Victoria din acest an de la Hexagon vine după un lung șir de podiumuri pe care le-am ocupat – locuri 2 și 3 – în acești ultimi 7 ani și e un efort al unei echipe întregi

6 mai 2019
Vizualizari: 823

Mircea Fica: Stăm de vorbă cu dl Lucian Bercea, decanul Facultății de Drept din Timișoara, câștigătoarea Hexagonului ediția 2019, care s-a desfășurat la București.

În anul 2017 ați luat locul 3, la Chișinău; anul trecut ați luat locul 2, la Sibiu; iar acum ați câștigat. Pe ce se bazează succesul dumneavoastră? Sunteți și decan din 2012 și se constată o evoluție a facultății. Prin ce se remarcă în mod special colectivul și studenții?

Lucian Bercea: Într-adevăr, victoria din acest an de la Hexagon vine după un lung șir de podiumuri pe care le-am ocupat – locuri 2 și 3 – în acești ultimi 7 ani și e un efort al unei echipe întregi. Meritul decanului este unul modest în acest context. Există un spirit de echipă tradițional la echipele de Hexagon din Timișoara; există profesori care pregătesc probele științifice; există antrenori care pregătesc probele sportive – și lor le revine, evident, meritul pentru obținerea acestui rezultat. E vorba de un efort colectiv, e vorba despre un rezultat care vine pe fondul unei munci realmente extrem de serioase și pe fondul unei experiențe acumulate în acești ani în care am încercat să reorganizăm modul în care Timișoara abordează această competiție.

Mircea Fica: Ați avut participanți care au fost și la edițiile trecute. A contat foarte mult experiența lor, a acelor colegi care au fost hârșiți în această competiție?

Lucian Bercea: Nu ajung să fie hârșiți, pentru că e vorba despre, probabil, cel mult 2-3 ediții de participare, dar e remarcabil faptul că am câștigat probe științifice, atât cu studenți care au fost și la alte ediții ale Hexagonului, și la alte probe științifice ale Hexagonului decât cele la care au concurat astăzi, cât și cu studenți foarte tineri, cu studenți fără experiența Hexagonului, dar care, pe fondul unei ambiții extraordinare și a unui efort pe care l-au angajat în acest an universitar, au reușit să depășească, probabil, colegi cu mai multă experiență de la alte facultăți.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Mircea Fica: Ați avut 92 de puncte, dacă am înțeles bine, și a contat foarte mult faptul că ați câștigat două probe – Dreptul penal și Dreptul constituțional.

Lucian Bercea: A contat foarte mult că am câștigat două probe științifice. E un mod în care se realizează, potrivit regulamentului, această departajare.

Mircea Fica: Dacă ne mai puteți spune câteva cuvinte despre facultate: Cam câți studenți sunt acum, câți masteranzi și câți doctoranzi? Și colectivul de profesori.

Lucian Bercea: E o facultate care reunește, în momentul de față, în jur de 1000 de studenți la licență, aproape 200 la masterat și probabil 60-70 la doctorat, cu un număr de aprox. 40 de profesori titulari și alți 20 asociați.

Mircea Fica: Vă mulțumim foarte mult și vă dorim succes!

Victoria din acest an de la Hexagon vine după un lung șir de podiumuri pe care le-am ocupat – locuri 2 și 3 – în acești ultimi 7 ani și e un efort al unei echipe întregi was last modified: mai 6th, 2019 by Lucian Bercea

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Lucian Bercea

Lucian Bercea

Este doctor în drept, decan al Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, expert formator în cadrul INM și INPPA și membru în Comisia de specialitate Științe Juridice – Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.
A mai scris: