APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

29 ian. 2024
Vizualizari: 67
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Codul civil: ianuarie 2024. Ediție tipărită pe hârtie albă

Codul civil: ianuarie 2024. Ediție tipărită pe hârtie albă

Codul civil: ianuarie 2024. Ediție tipărită pe hârtie albă

Ediția a 20-a (revizuită) a lucrării, îngrijită de prof. univ. dr. Dan Lupașcu și tipărită pe hârtie albă de calitate superioară, conține textul Codului civil actualizat, îmbogățit cu dispoziții de aplicare și conexe, cu extrase din Constituția României, cu decizii CNA, cu recursuri în interesul legii, cu hotărâri prealabile, cu decizii ale Curții Constituționale și cu un extras din Legea nr. 140/2022 privind unele măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale și modificarea și completarea unor acte normative, necesare unei depline înțelegeri a reglementării.

Indexul plasat la finalul Codului facilitează utilizarea acestuia, indicând sediul materiei pentru diverse instituții importante în domeniul dreptului civil și asigurând o căutare rapidă a cuvintelor-cheie aferente.

Lucrarea este destinată nu doar practicienilor și studenților, ci și teoreticienilor interesați de acest domeniu.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 
 
 
 

Fiducia în lumina dreptului privat român

Fiducia în lumina dreptului privat român

Fiducia în lumina dreptului privat român

Monografia „Fiducia în lumina dreptului privat român” se dorește a fi prima lucrare din România dedicată în exclusivitate și în totalitate fiduciei.

Având un caracter profund inovator, introducerea fiduciei în Codul civil român reprezintă o mare realizare pentru dreptul din România. Fiducia este poate cea mai complexă instituție de drept civil, având în vedere interdisciplinaritatea și ramificațiile acesteia, dar și intersecțiile cu aproape toate instituțiile importante de drept civil. Fiducia este și trebuie să rămână o instituție independentă și de sine stătătoare, cu particularități și diferențe majore față de alte instituții de drept, de la care a împrumutat anumite caractere juridice.

Lucrarea tratează fiecare caracter juridic al fiduciei în mod exhaustiv, amplu și detaliat, cu o aplecare deosebită asupra folosirii acestei instituții în practică. Fiducia este analizată în special din perspectiva dreptului privat român, dar și cu atenția necesară acordată reglementării fiduciei în dreptul comparat. În plus, caracterul interdisciplinar al fiduciei este pus în valoare prin analiza fiecărui element care influențează reglementarea și aplicarea fiduciei.

O parte importantă a lucrării, care ar trebui avută în vedere pentru dezvoltarea fiduciei în viitor, o reprezintă capitolul conținând propunerile de lege ferenda, redactat, precum întreaga lucrare, atât din perspectiva teoreticianului, cât și a practicianului.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 
 
 
 

Pluralitatea de făptuitori în cazul infracțiunilor comise de persoanele juridice. Pluralitatea societară de făptuitori

Pluralitatea de făptuitori în cazul infracțiunilor comise de persoanele juridice. Pluralitatea societară de făptuitori

Pluralitatea de făptuitori în cazul infracțiunilor comise de persoanele juridice. Pluralitatea societară de făptuitori

Lucrarea reprezintă teza de doctorat a autorului, cercetarea plecând de la întrebarea „Pluralitatea de făptuitori incidentă în cazul infracțiunilor comise de persoanele juridice este doar o pluralitate sui generis sau poate fi considerată o formă diferită de pluralitate de făptuitori?”. Răspunsul la această întrebare, oferit în lucrare, este conturat în teoria pluralității societare de făptuitori, care reprezintă a patra astfel de formă, alături de cea naturală, cea constituită și de participația penală. Lucrarea a fost realizată sub coordonarea prof. univ. dr. Lavinia Valeria Lefterache și a comisiei de îndrumare formate din conf. univ. dr. Andra-Roxana Trandafir, conf. univ. dr. Cristian Mitrache și conf. univ. dr. Bogdan-Nicolae Bulai.

Lucrarea propune o teorie nouă în dreptul penal, bazată pe analiza doctrinară și cea jurisprudențială realizate de către autor, în care s-au identificat anterior anumite limite de aplicare a formelor tradiționale de pluralitate de făptuitori. Fiind vorba de o cercetare aproape fundamentală, autorul a avut libertatea de a identifica și construi reguli și caracteristici proprii ale pluralității societare de făptuitori, bazate pe modelul de răspundere penală directă a persoanei juridice din dreptul pozitiv, dar care respectă cu strictețe principiile generale ale dreptului penal. Cu o bază jurisprudențială solidă, lucrarea conține un capitol dedicat persoanei juridice în contextul grupurilor infracționale organizate, tranșând, în opinia autorului, dezbaterile în privința cazurilor în care persoana juridică poate fi un membru constituent al grupului infracțional organizat, dar și un capitol dedicat formelor de participație penală reținute în practica judiciară, cu note explicative sau critice din partea autorului.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: ianuarie 29th, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: