1.522 views
Actul modificat |
Actul modificator | Sumar |
Anexa la H.G. nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială” (M. Of. nr. 284 din 30 martie 2018; cu modif. și compl. ult.) |
H.G. nr. 1035/2020 privind modificarea şi completarea anexei la H.G. nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială”
(M. Of. nr. 1179 din 4 decembrie 2020)
|
– modifică: art. unic lit. A pct. 9; – introduce: art. 5^1, art. 8 alin. (4). |
În M. Of. nr. 1179 din 4 decembrie 2020 s-a publicat H.G. nr. 1035/2020 privind modificarea şi completarea anexei la H.G. nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială”.
Vă prezentăm, în cele ce urmează, modificările, dar și completările aduse respectivului act normativ.
Art. unic lit. A pct. 9
Vechea reglementare
În vechea reglementare, pct. 9 din art. unic lit. A din cadrul Anexei nr. 2 se prezenta sub următoarea formă:
„9. personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care participă efectiv în aplicarea măsurilor de limitare a unor epidemii deosebit de grave şi altele asemenea stabilite de Ministerul Sănătăţii şi declarate prin ordin;”
Noua reglementare
Potrivit noii reglementări, pct. 9 se modifică și va avea următorul conținut:
„9. personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care participă efectiv la aplicarea măsurilor de limitare a unor epidemii deosebit de grave şi altele asemenea stabilite de Ministerul Sănătăţii şi declarate prin ordin. Pe durata stării de alertă şi de urgenţă instituite, în condiţiile legii, pentru situaţia de risc epidemiologic determinată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României, precum şi pentru o perioadă de 60 de zile de la data încetării stării de alertă sau de urgenţă, pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare publice sau din structurile acestora, după caz, inclusiv pentru personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, mărimea sporului este de la 75% până la 85% din salariul de bază, cu excepţia personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din serviciile de ambulanţă publice pentru care mărimea sporului este de 80%;”
Art. 5^1
Noua reglementare
Potrivit noii reglementări, după art. 5 se introduce un nou articol, art. 5^1, cu următorul cuprins:
„Art. 5^1
Prin derogare de la prevederile art. 5, pentru sporul prevăzut în anexa nr. 2 la articolul unic lit. A pct. 9 teza a II-a, acordat pentru situaţia de risc epidemiologic determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, nu se eliberează buletine de determinare sau, după caz, expertizare a locurilor de muncă.”
Art. 8 alin. (4)
Noua reglementare
Potrivit noii reglementări, la art. 8, după alin. (3) se introduce un nou alineat, alin. (4), cu următorul cuprins:
„(4) Sporul prevăzut în anexa nr. 2 la articolul unic lit. A pct. 9 teza a II-a, acordat pentru situaţia de risc epidemiologic determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, nu se poate acorda cumulat cu alte sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase. În situaţia în care, pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru, ar putea fi acordate sporuri pentru condiţii de muncă ce nu se pot cumula, personalul va beneficia de sporul al cărui cuantum este mai mare.”