7.040 views
Art. 6 alin. (5) O.U.G. nr. 34/2013 (modificată prin Legea nr. 16/2016)
La art. 6, după alin. (4) se introduce un nou alineat, alin. (5).
Potrivit noii reglementări, art. 6 alin. (5) dispune: „În vederea reglementării perioadelor şi condiţiilor de păşunat, consiliile locale pot aproba regulamentul de păşunat valabil pe întreg teritoriul administrativ al unităţii administrativ-teritoriale”.
Art. 10 alin. (1) O.U.G. nr. 34/2013 (modificată prin Legea nr. 16/2016)
Vechea reglementare
În vechea reglementare, art. 10 alin. (1) prevedea faptul că în vederea accesării fondurilor europene aferente plăţilor pe suprafaţă, utilizatorii de pajişti – fermieri activi, persoane fizice şi juridice, în calitate de proprietari şi/sau deţinători legali ai dreptului de utilizare a terenului, au obligaţia, pentru anul 2015, să asigure încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha, în oricare din zilele perioadei de păşunat, sau cosirea cel puţin o dată pe an a vegetaţiei. Începând cu anul 2016 este obligatorie aplicarea amenajamentului pastoral.
Potrivit noii reglementări, art. 10 alin. (1) prevede: „(1) În vederea accesării fondurilor europene aferente plăţilor pe suprafaţă, utilizatorii de pajişti, persoane fizice şi juridice, în calitate de proprietari şi/sau deţinători legali ai dreptului de utilizare a terenului, au obligaţia ca anual să asigure încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha, în oricare din zilele perioadei de păşunat, sau cosirea cel puţin o dată pe an a vegetaţiei. Începând cu anul 2018, este obligatorie aplicarea amenajamentului pastoral”.
Modificarea O.U.G. nr. 3/2015
Art. 8 alin. (1) lit. n) O.U.G. nr. 3/2015 (modificată prin Legea nr. 16/2016)
Vechea reglementare
În vechea reglementare, art. 8 alin. (1) lit. n) stabilea faptul că pentru a beneficia de plăţile directe prevăzute la art. 1 alin. (2), fermierii trebuie:
(…)
n) să prezinte la depunerea cererii unice de plată sau a modificărilor aduse acesteia documentele necesare care dovedesc utilizarea legală a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor. Aceste documente trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile cel puţin până la data de 1 decembrie a anului de cerere;
Potrivit noii reglementări, art. 8 alin. (1) lit. n) stabilește: „Pentru a beneficia de plăţile directe prevăzute la art. 1 alin. (2), fermierii trebuie:
(…)
n) să prezinte la depunerea cererii unice de plată sau a modificărilor aduse acesteia documentele necesare care dovedesc utilizarea legală a terenului agricol sau o copie a anexei nr. 24 de la starea civilă a unităţilor administrativ-teritoriale, dacă este cazul, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor. Aceste documente trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile cel puţin până la data de 1 decembrie a anului de cerere”.
Modificarea Legii nr. 86/2014
Art. II din Legea nr. 86/2014 (modificată prin Legea nr. 16/2016)
Vechea reglementare
În vechea reglementare, art. II dispunea faptul că prevederile O.U.G. nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege, nu se aplică următoarelor obiective de investiţii la amplasarea pe pajişti a:
(…)
c) drumurilor publice şi private.
Potrivit noii reglementări, art. II dispune: „Prevederile O.U.G. nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege, nu se aplică următoarelor obiective de investiţii la amplasarea pe pajişti a:
(…)
c) drumurilor de utilitate privată”.
- 1
- 2