Lansarea cărților „Noul Cod de procedură penală adnotat. PG și PS”

11 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 597

Amfiteatrul Emil Poenaru al Universității Transilvania din Brașov a găzduit vineri, 15 aprilie, evenimentul de lansare a cărților Noul Cod de procedură penală adnotat. Partea generală – Analiză comparativă, noutăți, explicații, comentarii (ed. a II-a, revăzută și adăugită) și Noul Cod de procedură penală adnotat. Partea specială – Analiză comparativă, noutăți, explicații, comentarii.

În fața unui auditoriu numeros au luat cuvântul domnii prof. univ. dr. Nicolae Volonciu, conf. univ. dr. Alexandru Vasiliu și conf. univ. dr. Gheorghe Radu (autorii celor două volume lansate), precum și domnul Cristinel Murzea, Decanul Facultății de Drept a Universității Transilvania din Brașov.

Din prelegerile susținute amintim: „Am procedat la comentarea articolelor din Codul de procedura penală, însă nu le-am tratat ca pe o simplă succesiune de texte de lege, ci am urmărit, permanent, corelarea acestora, pentru a surprinde sensul și finalitatea lor și pentru a aprofunda conținutul instituțiilor de drept procesual penal, privite într-o armonie juridică a întregului”.

Am insistat mai ales acolo unde au apărut reglementări noi, cum ar fi arestul la domiciliu, camera preliminară, acordul de recunoaștere a vinovăției etc., precum și acolo unde dispozițiile legii vechi au suferit modificări semnificative, examenul comparativ dintre Codul de procedura penala în vigoare și Codul anterior reprezentând o preocupare constantă a noastră.



De asemenea, nu am ocolit semnalarea unor inadvertențe sau sesizarea unor aspecte care pun în dificultate aplicarea unor norme de procedură, argumentate cu punctul nostru de vedere, în ideea de a atrage atenția asupra lor atât practicienilor, cât și legiuitorului”.

În finalul evenimentului de lansare, doritorii au primit autografe din partea autorilor.

Lansarea cărților „Noul Cod de procedură penală adnotat. PG și PS” was last modified: mai 11th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter