Semnatarii actuali au lansat duminică, 11 iulie 2021, procesul de elaborare a noului cod și se așteaptă un prim proiect în toamnă.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Comisia Europeană salută acordul global din cadrul G20 privind impozitarea întreprinderilor multinaționale

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
[UPDATE: Noi semnatari potențiali ai Codului de bune practici] Comisia Europeană. Invitație la semnarea Codului consolidat de bune practici privind dezinformarea was last modified: noiembrie 17th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: