Alexandru Bogdan Chiș

Alexandru Bogdan Chiș

Este un tânăr cercetător în drept execuțional, criminologie și drept polițienesc, a studiat științele juridice în Universitatea Nicolae Titulescu, absolvind licența și masteratul în domeniul resocializării persoanelor condamnate.A urmat cursurile postuniversitare ale Colegiului de Securitate Națională din cadrul Academiei Naționale de Informații Mihai Viteazu din București, absolvent de doctorat în drept polițienesc la Academia de Poliție A.I. Cuza din București.

A publicat studii pe linia combaterii criminalității juvenile, precum și pe linia managementului resocializării persoanelor sancționate penal și, mai ales, a celor care execută pedepse privative de libertate.

În prezent își desfășoară activitatea operativă în cadrul I.J. Ilfov, fiind desemnat ca șef al poliției din orașul Buftea.

Continuă să studieze impactul privării de libertate produs asupra persoanelor arestate preventiv, dar și efectele arestării la domiciliu din punct de vedere al influenței educative și de resocializare cu limitele acestor instituții.