Wolf Theiss a asistat Banca Comercială Română S.A. în lansarea primei emisiuni de euroobligaţiuni verzi, în valoare de 700 milioane euro

25 mai 2023
Vizualizari: 31

Wolf Theiss a acționat în calitate de consultant juridic pentru Banca Comercială Română S.A. în cadrul primei sale emisiuni de euroobligațiuni verzi nepreferențiale de tip senior, în valoare de 700 milioane euro, cu rată de dobândă fixă-variabilă cu scadență în 2027, în baza Programului său de tip multi-emitent EMTN.

La data de 19 mai 2023, Banca Comercială Română S.A. a încheiat cu succes prima sa emisiune pe piețele internaționale de capital de euroobligațiuni verzi nepreferențiale de tip senior în valoare de 700 milioane euro. Aceasta marchează cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative de pe piața românească și prima emisiune internațională de euroobligațiuni verzi a unei bănci românești. Obligațiunile au o maturitate de patru ani și pot fi răscumpărate după trei ani de la emisiune. Valoarea nominală este de 100.000 de euro pe titlu. Obligațiunile sunt destinate să fie eligibile în scopuri MREL (cerința minimă pentru fonduri proprii și pasive eligibile) și vor fi listate pe piața reglementată a Bursei de Valori București și pe piața oficială a Bursei de Valori din Viena. Obligațiunile au fost plasate de Erste Group Bank AG, BNP Paribas, Citigroup Global Markets Europe AG, ING Bank N.V. și J.P. Morgan SE în calitate de co-manageri principali, iar BCR, în calitate de co-manager, le-a plasat clienților profesionali internaționali și locali și contrapărților eligibile.

Echipa Debt Capital Market (DCM) a Wolf Theiss implicată în această tranzacție a fost condusă de Claudia Chiper (Partener) și Andreea Tudorache (Senior Associate), iar Claus Schneider (Partener) și Sebastian Prakljacic (Associate) au contribuit la realizarea cu succes a tranzacției.

Ne bucurăm că am putut fi alături de Banca Comercială Română S.A. în tranzacția primei sale emisiuni de euroobligațiuni verzi, aceasta făcând parte din strategia băncii de implementare a unor criterii de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) în operațiunile sale, cu scopul de a realiza o dezvoltare economică durabilă și de a încuraja comportamentul responsabil față de mediu. Suntem recunoscători pentru încrederea acordată și mulțumim pe această cale întregii echipe din cadrul Băncii Comerciale Române pentru excelenta colaborare avută în realizarea acestui proiect de succes”, a declarat Senior Associate Andreea Tudorache, membră a echipei DCM Wolf Theiss.

 

Despre Wolf Theiss
Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 362 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.În Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.

Wolf Theiss a asistat Banca Comercială Română S.A. în lansarea primei emisiuni de euroobligațiuni verzi, în valoare de 700 milioane euro was last modified: mai 25th, 2023 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.