Dumitru Dobrev

Dumitru Dobrev

Este avocat fondator al Dobrinescu Dobrev SCA și cercetător științific doctor la Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Departamentul de Drept Privat „Traian Ionașcu”.

Din august 2012 este directorul științific al Revistei Române de Drept al Afacerilor, iar din mai 2013 este membru al Consiliului de Conducere al Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România, ca șef al comisiei legislative al acesteia.

Înainte de fondarea Dobrinescu Dobvrev SCA, a lucrat ca avocat la SCA Biriș Goran, Tănăsescu Leaua Cadar şi Asociaţii (actualmente, Leaua şi Asociaţii) şi la Vilău şi Mitel.

Practică avocatura de 15 ani, timp în care s-a ocupat de litigii din domeniile contencios administrativ, fiscal și al mediului, drept comercial/ insolvență și proprietate intelectuală.

Și-a susținut teza de doctorat în anul 2014 la Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” al Academiei Române cu tema „Drepturile creditorului asupra patrimoniului debitorului: acțiunea pauliană, acțiunea oblică și acțiunea directă”.

Sursa informațiilor și a fotografiei