Comisia Europeană. Cadrul pentru identitatea digitală europeană

4 iun. 2021
Vizualizari: 195

Comisia Europeană a propus un cadru pentru identitatea digitală europeană, de care vor putea beneficia toți cetățenii europeni. Direct de pe telefon, cetățenii își vor putea dovedi identitatea și vor putea partaja documente electronice din portofelele lor de identitate digitală europeană.

Astfel, cetățenii vor putea accesa servicii online pe baza identificării lor digitale naționale, care va fi recunoscută în întreaga Europă. De exemplu, pentru a-și dovedi vârsta, opțional, aceștia vor utiliza portofelelor de identitate digitală.

Identitatea digitală europeană va avea următoarele caracteristici:

„− Va fi la dispoziția oricărei persoane care dorește să o utilizeze: Orice cetățean european, rezident sau întreprindere din Uniune care va dori să utilizeze identitatea digitală europeană va fi în măsură să facă acest lucru.

Va fi utilizabilă pe scară largă: Portofelele de identitate digitală europeană vor fi utilizabile pe scară largă, ca o modalitate de a identifica utilizatorii sau de a dovedi anumite atribute personale, în scopul de a avea acces la servicii digitale publice și private în întreaga Uniune.

Utilizatorii au controlul asupra propriilor date: Portofelele de identitate digitală europeană le vor permite oamenilor să aleagă ce aspecte ale identității, ale datelor și ale certificatelor partajează cu terți și să țină evidența acestor partaje. Controlul de care dispune utilizatorul garantează că vor fi partajate numai informațiile care trebuie partajate.”

Totodată, propunerea este însoțită de o recomandare. Statele membre sunt invitate să stabilească un set comun de instrumente până în septembrie 2022 și să demareze imediat lucrările pregătitoare necesare.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană. Strategia pentru un spațiu Schengen mai puternic și mai rezilient

Comisia Europeană. Cadrul pentru identitatea digitală europeană was last modified: iunie 4th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: