Verificări fără rezultate clare în cazul numărului decedaţilor de COVID-19

13 mai 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 90

Dincolo de toate frământările vieții noastre politice și economice, aproape irepetabile, care țin prima pagină a ziarelor, se întâmplă și evenimente care ne fac să ne întrebăm când o să învățăm să ne prețuim intelectualii acestei țări, oamenii care, cu adevărat, reprezintă România. Astăzi, deschidem Revista cu o informație tristă, legată de pierderea unei mari scriitoare, Ileana Vulpescu, autoarea romanului „Arta conversației”, care a încetat din viață miercuri, la vârsta de 89 de ani.

„Ileana Vulpescu, născută în 1932, în București, a devenit membră a Uniunii Scriitorilor din România în 1972. A debutat în literatură în 1966, a publicat schițe și nuvele, iar succesul l-a cunoscut odată cu publicarea romanului «Arta conversației» (1980), care a primit premiul «Cântarea României». Pe lângă acesta, a mai publicat volumele «Rămas-bun casei părintești» și «Sărută pământul acesta». Ea a colaborat la redactarea lucrărilor Dicționarul limbii române și Dicționarul explicativ al limbii române (1959-1975), a scris proză și teatru și a tradus din literaturile engleză, franceză și spaniolă.A fost căsătorită cu scriitorul, traducătorul și publicistul Romulus Vulpescu, care a decedat, în septembrie 2012, la vârsta de 79 de ani. Cu aproape o lună înainte, cei doi își pierduseră unicul copil, o fiică pe nume Ioana”, notează Digi 24.

În Israel situația rămâne tensionată.

„Organizațiile fundamentaliste Hamas și Jihadul Islamic au lansat în ultimele 48 de ore peste 1.200 de rachete din Fâșia Gaza spre Israel. Bilanțul în Israel este de șase morți și peste 120 de răniți. Marți seară, din Fâșia Gaza au fost lansate 130 de rachete spre Israel. Cel puțin șase persoane, inclusiv un copil de șase ani, au fost rănite după ce o rachetă a lovit miercuri seară o casă din orașul israelian Sderot. La rândul său, armata israeliană a atacat peste 500 de poziții islamiste din Fâșia Gaza, omorând 53 de persoane, inclusiv lideri islamiști, și rănind alte peste 320”, scrie România Liberă.

În prezent, se fac eforturi diplomatice pentru încheierea unui armistițiu, prin intermediul Rusiei, Egiptului și Qatarului.

„Organizația islamistă Hamas, care deține controlul asupra teritoriului palestinian Fâșia Gaza, a semnalat, miercuri seară, că este dispusă la semnarea unui armistițiu cu Israelul”, mai informează agenția Reuters și site-ul israelian Ynetnews.com., citate de România Liberă.

Premierul Florin Cîțu s-a declarat „recunoscător” Comisiei Europene după întâlnirea pe care a avut-o, miercuri, la Bruxelles, cu Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al CE.

„Am avut o discuție detaliată cu Margrethe Vestager, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, cu privire la prioritățile României prevăzute de Planul Național de Redresare și Reziliență. Sunt recunoscător Comisiei Europene pentru sprijin, îndrumare și cooperare”, a scris Florin Cîțu pe Facebook, notează Agerpres.

„Anterior, premierul s-a întâlnit cu Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, în cadrul întrevederii fiind detaliate proiectele de infrastructură prevăzute în PNRR”, mai arată Agerpres.

La București, Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a prezentat, joi, rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor de coronavirus.

„Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a declarat joi că în 2020, conform datelor raportate de spitale către INSP, s-au înregistrat 227 de decese cu diagnostic principal COVID și 25.879 de decese cu diagnostic secundar COVID. Au fost detectate diferențe de 500 de cazuri între raportările unor spitale pe diferite platforme, din cauza modului de raportare al spitalelor, a unor confuzii ale celor care raportează, precum și din cauza unor întârzieri în raportarea deceselor, a mai afirmat ministrul. Mihăilă a prezentat rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor de coronavirus. Raportul preliminar a arătat că sunt diferențe între numărul de decese raportate în Corona Forms și în alte baze de date de raportare, ministrul Sănătății precizând că în această situație s-a ajuns printr-o sumă de erori umane”, scrie News.ro.

„Ea a adăugat că în sistemul CoronaForms s-au înregistrat 16.120 de decese pentru 2020, iar în Alerte MS – 18.948 de decese”, mai arată News.ro.

Presa mai redă și declarația prefectului Capitalei, Alin Stoica, care a declarat miercuri seară, la Digi24, că autoritățile se gândesc la scenariul în care masca de protecție sanitară să nu mai fie obligatorie de la 1 iunie pentru persoanele vaccinate, în anumite condiții.

„Bucureștiul a intrat în scenariul verde începând de marți, când rata de infectare a ajuns la 1,49 la mia de locuitori, iar trendul s-a menținut și miercuri, ajungând la 1,42 la mia de locuitori. În aceste condiții, joi se va reuni Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU), care va decide o serie de măsuri de relaxare”, a mai precizat prefectul Stoica, scrie Libertatea.

„Concret, acest lucru înseamnă că sălile de spectacol și restaurantele pot funcționa la 50% din capacitate. Dacă rata va scădea sub 1 la mie toți copii vor putea merge la școală, iar spectacolele în aer liber ar putea fi permise cu maximum 300 de spectatori. Circulația persoanelor în afara locuinței rămâne interzisă între orele 22- 5:00, iar magazinele sunt deschise între orele 5- 21:00. Masca este obligatorie pentru toate persoanele până când autoritățile vor aproba un alt scenariu”, mai notează Libertatea.

Seară frumoasă!

 

Verificări fără rezultate clare în cazul numărului decedaților de COVID-19 was last modified: mai 13th, 2021 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter