314 views
Protocolul de colaborare dintre INM și Consiliul de Mediere a fost semnat în data de 20 octombrie 2015 și a fost făcut public, ieri, pe site-ul Consiliului.
Protocolul a fost încheiat luând în considerare dinamica legislaţiei naţionale, precum şi necesitatea uniformizării practicii medierii la nivel naţional în relaţia cu sistemul judiciar și având în vedere propunerile referitoare la oportunitatea creării unui cadru de colaborare, precum şi imperativul asigurării unei formări profesionale de calitate.
Scopulprotocolului vizează stabilirea, în condiţiile legii, a cadrului general de colaborare între cele două părţi, în vederea asigurării unei formări profesionale de calitate a auditorilor de justiţie, a judecătorilor şi procurorilor, precum şi a mediatorilor. Obiectivele• Organizarea sau sprijinul acordat în vederea organizării, în colaborare, în condiţiile legii, a unor acţiuni de pregătire profesională iniţială sau continuă a auditorilor de justiţie, judecătorilor, procurorilor şi mediatorilor, pe teme de interes comun, cu participarea de formatori ai celor două părţi, în funcţie de nevoile de formare identificate şi resursele disponibile;
• Informarea bilaterală cu privire la direcţiile de acţiune şi obiectivele generale ale pregătirii profesionale a auditorilor de justiţie, judecătorilor şi procurorilor, pecum şi a mediatorilor.
• Părţile vor colabora, în condiţiile legii, în vederea organizării unor acţiuni de pregătire profesională iniţială sau continuă a auditorilor de justiţie, judecătorilor, procurorilor şi mediatorilor, pe teme de interes comun, în funcţie de nevoile de formare identificate şi resursele disponibile. Durata • Protocolul se încheie pe o perioadă nedeterminată şi intră în vigoare în ziua următoare semnării lui de către ambele părţi, respectiv din data de 21 octombrie 2015.
• De comun acord, părţile vor putea aduce modificări respectivului protocol prin act adiţional, dacă este necesar.
• Protocolul încetează prin acordul părţilor sau prin denunţare unilaterală comunicată celeilalte părţi cu cel puţin 30 de zile înainte. Acest se prelungeşte până la finalizarea activităţilor aflate în derulare sau care urmează să se deruleze şi pentru care părţile sau una din părţi a efectuat cheltuieli.
Diferendele ocazionate de aplicarea sau interpretare a protocol de colaborare vor fi soluţionate pe cale amiabilă de reprezentanţii desemnaţi de părţile semnatare.
Sursa informației este Consiliul de Mediere (www.cmediere.ro).
👍Vezi și: CSM și Consiliul de Mediere au încheiat un Protocol de colaborare