APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

11 mart. 2024
Vizualizari: 49
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Legea și Statutul profesiei de avocat: februarie 2024. Legislația profesiei de avocat. Ediție tipărită pe hârtie albă

Legea și Statutul profesiei de avocat: februarie 2024. Legislația profesiei de avocat. Ediție tipărită pe hârtie albă

Legea și Statutul profesiei de avocat: februarie 2024. Legislația profesiei de avocat. Ediție tipărită pe hârtie albă

Ediția a 4-a (revizuită) a lucrării, tipărită pe hârtie albă de calitate superioară, reunește cele două acte normative esențiale ale profesiei (incluzând recenta modificare adusă Statutului prin Hotărârea nr. 22 adoptată de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România în ședința din 16-17 decembrie 2023), un index concis, dar relevant, precum și unele decizii ÎCCJ (recursuri în interesul legii admise).

„Legea și Statutul profesiei de avocat: februarie 2024” se adresează în special celor care se pregătesc pentru examenul de primire în profesie (avocat stagiar sau avocat definitiv), sesiunea aprilie 2024: atât Legea, cât și Statutul, în formele actualizate pentru prezenta ediție, includ modificările legislative necesare, avându-se în vedere data (stabilită în tematica anexată Deciziei Comisiei Permanente a UNBR nr. 88 din 26-27 ianuarie 2024 privind organizarea examenului, publicată pe www.unbr.ro) la care trebuie să se raporteze candidații în privința aducerii la zi a lucrărilor și documentației consultate. În același timp, lucrarea constituie un instrument de lucru util pentru practicieni, teoreticieni, studenți – în general.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 
 
 

Codul muncii comentat. Ediția a IV-a, completată și revizuită

Codul muncii comentat. Ediția a IV-a, completată și revizuită

Codul muncii comentat. Ediția a IV-a, completată și revizuită

A 4-a ediție a Codului muncii comentat este fundamentată pe activitatea de peste 15 ani de cercetare, consultanță și, cu precădere, de practică juridică continuă a autorului în domeniul dreptului muncii și al litigiilor de muncă.

Noi comentarii și adnotări substanțiale sunt aduse atât ca urmare a modificărilor legislative realizate prin Legea nr. 283/2022 pentru modificarea și completarea Codului muncii și a Codului administrativ, prin Legea nr. 367/2022 privind dialogul social, cât și ca urmare a evoluției jurisprudenței din domeniul relațiilor de muncă, analizată la zi și prezentată în actuala ediție a Codului muncii comentat.

Prin prisma unei lungi și vaste experiențe practice profesionale a autorului, care a favorizat și analizarea detaliată a întregii jurisprudențe din ultimii ani, prezenta lucrare răspunde real multor probleme actuale, îndeosebi practice, care apar în derularea relațiilor de muncă și în prelucrarea datelor cu caracter personal, dar și a celor de jurisdicție a muncii, prin analizarea, comentarea și trimiterea la soluțiile pronunțate în practica judiciară.

Devenită un reper doctrinar și jurisprudențial în domeniul dreptului muncii, asemănător Dezbaterilor de dreptul muncii și a Dialogurilor MCP susținute de către autor, lucrarea de față este un amplu și complet instrument de studiu și de lucru destinat, în primul rând, practicienilor (avocați, juriști, magistrați, consilieri juridici și de resurse umane), dar și studenților, angajatorilor și lucrătorilor.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 
 
 

Tratat de procedură penală. Partea generală. Ediția a V-a, revăzută și adăugită

Tratat de procedură penală. Partea generală. Ediția a V-a, revăzută și adăugită

Tratat de procedură penală. Partea generală. Ediția a V-a, revăzută și adăugită

Tratatul este destinat studenților facultăților de drept în vederea pregătirii examenelor de promovare și de finalizare a studiilor universitare de licență, masteranzilor facultăților de drept, studenților doctoranzi, candidaților la admiterea în Institutul Național al Magistraturii, candidaților la admiterea în profesia de avocat, precum și acelora care intenționează să candideze pentru admiterea în alte profesii juridice. De asemenea, în egală măsură, lucrarea se adresează practicienilor dreptului, cu referire concretă la organele judiciare penale (instanțe de judecată, procurori, organe de cercetare penală ale poliției judiciare, alte organe de cercetare penală) și la avocați.

Rezultat al unei documentări laborioase, această a cincea ediție a Tratatului de procedură penală a fost elaborată prin consultarea legislației relevante în domeniul analizat, a doctrinei de specialitate și a jurisprudenței în materia dreptului procesual penal. În acest sens, au fost invocate în paginile tratatului legi, acte normative emise de Guvernul României, legislația Uniunii Europene, reglementări internaționale în materia protecției drepturilor omului etc. Au fost avute în vedere prevederile cuprinse în Codul de procedură penală și în Codul penal, care au intrat în vigoare la data de 1 februarie 2014, analizate, acolo unde a fost cazul, în paralel cu reglementările din codurile anterioare sau din legile penale cu caracter special ale căror norme juridice au fost preluate în noile coduri. De asemenea, a fost prezentată și analizată jurisprudența instanțelor de judecată naționale (o atenție deosebită fiind acordată jurisprudenței instanței supreme, în special în materia asigurării unei practici judiciare unitare, prin soluționarea recursului în interesul legii și dezlegarea unor chestiuni de drept), a Curții Constituționale a României, a Curții Europene a Drepturilor Omului, respectiv a Curții de Justiție a Uniunii Europene. Aparatul jurisprudențial analizat însumează aproximativ 850 de hotărâri judecătorești.

În elaborarea lucrării a fost folosit materialul legislativ, jurisprudențial și documentar existent la data de 15 ianuarie 2024.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: martie 11th, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: