[UPDATE: Înscriere] Camera Consultanților Fiscali. Examenul de intrare în profesie (4 noiembrie 2023)

15 sept. 2023
Vizualizari: 155

Update: Înscriere

Camera Consultanților Fiscali (CCF) informează cu privire la înscrierea la examenul pentru obținerea calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, care se va realiza în perioada 25 septembrie-13 octombrie 2023, prin crearea unui cont în aplicația de gestionare a dosarelor candidaților la examen, folosind o adresă de e-mail validă.

Pentru a evita deplasarea la sediul CCF, candidaților li se recomandă transmiterea dosarului de examen prin poștă sau prin serviciile de curierat, astfel încât ultima zi a expedierii să fie cel târziu data de 13 octombrie 2023, dovedită prin documentul de expediere sau ștampila poștei.

După primirea și verificarea dosarului se vor transmite prin e-mail, fiecărui candidat, informațiile din dosar preluate în baza de date a CCF, precum și numărul de înregistrare și rezultatul verificării dosarului.

Situația dosarelor, respectiv aprobate, respinse sau retrase, se va publica pe site-ul CCF în data de 30 octombrie 2023. Pentru a veni în sprijinul candidaților înscriși la examen, CCF organizează în sistem online, cursuri speciale de pregătire pentru fiecare din cele 11 domenii de examinare. Aceste cursuri vor fi programate după finalizarea perioadei de înscriere la examen.

Sursa informației


Camera Consultanților Fiscali organizează examenul pentru obținerea calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, online, în data de 4 noiembrie 2023.

Examenul online poate fi susținut de candidați de acasă sau din orice altă locație, conform Regulamentului de examen.

Condițiile de studii și experiența necesare candidaților pentru participarea la examen sunt:

– pentru consultanții fiscali:

a) să fie licențiați ai unei facultăți cu profil economic;

b) să aibă o experiență profesională de minimum 5 ani, dintre care minimum 3 ani în una sau mai multe dintre următoarele activități:

(i) elaborarea, avizarea, aprobarea sau aplicarea legislației fiscale;

(ii) administrare fiscală;

(iii) elaborarea sau aplicarea reglementărilor contabile;

(iv) activitate financiar-contabilă;

(v) activitate didactică universitară în domeniul finanțelor publice, fiscalitate, politici fiscale și bugetare, contabilitate financiară, finanțele instituțiilor publice;

(vi) activitate de consultant fiscal asistent;

c) să nu aibă antecedente penale pentru săvârșirea unor infracțiuni sancționate de legile fiscale, financiar-contabile, vamale, cele care privesc disciplina financiară, precum și alte infracțiuni în legătură cu exercitarea activităților prevăzute la lit. b);

d) să aibă capacitate deplină de exercițiu;

e) să fie apți din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei;

– pentru consultant fiscal asistent:

a) să aibă calitatea de licențiat al unei instituții acreditate de învățământ superior cu durata stabilită de lege;

b) să aibă o experiență profesională de minimum 2 ani;

c) să nu aibă antecedente penale pentru săvârșirea unor infracțiuni sancționate de legile fiscale, financiar-contabile, vamale, cele care privesc disciplina financiară, precum și alte infracțiuni în legătură cu exercitarea activităților prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. b);

d) să aibă capacitate deplină de exercițiu;

e) să fie apți din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei.

Domeniile de examinare, tematica și bibliografia corespunzătoare fiecărui domeniu se axează, în principal, pe tematica și bibliografia din sesiunea noiembrie 2022, actualizate cu toate modificările și completările realizate până la data de 1 august 2023.

Pentru detalii suplimentare, vă invităm să accesați sursa informației.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și [UPDATE: Rezultate finale/Soluționare contestații] Camera Consultanților Fiscali. Examenul de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent – 5 noiembrie 2022

 

[UPDATE: Înscriere] Camera Consultanților Fiscali. Examenul de intrare în profesie (4 noiembrie 2023) was last modified: septembrie 15th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.