ACCES VIDEO „Conferința Națională de Contencios Administrativ”, Ediția a V-a

48       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Panel I

Summer Black Friday pe UJmag.ro

Panel II

Panel III


Miercuri, 22 mai 2019, Facultatea de Drept a Universității din București și Editura Universul Juridic au organizat Conferința Națională de Contencios Administrativ, Ediția a V-a.

Evenimentul a avut loc în Aula Magna a Facultății de Drept din București (Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46, București).

Moderatorii conferinței au fost domnul conf. univ. dr. Alexandru-Sorin Ciobanu, avocat în Baroul București și cadru didactic al Facultății de Drept din București, respectiv domnul lector univ. dr. Bogdan Dima, cadru didactic al Facultății de Drept din București.

Au luat cuvântul, în calitate de „speaker”:

– Judecător dr. Gabriela Bogasiu – Vicepreședinte al ÎCCJ (anterior – membru al Secției de contencios administrativ și fiscal a ÎCCJ), susținând tema: „Unificarea practicii judiciare în contenciosul administrativ și fiscal, deziderate și realizări. Aspecte de noutate în jurispudența Înaltei Curți de Casație și Justiție”

– Conf. univ. dr. Alexandru-Sorin Ciobanu – Universitatea din București, avocat în Baroul București, susținând temele: „Una caldă, una rece … despre carențele modificărilor aduse prin Legea nr. 212/2018 în materia contenciosului adminstrativ”; „Situația «terțului» în litigiile de contencios administrativ”: regimul plângerii prealabile (în urma modificărilor aduse prin Legea nr. 212/2018): obligativitate, termen de formulare, mod de calcul; calitatea procesuală în diverse litigii „speciale” (urbanism, atacarea actelor emise de Curtea de Conturi) s.a.

– Conf. univ. dr. Cristian Clipa – Universitatea de Vest din Timișoara, avocat în Baroul Timiș, susținând temele: „Contenciosul suspendării, al modificării, al rezilierii/rezoluțiunii și al denunțării unilaterale a unui contract administrativ”; „Aspecte legate de posibilitatea/imposibilitatea invocării de către particular, în relația cu autoritatea contractantă, a unei excepții de neexecutare a contractului”.

– Judecător dr. Bogdan Cristea – Curtea de Apel București – Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal, susținând tema: „Certitudini și controverse în jurisprudența instanțelor de contencios administrativ și fiscal privind competența de judecată și suspendarea executării actelor administrative”

– Dr. Eugenia Marin – judecător la ÎCCJ – Secția contencios administrativ și fiscal (2006-2018), susținând tema: „Aspecte referitoare la procedura conteciosului administrativ din perspectiva modificărilor aduse Legii nr. 554/2004 prin Legea nr. 212/2018”

– Conf. univ. dr. Ovidiu Podaru – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, avocat în Baroul Cluj, susținând temele: „Privilegiul de jurisdicție al administrației publice în contenciosul administrativ: din țânțar … armăsar!”; Analiza cauzelor de inadmisibilitate a acțiunilor în contenciosul administrativ (care fac ca autoritățile publice chemate în instanță să se bucure de un veritabil «privilegiu») legate de: (1) identificarea corectă a pârâtului; (2) procedura prealabilă și (3) obiectul și cauza acțiunii (petitele și motivele de nelegalitate a actului atacat)”.

– Dr. Iuliana Rîciu – judecător la ÎCCJ – Secția contencios administrativ și fiscal (2008-2017), susținând tema: „Jurisprudența și revirimentul jurisprudențial cu privire la excepția de nelegalitate, procedura prealabilă, suspendarea executării actului administrativ”

– Prof. univ. dr. Dana Tofan – Universitatea din București, avocat în Baroul București, susținând tema: „Incidența hotărârilor prealabile și a recursului în interesul legii în jurisprudența administrativă”

– Prof. univ. dr. Verginia Vedinaș – Universitatea din București, avocat în Baroul București (anterior – senator al României și consilier de conturi) susținând tema: „Probleme practice privind suspendarea executării actelor administrative – privire specială asupra actelor adoptate la nivelul administrației locale ca acte „interne” și/sau în materia reorganizării unor instituții publice”

Cu această ocazie a avut loc evenimentul de lansare de carte: Constantin G. Rarincescu – „Contenciosul administrativ român”, Edițiunea a II-a (1936), Ed. Universul Juridic, București, 2019.

De asemenea, a avut loc și lansarea celei mai vaste biblioteci juridice în format electronic: Biblioteca Universul Juridic disponibilă în Sintact.ro.

ACCES VIDEO „Conferința Națională de Contencios Administrativ”, Ediția a V-a was last modified: august 14th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter