Viorel Hrebenciuc a fost eliberat din închisoare

6 iul. 2022
Vizualizari: 269

Cunoscutul politician PSD, Viorel Hrebenciuc, revine în mijlocul familiei.

„Viorel Hrebenciuc a fost eliberat, miercuri, din închisoare, conform minutei instanței. Fostul lider PSD primise, în septembrie 2021, o condamnare de trei ani cu executare în dosarul Giga TV, alături de fosta șefă CNA, Laura Georgescu, și fostul primar Gheorghe Ștefan «Pinalti», dar a executat mai puțin de un an”, relatează G4 Media.

„Viorel Hrebenciuc (68 de ani) a fost condamnat definitiv în 14 septembrie 2021 de Curtea de Apel București la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV. În același dosar, Laura Georgescu, fosta șefă a CNA, a fost condamnată la 4 ani și 4 luni de închisoare. Gheorghe Ștefan Pinalti a primit o sentință de 4 ani și 6 luni închisoare, iar Narcisa Iorga (fostă membră CNA) – 3 ani de închisoare cu suspendare, dar trebuie să facă muncă în folosul comunității la ADP”, mai notează G4 Media.

Și Petre Daea se întoarce în politică și în Guvern.

Liderii PSD au votat în unanimitate, în ședința Consiliului Politic Național, pentru propunerea lui Petre Daea la Ministerul Agriculturii, au declarat surse din partid pentru Digi24.

„Decizia PSD de a-l propune din nou pe Petre Daea la Ministerul Agriculturii ar putea fi un compromis făcut între taberele din partid. Postul de ministru al Agriculturii ar fi revenit organizației PSD Olt, controlată de secretarul general Paul Stănescu, organizație care l-a propus și pe Adrian Chesnoiu. Stănescu și-ar fi dorit ca partidul să îl propună acum pe Florin Ionuț Barbu, deputat PSD de Olt și președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. De partea cealaltă, tabăra Ciolacu l-ar fi vrut pe Daniel Butănoiu, secretar de stat în minister”, scrie Digi 24.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

USR își alege noul președinte. Acesta este ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se desfășoară în perioada 6-10 iulie. Votul se încheie duminică, 10 iulie, la ora 10:00.

„Cei șase candidați înscriși în cursa pentru funcția de președinte al USR sunt Octavian Berceanu, fost comisar-șef al Gărzii de Mediu, Cătălin Drulă, deputat USR de Timiș, președinte interimar al USR și fost ministru al Transporturilor, Alexandru Kiss, șofer de TIR, membru filiala USR Bălcești, Vâlcea, Miroslav Tașcu-Stavre, lector universitar, membru filiala USR Reșița, Caraș Severin, Cătălin Teniță, deputat USR de București, și George Ungureanu, inginer în domeniul petrol și gaze, președinte filiala USR Murighiol, Tulcea”, se arată într-un comunicat de presă al partidului, notează Digi 24.

„Dacă niciun candidat nu obține majoritatea voturilor valabil exprimate, se va organiza un al doilea tur de scrutin, la care vor participa primii doi candidați clasați. În eventualitatea unui al doilea tur de scrutin, acesta va avea loc în perioada 11-15 iulie”, mai scrie Digi 24.

„Un tribunal rus a ordonat Caspian Pipeline Consortium (CPC), una dintre cele mai mari conducte din lume care aduce petrol din Kazahstan la Marea Neagră, să suspende activitatea timp de 30 de zile”, notează Reuters și alarabiya.net, citate de Adevărul.

„Conducta Caspian Pipeline Consortium (CPC) este una dintre cele mari din lume, iar prin aceasta România importa petrol din Kazahstan pentru rafinăria Petromidia de la Năvodari. Aceasta este cea mai mare din România și are o capacitate de rafinare de aproximativ 6 milioane de tone de țiței. Rompetrol deține a doua cea mai extinsă rețea de benzinării din România, după cea a Petrom, și mai controlează stații de carburanți și în Moldova, Bulgaria și Georgia. CPC a declarat miercuri că viceprim-ministrul rus Viktoria Abramchenko a ordonat autorităților de reglementare, inclusiv autorității de reglementare a siguranței industriale Rostekhnadzor, să inspecteze instalațiile părții ruse a consorțiului”, scrie alarabya.net, preluată de Adevărul.

„Rafinăria Petromidia procesează, în special, țiței origine Kazahstan (Ural, CPC), cu încărcare în terminalele onshore și offshore din portul Novorossiysk. Ponderea țițeiului de tip CPC (care se încarcă prin terminalele offshore – afectate de incidentul recent) în rețetele de obținere a produselor petroliere din Petromidia este una scăzută, comparativ cu alte tipuri de țiței utilizate în mod current”, mai notează Adevărul.

Presa mai scrie azi despre o nouă moarte suspectă a unui oligarh rus.

„Un om de afaceri rus multimilionar a fost împușcat în propria casă, aceasta fiind cea mai recentă moarte din ultimele luni a unui oligarh rus care are legături cu gigantul energetic Gazprom. Iuri Voronov a fost găsit împușcat în cap în piscină, cu urmele unei răni cauzate de o împușcătură în cap”, relatează Daily Mail, citat de Adevărul.

„Iuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, directorul unei companii de logistică care deținea contracte profitabile cu Gazprom în Arctica, a fost găsit mort în propria casă, într-o suburbie de lux din Sankt Petersburg, luni, în jurul orei locale 14.00. Voronov a fost găsit plutind în piscină, cu urmele unei răni cauzate de o împușcătură în cap, un pistol Grand Power în apropiere și mai multe cutii uzate în fundul piscinei”, arată Adevărul.

Este o nouă moarte suspectă a unui oligarh rus, a șasea, dintr-un șir mai lung, care a debutat imediat după invazia Ucrainei.

Seară liniștită!

Viorel Hrebenciuc a fost eliberat din închisoare was last modified: iulie 6th, 2022 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: