98 views
Greierele de casă (Acheta domesticus) devine a treia insectă autorizată de Comisia Europeană ca ingredient alimentar pe piața Uniunii Europene.
Astfel, greierele de casă va fi disponibil fie integral, fie sub formă congelată, uscată sau de pudră. Prezenta autorizare a primit acordul statelor membre, ca urmare a unei evaluări stricte din partea Agenției Europene pentru Siguranța Alimentară, care a ajuns la concluzia că această insectă nu prezintă pericole pentru consum dacă este folosită conform descrierii înaintate de întreprinderea solicitantă.
De asemenea, produsele care conțin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător pentru a semnala eventuale reacții alergice.
În ultimii ani, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentație hrănitoare și sănătoasă, având un conținut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre și minerale.
În plus, insectele reprezintă o parte consistentă a alimentației zilnice a sute de milioane de oameni la nivel mondial. Totodată, și în contextul strategiei „De la fermă la consumator”, insectele au fost identificate ca reprezentând o sursă alternativă de proteine care ar putea înlesni trecerea către un sistem alimentar mai durabil.
Pentru detalii suplimentare, vă invităm să accesați sursa informației.
(Copyright foto: freepik)