Dumitru Dobrev

Dumitru Dobrev

Este avocat fondator al Dobrinescu Dobrev SCA și cercetător științific doctor la Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Departamentul de Drept Privat „Traian Ionașcu”.

Între august 2012 și mai 2018 a fost directorul științific al Revistei Române de Drept al Afacerilor, iar în mandatele 2013-2015 și 2017-2019 a fost membru al Consiliului de Conducere al Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România, ca șef al comisiei legislative al acesteia.

Înainte de fondarea Dobrinescu Dobrev SCA, a lucrat ca avocat la SCA Biriș Goran, Tănăsescu Leaua Cadar şi Asociaţii (actualmente, Leaua Damcali Deaconu Păunescu – LDDP) şi la Vilău şi Mitel.

Practică avocatura de 21 de ani, timp în care s-a ocupat de litigii din domeniile contencios administrativ, fiscal și al mediului, drept comercial/insolvență, proprietate industrială și drept de autor.

Și-a susținut teza de doctorat în anul 2014 la Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” al Academiei Române, cu tema „Drepturile creditorului asupra patrimoniului debitorului: acțiunea pauliană, acțiunea oblică și acțiunea directă”.

Sursa informațiilor și a fotografiei

Postări - Dumitru Dobrev