Conferință Probleme actuale privind cercetarea cauzelor de incendii

214       0

Probleme actuale privind cercetarea cauzelor de incendii 📅 19 septembrie 2022 Probleme actuale privind cercetarea cauzelor de incendii

Data 19 septembrie 2022
Locația Aula Carol I, etaj 2, a Palatului Camerei de Comerț și Industrie a României din Str. Ion Ghica, nr. 4, Sector 3, București

Grupul editorial Universul Juridic, în colaborare cu Asociația Criminaliștilor din România (ACR) și SC GEOSOR FIRE EXPERT SRL organizează, în data de 19 septembrie 2023, Conferința „Probleme actuale privind cercetarea cauzelor de incendii”. 

Evenimentul va avea loc marți, în data de 19 septembrie 2023, începând cu ora 13:00, în Aula Carol I, etaj 2, a Palatului Camerei de Comerț și Industrie a României din Str. Ion Ghica, nr. 4, Sector 3, București, pe durata a circa 4 ore, fiind transmis live, în parametri tehnici profesionali, pe portalul premium www.universuljuridic.ro și pe pagina dedicată din rețeaua Facebook. 

Conferința reprezintă o premieră absolută în aria preocupărilor Grupului Universul Juridic, propunându-și să ofere publicului interesat o perspectivă juridică articulată, la zi și consistentă cu privire la fenomenul izbucnirii de incendii pe teritoriul României, situație care creează tot mai des și mai acut probleme deosebite societății, în general, și factorilor implicați în prevenirea, stingerea acestora și despăgubirea păgubașilor, în special. 

Pe fondul schimbării dramatice a climei, a unor perioade caniculare, a secetei, a neglijenței factorului uman sau a proliferării unor porniri de ordin criminal, România se confruntă cu tot mai multe cazuri în care incendiile spontane sau provocate solicită intervenția echipelor specializate, de cele mai multe ori multidisciplinare, abilitate să rezolve întocmai și la timp, din punct de vedere fizic și legal, toate problemele care derivă din astfel de situații de urgență. 

În acest eveniment sunt invitați și așteptați să participe specialiști din cadrul forțelor de intervenție în situații de urgență (ISU, pompieri, SMURD), experți criminaliști din cadrul Ministerului de Interne și al Justiției, specialiști din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, reprezentanți ai asiguratorilor și constructorilor/dezvoltatorilor, dar și ai firmelor dedicate logisticii de prevenire și detecție a incendiilor, analiști din cadrul Universității Tehnice de Construcții, arhitecți, societăți de avocatură cu deschidere în ariile dreptului penal, urbanismului, litigiilor etc. 

Conferința este coordonată științific de domnii prof. univ. dr. Popa Gheorghe, col. (r.) dr. ing. Sorescu George și col. (r.) dr. ing. Calotă Sorin. 

Moderatorul evenimentului va fi chestor prof. univ. dr. Gheorghe Popa, reputat specialist în domeniu, președinte al Asociației Criminaliștilor din România. 

 

Speakeri și teme (în ordine alfabetică, în curs de actualizare): 

– Col. (r.) dr. ing. Sorin Calotă, Vicepreședinte ARISI – Asociația Română a Inginerilor de Securitate la Incendiu; 

– Prof. univ. dr. Gheorghe Popa, președinte, Asociația Criminaliștilor din România; 

– Col. (r.) dr. ing. George Sorescu, expert tehnic judiciar, specializarea procese pirogene și incendii, administrator la SC GEOSOR FIRE EXPERT SRL. 

 

Structura propusă a evenimentului va fi următoarea: 

13:00-13:30 – Primirea participanților, welcome coffee; 

13:30-13:40 – Cuvânt de bun-venit din partea organizatorilor, co-organizatorilor și partenerilor. 

13.40 – 15.30-  Panel 1 ASPECTE NOI/MODERNE PRIVIND CERCETAREA CAUZELOR DE INCENDII 

15:30-16:00 – Pauză de cafea 

16:00-18:00 – Panel 2 EVALUAREA RISCURILOR DE INCENDII ÎN SENSUL PREVENIRII LOR 

18:00 Concluzii, Q&A, light networking cocktail 

Prezența fizică și online la eveniment va fi posibilă prin achitarea unei taxe. 

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăsească în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Totodată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Probleme actuale privind cercetarea cauzelor de incendii was last modified: august 10th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: