Reuniune „10 ani de excelență în Dreptul penal al Afacerilor”

1565       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

„10 ani de excelență în Dreptul penal al Afacerilor” 📅 24 februarie 2021 „10 ani de excelență în Dreptul penal al Afacerilor”

Data 24 februarie 2021
Locația Online

Societatea de avocatură Hotca Neagu Sitaru & Asociații, cu sprijinul Grupului Editorial Universul Juridic, organizează miercuri, 24 februarie 2021, începând cu ora 17.00, evenimentul online intitulat „10 ani de excelență în Dreptul Penal al Afacerilor”.

Este un eveniment ocazionat de marcarea unui deceniu de practică de succes a echipei de avocați din cadrul Hotca Neagu Sitaru & Asociații, care s-a distins și afirmat în această perioadă prin probitate profesională, prin victorii obținute în beneficiul clienților și prin contribuții pe linie științifică și editorială.

Practicienii spun că avocatura penalistă a fost și va rămâne un „sport de contact” direct, atât cu clientul, cât și cu instanța de judecată, cu judecătorul de drepturi și libertăți, cu judecătorul de cameră preliminară, dar și cu organele de urmărire penală. Este o arie de expertiză extrem de dificilă, care pune presiune maximă pe practician, pe orizontul de timp, pe client și pe aparținătorii celui supus acuzațiilor sau judecății. Cauza poate lua o turnură favorabilă sau dimpotrivă, poate avea urmări dureroase pentru client.

De ce vorbim despre o misie grea? Fiindcă avocatului din această arie de practică i se încredințează  valori sociale aflate în ierarhia valorilor sociale – libertatea și averea. Cel în cauză se simte amenințat, speriat și chiar agresat în adâncurile sale intime, având o irepresibilă nevoie de empatie, de încrederea că apărătorul său se va bate și se va implica hotărât pentru soarta sa.

Avocatul penalist responsabil poate fi confruntat cu drame impresionante, cu examene de conștiință, cu presiune publică, chiar cu implicații politice și economice. Din acest motiv, reușitele din domeniu cântăresc, poate, mai greu decât în alte arii de specializare.

 

Parteneri:

WOLTERS KLUWER România

Tudor. Personal Tailor

Biroul de Executor Judecătoresc Eduard Peticaru

 

Alături de reprezentanții Hotca Neagu Sitaru & Asociații, lectorii propuși sunt invitați să dezbată chestiuni de actualitate din sfera Dreptului penal al afacerilor, care preocupă la momentul de față juriștii și întreprinzătorii.

Speakeri și teme:

Prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca – Fondator, Partener Coordontor, Hotca Neagu Sitaru & Asociații – Impactul legilor penale asupra afacerilor;

Conf. univ. dr., av. Laura Stănilă – Membru fondator „Stănilă și Asociații”, Universitatea de Vest Timișoara – To comply or not to comply. Despre valențele obligației de conformitate în dreptul penal și conexiunile sale cu răspunderea penală a persoanei juridice;

Conf. univ. dr., av. Norel Neagu – Partener, Hotca Neagu Sitaru & Asociații – Nereguli și infracțiuni în accesarea fondurilor europene;

Procuror Elena Hach – Procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Perspectivele Parchetului European – Fata morgana sau instituție necesară?;

 Conf. univ. dr., av. Mirela Gorunescu – Despre obiectul mitei; ce foloase intră în conținutul acestuia?;

 Av. Augustin Zăbrăuțanu – Managing Partner, Zăbrăuțanu, Popescu & Asociații – Gestionarea riscurilor de natură penală de către întreprinzători;

Av. dr. Andrei Săvescu – Managing Partner Săvescu & Asociații, Coordonator juridice.ro –Consecințele penale ale folosirii datelor cu caracter personal;

Eduard Peticaru -Executor judecătoresc, BEJ Eduard Peticaru – Poprirea înființată de executorul judecătoresc asupra veniturilor deținuților;

Av. Florentin Țuca – Managing Partner, Țuca Zbârcea & Asociații – Dreptul penal sub privirea civilistului.

 

În cadrul evenimentului, cu participarea președintelui Grupului Universul Juridic, Nicolae Cîrstea, va avea loc lansarea ediției speciale a revistei Legal Magazin, consacrată marcării celor 10 ani de excelență în domeniului Dreptului Penal al afacerilor, a Ghidul omului de afaceri și a colecției Cogito, în format e-book.

Transmisia live a reuniunii va fi făcută pe portalul www.universuljuridic.ro și pe Facebook, pe pagina proprie a evenimentului. Accesul este liber.

 

 

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

„10 ani de excelență în Dreptul penal al Afacerilor” was last modified: martie 5th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter