Calitatea de judecător, procuror, asistent judiciar sau grefier a reclamantului. Instanța competentă să soluționeze cauza (NCPC)

10 mart. 2017
Vizualizari: 7541
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 1402/2016

NCPC: art. 127, NCPC: art. 135

Art. 127 C. proc. civ. reglementează un caz de competență facultativă pentru ipoteza în care judecătorul, procurorul, asistentul judiciar sau grefierul are calitatea de reclamant, norma interzicând sesizarea instanței competente, dacă este aceea la care acesta își desfășoară activitatea.

Sintagma folosită de legiuitor în art. 127 C. proc. civ. „competența instanței la care își desfășoară activitatea” nu poate fi interpretată în sens larg de curtea de apel în a cărui circumscripție își desfășoară activitatea judecătorul reclamant, ci are înțelesul de instanța judecătorească la care acesta funcționează efectiv.

În speță, având în vedere faptul că reclamantele își desfășoară activitatea la Tribunalul Vâlcea, că au funcția de grefieri și că în raport de cerințele art. 127 C. proc. civ., aceștia s-au adresat Tribunalul Călărași, tribunal care se află în circumscripția Curții de Apel București, învecinată Curții de Apel Pitești, în a cărei circumscripție se află Tribunalul Vâlcea, instanța competentă să soluționeze cauza este Tribunalul Călărași, ca instanță inițial învestită de reclamante.

Pentru toate aceste considerente, având în vedere dispozițiile art, 135 alin. (1) C. proc. civ., Înalta Curte va stabili competența soluționării cauzei în primă instanță în favoarea Tribunalului Călărași.

Sursa informației: www.scj.ro.

Calitatea de judecător, procuror, asistent judiciar sau grefier a reclamantului. Instanța competentă să soluționeze cauza (NCPC) was last modified: martie 10th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: