Voi încerca să fac o echipă cu toți colegii mei din consiliul nou ales, pentru binele acestei profesii

6 dec. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 448

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: 5 octombrie 2019, suntem împreună cu dl avocat Petre Piperea – d-le avocat, prima candidatură pentru Consiliul Baroului București și, iată, o surpriză foarte plăcută pentru dumneavoastră – și cred că și pentru alți colegi –, alegerea dumneavoastră în cadrul Consiliului Baroului București. Câteva gânduri la cald, după anunțarea acestor rezultate?

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Petre Piperea: Într-adevăr, este o surpriză chiar foarte plăcută și pentru mine. Nu mă așteptam la acest rezultat, a fost o încercare și, sigur, a fost încununată de succes. Voi încerca să fac o echipă cu toți colegii mei din consiliul nou ales, pentru binele acestei profesii. Așa cum am arătat deja în programul pe care l-am publicat, vreau ca această profesie să redevină ceea ce merită; membrii acestui corp profesional să fie respectați și tratați ca atare în orice loc în care mergem – în instanțe, în relațiile cu instituțiile statului și cu autoritățile. Vrem să impunem respect și să fim tratați ca atare.

Nicolae Cîrstea: Care au fost atuurile candidatului Petre Piperea în aceste alegeri?

Petre Piperea: Este o întrebare foarte interesantă. N-aș putea să vă spun; pot să vă spun ce nu am făcut: Nu am intrat în această campanie electorală, care a fost puțin cam agresivă, din punctul meu de vedere; am refuzat să intru în acele clinciuri, să le spun așa, în acele atacuri care au fost. Pentru că au fost anumite persoane care au provocat permanent niște discuții care nu-și aveau locul. Am refuzat să iau parte la așa ceva. A fost o candidatură, din punctul meu de vedere, discretă, am arătat care sunt țintele mele din această poziție pe care mi-o doream. Oamenii cred că au înțeles și cred că au văzut că se pot baza pe mine. Eu am de gând, din acest moment, să-mi respect promisiunile, adică să încerc să fac ca această profesie să fie respectată din nou așa cum merită.

Nicolae Cîrstea: Numele Piperea este unul foarte puternic în avocatura românească, este un brand care s-a construit în timp. Este și acesta un atu?

Petre Piperea: Cu siguranță, este unul dintre atuuri – suntem foarte cunoscuți pe piața avocaturii – și este una dintre explicații.

Nicolae Cîrstea: Care ar fi, pe agenda dumneavoastră, ca membru al Consiliului Baroului București, trei chestiuni stringente pe care vi le doriți rezolvate în perspectiva următorului an, să spunem?

Petre Piperea: O să vă dau una, care mi se pare cea mai importantă – am menționat-o, mă repet, dar este foarte bine că avem idei fixe, pentru că le vom duce la capăt: În relația cu instanțele și cu autoritățile, noi trebuie să fim tratați cu respect și, atunci când solicităm niște lucruri, să ni se răspundă într-o măsură adecvată. Adică – vă dau un mic exemplu: Se întâmplă de foarte multe ori, în majoritatea cazurilor, să fim citați la instanță la ora 8:30 sau la ora 9, ora începerii ședinței. Deși judecătorii cunosc faptul că dosarul nostru se va lua probabil după ora 12 sau după ora 11 sau după ora 1, pentru că au ședința structurată într-un anume mod: încep fondurile la ora 9; încep apelurile la ora 11; încep recursurile la ora 13. Deși ei cunosc această organizare și această agendă a ședinței, noi suntem citați de la începerea ședinței. Ce facem noi acolo? Pierdem timpul; timp prețios, pe care am putea să-l alocăm unor lucrări profesionale sau unor întâlniri cu clienții, pentru că noi din asta trăim, de pe urma clienților.

Nicolae Cîrstea: Cum privește avocatul Petre Piperea avocatura bucureșteană, raportată la anul 2019?

Petre Piperea: Lucrurile sunt destul de complicate în prezent. Avocatura tradițională este din ce în ce mai puțin vizibilă, ca să spun așa; câștigă foarte mult teren online-ul. Am văzut că au apărut chiar platforme care asigură consultanță contra cost. Lucrurile evoluează într-un sens al depersonalizării serviciilor de avocatură, ceea ce, din punctul meu de vedere, nu înseamnă neapărat un progres. Relația cu avocatul trebuie să fie una personală și bazată pe încredere. Reclama bună nu înseamnă neapărat profesionalism.

Nicolae Cîrstea: Dle avocat, vă doresc succes în implementarea ideilor și proiectelor dumneavoastră, ca membru al Consiliului Baroului București și sper să ne revedem cu alte ocazii, în care să bifăm măcar unele dintre aceste idei ca fiind realizate.

Petre Piperea: Cu mare drag. Mulțumesc mult pentru ocazia acordată.

Pachet: Principiile procedurei judiciare
Voi încerca să fac o echipă cu toți colegii mei din consiliul nou ales, pentru binele acestei profesii was last modified: decembrie 6th, 2019 by Piperea Petre
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter