APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

19 feb. 2024
Vizualizari: 102
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dreptul securității sociale. Ediția a X-a, actualizată

Dreptul securității sociale. Ediția a X-a, actualizată

Dreptul securității sociale. Ediția a X-a, actualizată

Dreptul securității sociale cuprinde normele juridice ce reglementează relațiile de asigurări sociale, precum și pe cele ce privesc asistența socială. Prin intermediul său, persoana fizică este protejată de riscurile sociale care îi afectează existența. Protecția începe adesea înainte de naștere (îngrijirile prenatale) și se prelungește după moarte (pensiile de urmaș).

Importanța securității sociale este relevată și de reglementările speciale în materie existente în Uniunea Europeană.

Lucrarea conține informații numeroase și utile care se adresează nu numai studenților, dar și practicienilor.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 
 
 
 

Dreptul familiei. Ediția a VI-a, revăzută și adăugită

Dreptul familiei. Ediția a VI-a, revăzută și adăugită

Dreptul familiei. Ediția a VI-a, revăzută și adăugită

Etimologic, termenul „familie” provine din cuvântul din limba latină famulus, desemnând ansamblul sclavilor și servitorilor ce trăiau sub același acoperiș, iar mai apoi casa în întregime: stăpânul, soția, copiii și servitorii.

În înțelesul curent din limba română modernă, familia este prezentată ca „formă socială de bază, realizată prin căsătorie, care unește pe soți (părinți) și pe descendenții acestora (copiii necăsătoriți)”.

Din perspectivă juridică, nu există o definiție a familiei. Legiuitorul s-a mărginit să-i stabilească principalele coordonate ori conținutul în diverse contexte normative. În pofida faptului că legiuitorul s-a abținut să o definească, analiza reglementărilor internaționale, europene și interne din materia raporturilor de familie poate fundamenta o definiție juridică pentru acest important concept juridic.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 
 
 

Medicină legală. Curs universitar

Medicină legală. Curs universitar

Medicină legală. Curs universitar

Lucrarea își dorește să prezinte într-un stil clar și concis noțiunile de medicină legală care să servească la o cât mai bună înțelegere a sferei de preocupări a acestei discipline aflate la granița dintre medicină și drept, în acord cu cele mai noi metode și practici utilizate în specialitatea de medicină legală, dar și cu cele mai recente prevederi legislative, aduse la zi, relaționate cu activitatea medicală și juridică.

Modalitatea schematică de redactare a lucrării, însoțită de o bogată iconografie la care trimite textul scris, se dorește a fi utilă și ușor de folosit de către cititor, pentru aprofundarea noțiunilor prezentate.

Această abordare ajută atât studentul, în demersul său de a înțelege specificitatea activității de medicină legală, cât și practicianul, care trebuie să aplice textul de lege unei situații juridice particulare care implică și o activitate medico-legală.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: februarie 19th, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: