Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea PSD!

27 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 266

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

După un Comitet Executiv al PSD extrem de tensionat, Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte și a fost aleasă o nouă conducere a partidului.

„Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a demisionat din funcție, în locul său fiind numit președinte interimar Marcel Ciolacu, a anunțat liderul PSD Sector 1, Dan Tudorache, la finalul ședinței CExN. Potrivit acestuia, a fost dizolvat Biroul Permanent al partidului, iar noul secretar general este Paul Stănescu. Un congres al partidului ar urma să fie organizat peste o lună și jumătate”, scrie Agerpres.

Brașov: Conferința GDPR în profesiile liberale, instituții și companii

Viorica Dăncilă a precizat că demisia sa vine într-un moment de „demnitate”.

„Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se dorește o resetare a partidului, faptul că trebuie cineva să își asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate și eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcția de președinte al PSD. Este un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putință ca să obținem un rezultat bun, ca să mobilizăm electoratul, dar acum, în urma discuțiilor, am înțeles că se dorește o resetare a partidului și că această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului, o altă viziune, un alt program”, a arătat ea într-o declarație de presă susținută la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD, notează Agerpres.

Viorica Dăncilă a explicat că nu putea să facă „foarte mult” în cinci luni cât timp a fost președinte al PSD.

„Din păcate, nu am putut să fac foarte mult în cinci luni de zile, este foarte greu să te organizezi, să încerci să câștigi încredere, să încerci să formezi o echipă sudată. Poate, dacă acest mandat ar fi fost mai lung, poate altele erau rezultatele, dar am făcut tot ceea ce am putut”, a afirmat fostul lider PSD, mai scrie Agerpres.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, în noaptea de marți spre miercuri, că este nevoie de o resetare a partidului.
„Este pentru prima oară când eu am participat la un CEx, în care toți liderii și-au spus opinia. Așa a fost condusă ședința de doamna Viorica Dăncilă, să audă părerea la absolut toată lumea. Un CEx matur, în care au fost discuții pe fond, nu pe formă. Cu toții ne-am asumat multiplele greșeli pe care le-am făcut și am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului și nu făcut un măcel sau – cum se aștepta ca până acum – să pice capete. De fapt și de drept, nu a picat niciun cap azi și, iar o premieră pentru PSD, fostul lider se regăsește în echipa partidului ca și președinte la doamne. Acolo unde doamna Dăncilă a fost președinte”, a arătat Ciolacu, într-o declarație de presă susținută la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD, mai scrie Agerpres.

De la politică trecem la economie și ne oprim asupra unei declarații a președintelui Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, consemnată de Adevărul

„De ce este bugetul o mare urgență? Pentru că angajamentele asumate înseamnă un șoc pentru bugetul României. Puțini înțeleg că de fapt construcția bugetului pe 2020 va exercita o presiune teribilă pe bugetul din 2021. Și atunci va exploda bugetul. Eu consider că bugetul pe 2020 este un punct de inflexiune și vom avea necaz foarte mare în 2021”.

Daniel Dăianu a afirmat că anul acesta derapajul este foarte mare și el a fost anticipat de Consiliul Fiscal.

 „Bugetul cum a fost construit pentru acest an a avut carențe foarte mari și de concepție și de neînțelegere a problemelor economiei. Derapajul de 4,3% ar trebui să ne îngrijoreze foarte mult”, susține el. În ceea ce privește legea pensiilor, Dăianu consideră că bugetul nu poate absorbi acest șoc. „Sunt oameni care nu au simțul măsurii, nu au simțul proporțiilor, este vorba de a-ți da seama ce înseamnă un deficit de 6-7% din PIB. Moment al adevărului este 2020. Știu că este an electoral, dar bugetul din anul 2020 pune sămânță pentru cel din 2021. Creșterea pensiilor din 2020 triplează deficitul în 2021. Bagi țara în șanț”, afirmă Dăianu, mai notează Adevărul.

Și tot Adevărul titrează azi: „Românii trebuie să se pregătească pentru noi creșteri de preț la gaze”:

„Legea pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, a fost promulgată, joi, de președintele Iohannis, iar astăzi a fost publicată în Monitorul Oficial. Odată cu intrarea în vigoarea a noii legi, Transgaz, operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale, precum și operatorii sistemelor locale de distribuție vor fi obligați să racordeze la sistemele respective toate persoaneje juridice și fizice care solicită acest lucru și să finanțeze din ”venituri proprii” toate lucrările necesare în acest scop. Nerespectare legii este sancționată cu amenzi de până la 5% din cifra de afaceri a operatorilor din sistem, urmand excluderea acestora de la procedurile de atribuire de noi licențe în domeniu.(…) Rezultatele se vor vedea peste 4 – 6 ani si romanii vor plati in plus pentru aceste decizii populiste pana la 15% la factura de gaze”.

Seară frumoasă!

Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea PSD! was last modified: noiembrie 27th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter