Volodimir Zelenski cere sprijin evreilor americani

8 mart. 2022
Vizualizari: 341

Luptele de la Harcov au continuat luni, iar țările din estul Europei s-au aflat din nou în pericolul unui accident nuclear.

„Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AEIA) a declarat luni că a primit informații conform cărora obuze de artilerie au avariat o instalație de cercetare nucleară din Harkov, al doilea oraș al Ucrainei, fără «consecințe radiologice»”, informa marți AFP, citată de Agerpres.

„Potrivit agenției ONU cu sediul în Viena, autoritățile ucrainene au informat despre un atac care a avut loc duminică, adăugând că nu a fost raportată nicio creștere a nivelului de radiații.
Instalația afectată face parte din Institutul de Fizică și Tehnologie din Harkov, un institut de cercetare care produce material radioactiv pentru aplicații medicale și industriale.«Inventarul materialelor radioactive ale sitului este foarte scăzut», a argumentat AIEA, asigurând că «daunele (…) raportate nu ar fi avut nicio consecință radiologică»”
, relatează Agerpres.

Președintele Volodimir Zelenski a făcut apel, luni, la evreii americani pentru a oferi sprijin Ucrainei în fața armatei ruse pe care a comparat-o cu armata germană nazistă care a mărșăluit prin Europa.

„Acesta este doar un comportament pur nazist. Nici măcar nu pot califica acest lucru într-un mod diferit”, a declarat, într-o reuniune pe Zoom, Președintele Ucrainei, pentru Conferința președinților organizațiilor evreilor americani, scrie România liberă.

„Zelenski își dorește ca evreii americani să intervină pentru a stopa sau încetini agresiunea rusă din Ucraina Rușii nu lasă oamenii să părăsească orașele și orășelele pe care le-au atacat, nu permit alimentarea cu hrană și apă și deconectează internetul, televiziunea și electricitate, a mai spus el”, relatează România liberă.

Conferința națională de insolvență

„Toate acestea s-au întâmplat în timpul naziștilor.(…) Supraviețuirea națiunii ucrainene – chestiunea va fi asemănătoare cu antisemitismul… Toate aceste milioane de oameni urmează să fie exterminați” a spus Zelenski, mai scrie România liberă.

Guvernul României pregătește un Proiect de Lege în care una dintre prevederi este ca bărbații între 18 și 60 de ani să intre în rezerva generală, în caz de război.

„Voluntarii care nu au un stagiu militar deja efectuat, vor trece mai întâi printr-un instructaj. Conform draft-ului de act normativ, ministrul Apărării va putea decide dacă CSAT impune situația de criză. Cetățeni cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare sunt cei care îndeplinesc serviciul militar sau în rezervă și cei incorporabili, cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani, dar și cei între 35 și 63 de ani. În proiect se mai prevede ca pe timp de pace cetățenii cu vârsta între 18 și 35 de ani care nu au făcut serviciul militar activ sau în rezervă, să poată solicita Ministerului Apărării Naționale participarea la programul de pregătire militară de bază. Durata unui astfel de program s-ar putea desfășura pe parcursul a patru luni, în calitate de militar voluntar în termen”, scrie Adevărul.

Și tot Adevărul scrie despre riscul apariției poliomielitei în România.

„Potrivit doctorului Virgil Musta, în țara vecină poliomielita nu a fost eradicată, iar boala poate afecta persoanele nevaccinate. România riscă să se confrunte cu cazuri de poliomielită, după izbucnirea războiului din Ucraina, avertizează doctorul Virgil Musta. Potrivit medicului din Timișoara, în ultimii ani medicii români au primit periodic alerte din cauza unor cazuri de poliomielită din Ucraina, unde boala nu a fost eradicată. (…) Riscul de apariție a poliomielitei, în contextual crizei din Ucraina a fost semnalat și de Direcția de Sănătate Publică Timiș, printr-o adresă transmisă spitalelor și medicilor de familie”, relatează Adevărul.

„Potrivit doctorului Musta, poliomielita este o infecție a sistemului nervos care apare ca o viroză cu dureri de mușchi și de cap”, mai scrie Adevărul.

„De cele mai multe ori, boala se oprește în această fază, dar sunt persoane la care avansează și dau acele pareze care creează un handicap cu sechele importante. E o boală cu manifestări neurologice care poate da multe sechele și perturbări într-o societate care trebuie să susțină aceste persoane care nu vor mai putea fi active”, a explicat doctorul Musta, notează Adevărul.

Prim-ministrul bulgar, Kiril Petkov, a declarat luni că țara sa susține sancțiunile împotriva Rusiei ca mijloc de a opri invazia în Ucraina, dar va dori probabil o exceptare de la interzicerea importurilor de gaze naturale și petrol din Rusia.

„Bulgaria este aproape complet dependentă de aprovizionarea cu gaze furnizată de Gazprom, iar singura sa rafinărie de petrol, deținută de compania rusă LUKOIL, furnizează peste 60% din
combustibilul folosit în țară”
, notează Agerpres.

„Bulgaria ar susține toate tipurile de măsuri pentru că suntem cu adevărat împotriva războiului, dar pentru acestea două (petrol și gaze), poate că am cere o exceptare… Nu avem alternative chiar acum, suntem prea dependent. (…) Susținem pe deplin poporul ucrainean, am susținut primul pachet de sancțiuni, suntem chiar deschiși și pentru alte sancțiuni; doar aceste două sancțiuni, ar fi foarte greu pentru noi să le adoptăm ca economie și ca țară”, a spus premierul Petkov, mai scrie Agerpres.

„Guvernul său va începe, de asemenea, să cumpere 1,5 milioane de tone de grâu pentru a-și consolida aprovizionarea cu alimente până la recolta de anul viitor și pentru a evita riscurile care ar putea apărea ca urmare a oricărui posibil accident la centralele nucleare din Ucraina.
Bulgaria, care a produs peste șapte milioane de tone de grâu anul trecut, nu intenționează să interzică exporturile de grâu, a spus Petkov, adăugând că statul își va consolida, de asemenea, rezervele de porumb și semințe de floarea soarelui”
, mai arată Agerpres.

Presa mai scrie despre o declarație a ministrului Apărării din Bulgaria, Dragomir Zakov, care a fost întrebat de jurnaliști ce țară ar putea fi atacată de Rusia după Ucraina.

„Într-o intervenție televizată la postul BTV din Bulgaria, oficialul a transmis că, în opinia sa, dacă ar fi să analizăm lucrurile logic, Vladimir Putin nu se va opri la Ucraina. Următoarea țară pe lista președintelui rus este Republica Moldova, a spus ministrul Apărării Dragomir Zakov”, scrie Evenimentul Zilei.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

La mulți ani tuturor doamnelor și domnișoarelor!

Seară liniștită!

Volodimir Zelenski cere sprijin evreilor americani was last modified: martie 8th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: