Transmisie Live [CUM A FOST] Workshop online: Implicații fiscale ale afacerilor online. Modificări aduse de criză în relațiile dintre agenții economici și autorități

2079       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Workshop online: Implicații fiscale ale afacerilor online. Modificări aduse de criză în relațiile dintre agenții economici și autorități 📅 07 mai 2020 București [CUM A FOST] Workshop online: Implicații fiscale ale afacerilor online. Modificări aduse de criză în relațiile dintre agenții economici și autorități

Data 07 mai 2020
Locația

În partea introductivă a workshopului a fost prezentat, pe scurt, modul de interacțiune dintre contribuabili și autoritățile fiscale (emitere acte, comunicare reciprocă), cu evidențierea cadrului legal care stă la baza comunicării online. Astfel, au fost menționate art. 46-47 din Codul de procedură fiscală, OMFP nr. 660/217 referitor la spațiul privat virtual, comunicarea prin mijloace electronice impusă de O.U.G. nr. 38/2020, coroborarea acestor prevederi cu O.G. nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor (art. 107 din Constituția României).

O primă parte a workshopului a avut în vedere modul de operare a Spațiului Privat Virtual din perspectiva contribuabilului, inclusiv modul de depunere a declarației unice, prin mijloace electronice, de către persoanele fizice care au această obligație.  O parte consistentă a workshopului a avut în vedere prezentarea cadrului legal și a dificultăților practice aferente utilizării documentelor justificative în format electronic, respectiv completarea normelor fiscale cu cele din Codul de procedură fiscală. Au fost prezentate câteva exemple privind limitele digitalizării în practica fiscală.

În partea finală, lectorii au prezentat câteva exemple de operațiuni de comerț online și implicațiile fiscale ale acestora în România, respectiv riscurile fiscale din alte jurisdicții. De asemenea, au fost punctate evoluții posibile ale impozitării operațiunilor digitale pe baza experienței internaționale (UE și non-UE): taxe pe cifra de afaceri, conceptul de redevență în interpretarea OECD și redefinirea sediului permanent (prin agent dependent).


Joi, 7 mai 2020, începând cu ora 12,00, va avea loc transmisia LIVE a workshopului cu tema: „Implicații fiscale ale afacerilor online. Modificări aduse de criză în relațiile dintre agenții economici și autorități”.

Speakerii invitați sunt:

Adrian Bența, Consultant fiscal „Bența Consult”

Emilian Duca, Consultant fiscal „Tax&Business Solutions”

Dintre temele ce urmează a fi abordate, enumerăm:

1.1. Interacțiunea online cu autoritățile fiscale. Cadrul legal EDU, ABE,  ALU

– Arhivarea (stocarea) electronică a documentelor justificative. Reguli speciale privind facturile

– Formate acceptate pentru documentele utilizate în relația cu autoritățile fiscale

– Platforme online în relația cu autoritățile fiscale

– Spațiul Privat Virtual – SPV

– depunerea electronică a declarațiilor

– modificarea vectorului fiscal (700)

– sistemele gestionate de autoritățile locale

– Agregatoare – ex. Ghiseul.ro

– Informatii privind prețurile de transfer. ALU

– Semnătura electronică

1.2. Impozitarea afacerilor din mediul electronic

– Impozitul pe veniturile nerezidenților. Particularități ale afacerilor online. Teorie și practică

– Sedii permanente

– Impozitarea veniturilor giganților Internet. Evoluții recente

 

 Acreditare INPPA

 

 

Taxa de participare este de 300 lei + TVA/ persoană și include următoarele beneficii:

 

– Acces la vizionarea conferinței video live la calitate 4k

– Acces la înregistrarea video la 3 zile după data evenimentului (o puteți accesa din link-ul primit pe mail)

– Speakeri de calitate, profesori universitari, experți în domeniu

– 20% reducere la următoarele conferințe

– 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele:

Peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie.

Comandă cartea „Codul de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență și instrucțiuni – 2019
, Autor: Emilian Duca”

Accesul la conferință se face online, pe bază de utilizator și parolă.

Detaliile privind modalitatea de acces la conferința video vă sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după înscrierea dvs prin completarea formularului de mai jos.

Conferința video va fi transmisă LIVE la data și ora afișate. De asemenea, înregistrarea VIDEO a conferinței vă va fi pusă la dispoziție în cel mai sucurt timp după finalizarea transmisiei LIVE.

Atât transmisia LIVE, cât și înregistrarea VIDEO sunt disponibile doar pe bază de utilizator și parolă pentru persoanele care s-au înscris cu succes prin formularul evenimentului și care au achitat contravaloarea accesului.

Vizualizarea și accesarea transmisiei LIVE și a înregistrării se face doar pe Portalul Universul Juridic. Aveți nevoie doar de o conexiune la internet și nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale în afară de autentificarea cu utilizator și parolă pe www.universuljuridic.ro


 


Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555[email protected]

 

* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: [email protected]
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

[CUM A FOST] Workshop online: Implicații fiscale ale afacerilor online. Modificări aduse de criză în relațiile dintre agenții economici și autorități was last modified: mai 12th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.