Judecătorul Cristi Danileț cu privire la imposibilitatea audierii magistraților în Comisiile parlamentare

3 mai 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 452

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unei postări din data de 2 mai 2017, de pe blogul personal, judecătorul Cristi Danileț a făcut unele precizări referitoare la faptul că magistrații nu pot fi audiați în Comisiile parlamentare.

În urma formulării unor propuneri ca cetățenii să fie obligați să se prezinte în fața Comisiilor parlamentare potrivit postării ar urma ca pe această cale să se ajungă la chemarea în fața Comisiilor parlamentare, inclusiv a magistraților.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Judecătorul susține că  „aceste propuneri nu sunt conforme cu practica CSM și jurisprudența Curții Constituționale”.

Potrivit informațiilor furnizate de Cristi Danileț pe blogul personal, ,,în data de 24 mai 2007, Plenul CSM a decis în unanimitate că «procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitate de martori în fața Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor  constituționale,  fac parte din autoritatea judecătorească»”.

De asemenea, fostul membru CSM amintește că în data de 16 august 2012 conducerea CSM a comunicat public că nu este posibilă audierea procurorilor de către parlament, în baza argumentelor aduse anterior de CSM.

Judecătorul mai precizează că ,,s-a hotărât ca, în mod excepțional, pot participa în calitate de invitați la Comisiile parlamentare atunci când este necesară clarificarea unor aspecte de natură tehnică sau a unor informații de interes public”.

Pentru mai multe informații despre acest subiect verificați conținutul integral la postării.

Judecătorul Cristi Danileț cu privire la imposibilitatea audierii magistraților în Comisiile parlamentare was last modified: mai 3rd, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter