Vizită istorică în România

15 iun. 2022
Vizualizari: 484

Vizita Președintelui Macron în România deschide Revista din această seară. Președintele francez a aterizat marți, 14 iunie, la ora 19.40, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, cu o întârziere de 40 de minute față de ora programată, Emmanuel Macron fiind întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă și de ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Într-un discurs ținut la baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Emmanuel Macron le-a mulțumit militarilor francezi prezenți în România pentru sacrificiile făcute și pentru devotament.

„Vă mulțumim în numele tuturor patrioților noștri. De aceea suntem astăzi alături de dumneavoastră, veniți din Franța, pentru a fi pe pământ românesc. Aici este un avanpost estic pentru securitatea Europei noastre, într-un moment în care războiul se întoarce pe continentul nostru.(…) Vreau să mulțumesc tuturor unităților! Prin ceea ce ați reușit să arătați aici, prin dispozitivul NATO, ați contribuit la credibilitatea Franței și la încrederea că suntem parteneri, aliați. Aceasta este forța țării noastre”, a spus Macron, scrie Libertatea.

„Forțele armate franceze, prezente în România din 26 februarie, în regim de urgență, după atacarea Ucrainei de către Rusia, au amplasat în țara noastră un sistem de apărare antiaeriană de ultimă generație, denumit MAMBA. Națiune-conducătoare în grupul de luptă NATO din România, Franța a deplasat 500 de militari, dintre care 350 din armata terestră, pe teritoriul țării noastre. Cei 500 de soldați francezi formează Batalionul «vârf de lance», împreună cu 300 de soldați belgieni care vor fi înlocuiți de olandezi în lunile următoare”, mai arată Libertatea.

Vizita Președintelui Franței în România continuă cu întâlnirea cu Președintele Iohannis.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a anunțat, marți, la Parlament, că săptămâna aceasta coaliția va veni cu decizia privind modificarea Codului Fiscal.

„Sper ca săptămâna aceasta, coaliția să iasă cu o decizie. În discuția care se poartă este vorba foarte mult de ajustare. Ajustarea unor facilități, astfel încât ele să răspundă nevoii de dezvoltare economică, pe de o parte, iar pe de altă parte creșterea deducerilor pentru persoanele cu venituri mici”, a precizat ministrul, scrie România liberă.

„Ministrul a explicat că deducerile vizează ca cei care au venituri salariale mici să plătească mai puțin, adică scăderea impozitării muncii.(…) Adrian Câciu a mai spus că Ministerul de Finanțe a venit cu absolut toate simulările necesare, astfel încât să se ia o decizie”, relatează România liberă.

„Ca să închidem această dezbatere sau o redeschidem când Coaliția va anunța. Unu, înseamnă consolidare fiscală prin ajustarea unor facilități sau ajustare, astfel încât sarcina fiscală să fie așezată echitabil, doi – digitalizare masivă și un efort din partea instituțiilor statului să-și rezolve problemele de colectare, probleme recurente de 30 de ani”, a explicat ministrul Adrian Câciu, mai scrie România liberă.

„Despre valoarea acestui pachet, Adrian Câciu a afirmat că va aduce la bugetul de stat între 1,2 și 1,5 puncte procentuale din PIB, el precizând că Guvernul trebuie să pună accent pe debirocratizare, pe simplificare și digitalizarea instituțiilor”, încheie România liberă.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat marți că sunt în jur de 320 de mari companii în România cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, care plătesc în medie cam 0,8% impozit pe profit.

„Sunt în jur de 320 de mari companii cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro în România. Se plătește în medie cam 0,8% impozit pe profit de către aceste companii, cu alte cuvinte se plătește mai puțin decât la microîntreprinderi, microîntreprinderile plătind 1%. Noi am venit și am prezentat că în acest moment în România este impozitată mult prea mult munca și trebuie să găsim un echilibru și cu impozitarea capitalului. (…) Cu alte cuvinte, de 30 de ani, povara impozitelor și grosul impozitelor au rămas prin impozitarea muncii, pe cei cu venituri mici și mijlocii, și trebuie găsit într-un fel un echilibru. Asta nu exclude reorganizarea ANAF, a Vămii, digitalizarea, lucruri care se vor face în perioada următoare într-un mod mai alert, pentru că se impune acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu la Palatul Parlamentului, întrebat cui se va aplica taxa de solidaritate, scrie Agerpres.

Liderul PSD a adăugat că un impozit pe profit de 0,8% la marile companii este mult prea mic.

„Pentru prima oară, aceste sume vor avea și o destinație, merg la educație și sănătate. Vom vedea în coaliție cum avem discuția, dacă se continuă această discuție sau găsim alte variante. Rămân consecvent și cred că ar fi fost corect, pe o perioadă limitată de timp, până trec toate aceste crize, să venim cu o astfel de abordare de impozitare a capitalului. Ar fi fost vorba să intre în vigoare cu 1 ianuarie, anul viitor”, a menționat liderul social-democraților, mai arată Agerpres.

Presa scrie că în România a fost confirmat al doilea caz de variola maimuței.

„Este vorba despre un bărbat de 32 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută, iar investigațiile de laborator au confirmat marți că pacientul este infectat cu variola maimuței.Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare”, relatează Cotidianul.

Președintele american Joe Biden a dezvăluit marți un plan occidental de a construi silozuri la frontierele Ucrainei, cu scopul de a facilita exportul de cereale.

„Lucrez în strânsă cooperare cu partenerii noștri europeni pentru a pune pe piață 20 de milioane de tone de cereale blocate în Ucraina, cu scopul de a contribui la scăderea prețurilor la bunurile alimentare”, a afirmat Președintele Joe Biden într-un discurs la Philadelphia, potrivit AFP, preluată de Digi 24.

„Ceea ce a făcut războiul lui Putin a fost nu numai să încerce să distrugă cultura ucrainenilor, să decimeze oamenii, să comită nenumărate crime de război, dar a și împiedicat cerealele să iasă, mii de tone de cereale care sunt blocate”, a spus Joe Biden, scrie Digi 24.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

„Vom construi silozuri, silozuri temporare, la frontierele Ucrainei, inclusiv în Polonia, astfel încât să putem transfera (cerealele) din aceste vagoane în silozurile în cauză, în vagoane din Europa, să le putem transporta spre ocean și în întreaga lume”, a mai spus Președintele SUA, notează Digi 24.

Seară liniștită!

Vizită istorică în România was last modified: iunie 15th, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: