Vladimir Putin: „În zilele acestea luptăm pentru oamenii noştri, în Donbass, pentru apărarea ţării noastre mamă, Rusia”

9 mai 2022
Vizualizari: 151

Deschidem Revista din această seară cu vizita Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, în România. Aceasta a vizitat vineri Baza militară de la Kogălniceanu, iar sâmbătă, împreună soția Președintelui României, Carmen Iohannis, a mers la Școala Gimnazială „Uruguay” din Sectorul 1 al Capitalei, unde s-a întâlnit cu refugiați din Ucraina .

„Mamele din Ucraina le-au explicat celor două doamne greutățile prin care au trecut de la începutul războiului până la venirea lor în România, dar și despre ajutorul primit din partea poporului român. Discuțiile s-au axat în principal pe nevoia copiilor din țara vecină României de a învăța în limba ucraineană. Una dintre profesoare a explicat că la Școala Gimnazială „Uruguay” a fost amenajat un spațiu educațional pentru copii ucraineni, în cadrul unui proiect mai amplu, destinat să ofere și sprijin financiar, cazare și îngrijiri medicale mamelor”, notează Digi 24.

„Colegei mele profesor și Primă Doamnă, vă mulțumesc pentru o după-amiază în România plină de compasiune și speranță. Nu numai că împărtășim o dragoste pentru elevii noștri, dar suntem uniți în sprijinul nostru pentru poporul ucrainean”, a scris Jill Biden pe Twitter, după ce a părăsit România, mai scrie Digi 24.

Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a făcut duminică o vizită neanunțată în vestul Ucrainei, unde a avut o întâlnire surpriză de Ziua Mamei cu Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska. Călătoria lui Jill Biden a fost secretă.

„Am vrut să vin de Ziua Mamei. Am considerat că este important să arătăm poporului ucrainean că acest război trebuie să se oprească și că este un război brutal, iar poporul Statelor Unite este alături de poporul Ucrainei”, i-a transmis Jill Biden, Olenei Zelenska, scrie News.ro.

„Prima Doamnă a SUA călătorit cu mașina până în orașul Ujhorod, la aproximativ 10 minute de condus de un sat slovac care se învecinează cu Ucraina. Ea a petrecut aproximativ două ore în Ucraina. Cele două Prime Doamne s-au reunit într-o sală mică de clasă, fiind așezate față în față la o masă și au discutat în fața reporterilor înainte de a avea o conversație privată. Soția președintelui ucrainean și copiii ei au fost duși într-o locație nedezvăluită ,din motive de siguranță”, relatează News.ro.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Olena Zelenska i-a mulțumit lui Jill Biden pentru „acțiunea sa curajoasă”.

„Înțelegem care sunt măsurile necesare care trebuie luate astfel încât Prima Doamnă a SUA să vină aici în timpul unui război când au loc acțiuni militare în fiecare zi, unde sirenele aeriene se aud în zilnic – chiar și astăzi”, a afirmat Prima Doamnă a Ucrainei, mai scrie News.ro.

Vizita lui Jill Biden s-a limitat la vestul Ucrainei.

Presa mai scrie că Statele Unite și-au redeschis ambasada la Kiev, a cărei activitate fusese suspendată din cauza bombardamentelor rusești asupra capitalei Ucrainei.

„Sunt încântată pentru că m-am putut întoarce la Kiev, așa cum am spus mai devreme, astăzi, de Ziua Victoriei în Europa, pentru a vedea triumful binelui asupra răului în orașul pe care-l iubesc, alături de oameni care întruchipează spiritul acestei comemorări. Președintele Putin a eșuat. Putin a eșuat pentru că nu a putut înlocui guvernul Ucrainei cu marionete rusești, nu a reușit să subjuge mândrul popor ucrainean, care pe tot teritoriul Ucrainei, inclusiv în estul ei, a refuzat să se supună voinței sale și le-a transmis rușilor: Go f… yourself”, a declarat ambasadorul SUA, Kristina Kvien, notează România liberă.

Cu fiecare bombardament, Rusia își concentrează puterea militară în estul Ucrainei.

„Viceprim-ministrul rus Marat Khusnullin a vizitat duminică, 8 mai, câteva orașe din regiunile Donețk și Luhansk, printre care și Mariupol, orașul-port aflat sub bombardamentul intens al forțelor ruse de săptămâni la rând”, relatează Reuters, scrie Libertatea.

„Am vizitat teritoriile eliberate ale RPD (Republica Populară Donețk – n.r.) și LPR (Republica Populară Luhansk – n.r.). Am vizitat Mariupol, Volnovakha, Lugansk și alte orașe. Am discutat cu localnicii. Revenirea la viața pașnică începe în regiuni. Mai este mult de lucru. Vom ajuta, în special, (…) cu acordarea de asistență umanitară!”, a scris oficialul rus, responsabil de construcții și dezvoltare urbană, într-un mesaj pe Telegram, relatează Libertatea.

„Khusnullin a vizitat portul comercial Mariupol, despre care a spus că ar trebui folosit pentru a aduce materiale de construcție pentru restaurarea orașului, potrivit canalului de televiziune Zvezda, al Ministerului rus al Apărării. Portul, care se află între Peninsula Crimeea, capturată de Moscova în 2014, și părți din estul Ucrainei, aflate sub controlul separatiștilor proruși, este cheia pentru legarea celor două teritorii și blocarea exporturilor ucrainene. Rusia a susținut că a preluat controlul orașului de la Marea Azov pe 21 aprilie, după aproape două luni de asediu. Cu toate acestea, luptători ucraineni se află încă în buncărele uzinei Azovstal din Mariupol, ultimul bastion al rezistenței trupelor Kievului din orașul-port”, mai scrie Libertatea.

De Ziua Victoriei, presa din întreaga lume a așteptat cu interes discursul Președintelui Putin și parada militară de la Moscova. Acesta a vorbit poporului rus despre acțiunile militare din Ucraina, fără a face vreun anunț important, așa cum se așteptau analiștii militari.

În zilele acestea luptăm pentru oamenii noștri în Donbass pentru apărarea țării noastre mamă, Rusia. (…) Nu e familie care să nu fi fost atinsă în Rusia de marele război patriotic și această amintire va trăi pentru totdeauna. (…) E datoria noastră să apărăm memoria celor care au înfruntat nazismul”, a spus Președintele Putin, notează Adevărul.

Putin a acuzat NATO de faptul că a creat „amenințări absolut inacceptabile” la granițele Rusiei.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Astăzi, în zilele acestea, luptați pentru oamenii noștri din Donbass, pentru securitatea țării noastre mamă, Rusia. 9 mai 1945 este ziua scrisă pentru totdeauna în istoria lumii drept victoria poporului nostru sovietic, unitatea și puterea sa spirituală au fost exemplare pe câmpul de luptă. (…) Suntem mândri de spiritul de neînfrânt al celor victorioși, că suntem urmașii lor și este datoria noastră să menținem vie memoria celor care înfruntat nazismul, care ne-au transmis să fim atenți și să fin siguri că războaiele mondiale nu se repetă. În ciuda tuturor diferențelor în relațiile internaționale, Rusia totdeauna a pledat pentru securitatea indivizibilă, creând un sistem de securitate care este necesar comunității internaționale. În decembrie anul trecut am propus un tratat care să garanteze securitatea. Rusia a făcut apel la Vest pentru un dialog onest și un compromis rezonabil, în interesul tuturor, dar a fost în van. Țările NATO nu au vrut să ne audă și asta arată că, de fapt, ele aveau planuri foarte diferite și putem vedea asta. Se pregăteau, în mod deschis pentru o altă operație punitivă în Donbass, să invadeze teritoriile noastre istorice, inclusiv Crimeea. În Kiev se vorbea despre posibila achiziție a armelor nucleare. Blocul NATO a început în mod activ să se desfășoare în apropiere de noi, creând amenințări absolut inacceptabile, chiar lângă granița noastră”, a mai afirmat Președintele Rusiei, Vladimir Putin, scrie Adevărul.

„Kievul a afirmat că ar putea obține arme nucleare, iar NATO a început să exploreze teritoriile din apropierea noastră, iar acest lucru a devenit o amenințare evidentă pentru țara noastră și la granițele noastre. Toate semnele indicau că este nevoie să luptăm”, a mai spus liderul rus, arată Adevărul.

Vremea nu a ținut cu Președintele Putin, organizatorii fiind obligați să anuleze parada aviatică.

„Componenta aviatică a paradei militare din 9 mai din Piața Roșie de la Moscova nu va avea loc din cauza condițiilor meteo nefavorabile”, a anunțat, luni dimineață, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează TASS, citată de Adevărul.

Seară liniștită!

Vladimir Putin: „În zilele acestea luptăm pentru oamenii noștri, în Donbass, pentru apărarea țării noastre mamă, Rusia” was last modified: mai 9th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: