Webinare: Cum putem participa la luarea deciziilor legislative

1054       0

12 și 13 ianuarie 2016

Ana Demșorean, din partea Societății Academice din Romania (promotorul proiectului România Curată, București) și Tatiana Puiu, din partea Asociației Presei Independente (Moldova Curata, Chișinău). Invitatul special: dna Corina Dragomirescu, vicepreședinte, Academia de Advocacy, inițiatoarea Coaliției 52.

Alianța pentru o Românie Curată a anunțat organizarea a două webinare consecutive, cu privire la aplicarea prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, respectiv a Legii nr. 239/2008 din Republica Moldova.

Astfel, Alianța pentru o Românie Curată și Inițiativa pentru Integritate în Serviciul Public din Republica Moldova vă invită să vă înscrieti la următoarele webinarii:

Primul webinar are loc în data de 12.01.2016, începând cu ora 12:00, cu tema generală: Ce trebuie să facem și când putem acționa pentru a interveni activ în procesul decizional pentru proiecte de legi care afectează viața cotidiană? Care sunt avantajele utilizării Legii nr. 52/2003 modificată și republicată în 3 decembrie 2013, privind transparența decizională a administrației publice. Care sunt autoritățile publice ce se regăsesc sub incidența Legii nr. 52/2003? Cum putem să verificăm dacă propunerea noastră a fost luată în considerare? Ce obligații are autoritatea publică dacă nu ia în considerare propunerea de modificare a unui act normativ. Răspuns la aceleași întrebări vor primi și utilizatorii Legii 239/2008 din Republica Moldova.

Al doilea webinar se desfășoară în data de 13.01.2016 , de la ora 10:00, având ca temă generală: Cum ne pregătim pentru a fi luate în considerare propunerile de modificare ale unui act normativ pe care intenționăm să le inițiem, în procesul de consultare publică? Cum și când putem solicita autorității publice o dezbatere publică, astfel încât aceasta sa conteze? La ce să ne așteptăm din partea autorității publice și ce trebuie să facem noi? Cum urmărim rezultatele acesteia? Ce pârghii avem dacă autoritatea publică nu va organiza dezbaterea publică solicitată? Ce pârghii avem dacă autoritatea publică nu respectă prevederile Legii nr. 52/2003 și Legii nr. 239/2008? Putem să organizăm noi o dezbatere publică? Dacă dă, când? Ce vom face cu rezultatele obținute?

Veți dialoga cu doi avocați: Ana Demșorean, din partea Societății Academice din Romania (promotorul proiectului România Curată, București) și Tatiana Puiu, din partea Asociației Presei Independente (Moldova Curata, Chișinău). Invitatul special dna Corina Dragomirescu, vicepreședinte, Academia de Advocacy, inițiatoarea Coaliției 52.

Vă invităm să completați formularul ce vă asigură posibilitatea de a pune întrebări în avans: http://goo.gl/forms/MuVAXkAzQ9

Veți putea pune întrebări și live, în timpul webinarului, folosind secțiunea de comentarii de pe site-ul Romaniacurata.ro, astfel:

  • Marti, 12 ianuarie, începând cu ora 12:00
  • Miercuri, 13 ianuarie, începând cu ora 10:00

Sursa informației este anunțul publicat de România Curată (www.romaniacurata.ro).

Webinare: Cum putem participa la luarea deciziilor legislative was last modified: ianuarie 15th, 2016 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: