1.041 views
Potrivit comunicatului din data de 11 aprilie 2017, INM a publicat un anunț privind procedura de selecție a unor judecători și procurori pentru 3 posturi de execuție în cadrul Direcției Agentului Guvernamental din Ministerul Afacerilor Externe.
Astfel, având în vedere prevederile art. 1 alin. 3 din O.G. nr. 94/1999, privind participarea României la procedurile în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi a Comitetului Miniştrilor ale Consiliului Europei şi exercitarea dreptului de regres al statului în urma hotărârilor şi convenţiilor de rezolvare pe cale amiabilă, precum și prevederile art. 6 alin. 2 din H.G. nr. 868/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agentului Guvernamental pentru CEDO, Ministerul Afacerilor Externe anunţă declanşarea unei proceduri de selecţie în vederea ocupării, prin detaşare, a trei posturi de execuţie în cadrul Direcţiei Agent Guvernamental, de către judecători sau procurori.
Această procedură de selecţie este realizată exclusiv la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, solicitarea de detaşare în cadrul ministerului va fi supusă aprobării Consiliului Superior al Magistraturii care va analiza solicitarea prin prisma dispoziţiilor legale şi regulamentare în materie.
Descrierea principatelor sarcini ale postului:
– Întocmirea actelor necesare în vederea formulării observaţiilor Guvernului român în faţa CEDO;
– Elaborarea documentelor de informare a Comitetului Miniştrilor din cadrul Consiliului Europei cu privire la măsurile adoptate în vederea executării hotărârilor şi deciziilor CEDO;
– Studierea jurisprudenţei CEDO, a legislaţiei şi a practicii judiciare şi administrative naţionale.
Cerinţe specifice:
– cunoaşterea limbilor oficiale ale CEDO – engleză şi franceză (cel puţin competenţe avansate citit-scris în una din cele două limbi şi competenţe medii citit cu privire la cealaltă), deoarece corespondenţa cu CEDO şi Comitetul Miniştrilor se realizează în una dintre cele două limbi;
– cunoaşterea jurisprudenţei CEDO.
Judecătorii şi procurorii pot să îşi manifeste interesul pentru detaşare, cel mai târziu până la data de 28 aprilie 2017, la adresa de e-mail dag@mae.ro. transmiţând în mod obligatoriu o scrisoare de intenţie şi un curriculumvitae.
Procedura de selecţie va cuprinde următoarele etape:
1. Susţinerea unui interviu în limba română, pornind de la scrisoarea de intenţie;
2. Susţinerea unei probe practice în una din limbile oficiale ale CEDO, pornind de la principalele sarcini ale postului.
Data interviului şi cea a probei practice vor fi convenite cu fiecare judecător/procuror interesat, urmând a se încadra în intervalul 3-12 mai 2017.
Pentru redactarea probei practice judecătorii/procurorii vor avea la dispoziţie 3 zile din momentul comunicării conţinutului concret al probei. Documentele puse la dispoziţie persoanelor interesate, pentru elaborarea probei scrise, nu pot fi folosite în alte scopuri decât cele pentru care au fost transmise.
Judecătorii şi procurorii care îşi manifestă interesul pentru detaşare pot opta pentru desfăşurarea interviului prin telefon şi pentru transmiterea rezultatului probei practice prin e-mail.
Pe adresa de corespondenţă menţionată în CV, fiecare magistrat interesat va fi informat cu privire la finalizarea procedurii de selecţie, până la data de 19 mai 2017.