Pregătirea săptămânală continuă pentru avocați în perioada 7-28 mai 2015

Pe site-ul INPPA au fost publicate temele de dezbateri pentru perioada 7-28 mai, din cadrul programului de pregătire continuă pentru avocați organizat de INPPA.

Acestea sunt:

7 mai 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Aspecte teoretice şi practice privind regularizarea cererii de chemare în judecată şi stabilirea taxelor judiciare de timbru. Discuţiile vor fi moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Dinu. Invitat: lect. univ. dr. Mirela Stancu, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, judecător Tribunalul Bucureşti;

14 mai 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Regimul nulităţilor în actuala legislaţie penală. Discuţiile vor fi moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Petruţ Ciobanu. Invitat: domnul avocat lect. univ. dr. Aurel Ciobanu,  Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti;

21 mai 2015, orele 17:00, dezbaterea cu tema: Procedura privind tragerea la răspundere penală a persoanei juridice. Discuţiile vor fi moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruţ Ciobanu. Invitat: doamna asistent universitar doctor Andra Trandafir – Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti;

28 mai 2015 ora 17:00, dezbaterea cu tema: Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii (partea a II-a). Discuţiile vor fi moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Petruţ Ciobanu. Invitat: conf. univ. dr. Bogdan Bulai.

Numărul de locuri pentru fiecare dezbatere este limitat la 25. Înscrierea se va realiza prin e-mail, la adresa conferinte@inppa.ro, cu menționarea datelor de contact (nume, barou, e-mail, telefon). Primii 25 de înscriși vor fi contactați, având obligația de a achita taxa de 60 de lei per dezbatere și de a face dovada plății la adresa de e-mail contabilitate@inppa.ro, în termen de 24 de ore de la confirmarea înscrierii. În caz contrar, locul devine disponibil.

Aceste evenimente vor avea loc în sala Comisiei Permanente a UNBR și a Comisiei Centrale de Disciplină din Palatul de Justiție (etajul 1, sala E 24).

Activitățile vor avea forma unor dezbateri interactive, fiind invitați și reprezentanți ai altor profesii juridice/judiciare (magistrați, executori judecătorești, notari publici, practicieni în insolvență). Temele alese vor fi atât de drept civil/procesual civil, cât și de drept penal/procesual penal. Pentru fiecare participare la oricare dintre aceste activități se vor acorda 3 puncte de pregătire profesională continuă.

Programul face parte din strategia Institutului al cărui Departament pentru formare profesională continuă elaborează programe de formare profesională continuă – cursuri de scurtă durată [art. 31 lit. b) și c) din Regulamentul INPPA].

Pentru mai multe detalii accesați anunțul publicat pe site-ul INPPA (www.inppa.ro).