Universuljuridic.ro PREMIUM
Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.
Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.
Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!
291 views
Rând pe rând apar copii de toate vârstele – de la 3 ani la 15 ani –, iar holul devine neîncăpător. Îl aşteaptă cuminţi pe „domnul Valeriu” și se întreabă când ajunge. Apar şi primii voluntari, trei doamne trecute de 50 de ani, pensionare. La 11:10, copiii țâșnesc afară, semn că domnul Valeriu a ajuns. Se întorc în câteva minute cu mâinile pline de pungi cu fructe și dulciuri. Unul dintre ei cară un sac plin cu tablete, nu de ciocolată, ci din cele tehnologice, pentru exercițiile de matematică. Altul se căznește cu un geamantan imens, burduşit cu haine.
La etajul trei al clădirii se află Clubul de Educaţie Alternativă (CEA). Aici voluntari de toate vârstele – pensionari, corporatişti, profesori, studenţi sau antreprenori – petrec mai multe ore pe săptămână cu acești copii defavorizați pentru a-i ajuta să-și facă temele la matematică, română sau engleză, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. Sâmbăta băieţii joacă fotbal în sala de sport a şcolii, apoi fac exerciţii la matematică pe tablete.
Clubul de Educaţie Alternativă este un program de educație nonformală început în 2010 de Policy Center for Roma and Minorities (PCRM), un ONG care se ocupă de incluziunea socială a minorităților etnice, în special cea rromă. Astfel de activități au loc acum și la şcolile 2 şi 148 din Ferentari. Toate cele trei cluburi sunt frecventate de 200 de copii rromi și nonrromi din cartier. Scopul este de a-i încuraja să rupă cercul vicios al marginalizării şi sărăciei, prin sport și educație alternativă.

De la IT la ONG şi Guvern
Valeriu Nicolae sau „domnul Valeriu”, cum îi spun copiii de la club, a fondat PCRM în 2008, când s-a întors în România după ce lucrase ca director regional de Advocacy, timp de trei ani şi ceva, la World Vision în Bruxelles. Recent a fost numit consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, pe probleme de incluziune socială şi dreptul rromilor, pentru un an.
Citește continuarea articolului pe Cariere Online.