Ziua Siguranţei pe Internet – recomandările Poliției Române

9 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 650

Despre

 • Categorii de riscuri la care se pot expune tinerii în mediul on-line
 • Recomandările pentru părinți
 • Recomandările pentru copii

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ziua Siguranței pe Internet este un eveniment de anvergură europeană care se desfășoară anual, pe data de 9 februarie. Ajunsă la ediția a XIII-a, „Safer Internet Day” 2016 este sărbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume.

Rata de utilizare a internetului de către tineri în România a înregistrat o evoluție explozivă în ultimii ani, ajungând la cote de peste 90% în mediul urban, în rândul celor cu vârsta de peste 16 ani. Un ritm asemănător de dezvoltare cunoaște și folosirea telefoanelor de tip smartphone ori a tabletelor de către tineri și accesarea internetului de pe aceste dispozitive.

Principalele categorii de riscuri la care se pot expune tinerii în mediul on-line sunt: infectarea sistemelor cu programe de tip malware, furtul de identitate, cyberbullying, pornografia infantilă.

Recomandările Poliției Române pentru părinți

Atunci când le oferiți copiilor dumneavoastră posibilitatea de a naviga pe internet, pentru a diminua eventuale pericole, țineți cont de următoarele aspecte:

 • Comunicați deschis cu copiii despre Internet, despre beneficiile și pericolele existente în lumea virtuală. Copilul trebuie să știe că poate discuta cu părinții despre orice aspect întâlnit în lumea virtuală.
 • Fiți atenți la „prieteniile” online pe care le întrețin. Încercați să cunoașteți programele și aplicațiile folosite de copii pe dispozitivele de accesare a internetului.
 • Instalați aplicații antivirus actualizate și programe de filtrare care pot bloca automat accesul către anumite categorii de site-uri!

Recomandările Poliției Române pentru copii

 • Nu oferi persoanelor cunoscute pe Internet informații personale despre tine sau familia ta (cum ar fi numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii, adresa, școala la care înveți). Dacă anumite persoane insistă să afle aceste detalii, anunță-ți imediat părinți, căci este foarte probabil că au intenții necurate.
 • Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar cei pe care îi cunoști în realitate. Nu accepta niciodată să te întâlnești direct cu o cineva pe care l-ai cunoscut pe Internet! Nu folosi telefonul personal pentru a suna pe cineva cunoscut pe Internet!
 • Nu spune parola de la e-mail-ul tău altor persoane în afara părinților.
 • Fii atent la utilizarea rețelelor de socializare. Utilizează opțiunile de confidențialitate pentru a alege cine îți poate vedea postările!
 • Nu uita că nu tot ceea ce vezi sau citești pe Internet este adevărat! Informațiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, multe din ele fiind neverificate sau eronate. De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator și pot înfățișa situații care nu s-au petrecut niciodată.
 • Nu instala pe dispozitivul tău programe sau aplicații fără a-ți consulta părinții. Ele pot conține malware (viruși informatici) și produce pagube irecuperabile.
 • În cazul în care primești pe e-mail mesaje de la persoane necunoscute, nu le deschide. Nu accesa link-uri sau atașamente primite odată cu astfel de mesaje.
 • Dacă cineva te face să te simți inconfortabil pe Internet, poți oricând să renunți la comunicarea cu acea persoană. Nu ești obligat să stai pe Internet mai mult decât consideri tu și nici să suporți ceea ce îți provoacă neplăcere sau teamă; poți oricând să îi scoți de pe lista de contacte pe cei cu care nu vrei să mai comunici!
 • Cere ajutorul, în orice situație, persoanelor în care ai încredere, părinți, profesori sau prieteni apropiați.

Sursa informației este Poliția Română (www.politia-romana.ro).

Ziua Siguranței pe Internet – recomandările Poliției Române was last modified: februarie 9th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter