Verdict final în dosarul „Ferma Băneasa”

18 dec. 2020
2 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 5 (2 votes, average: 3,50 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 312

Pe prima pagină a presei din România este, astăzi, decizia ÎCCJ în dosarul „Ferma Băneasa”.

 „Înalta Curte de Casație și Justiție a dat joi verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benyamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prințul Paul – trei ani și patru luni. De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. ÎCCJ i-a obligat pe cei condamnați la plata mai multor sume de bani. Omul de afaceri Remus Truică a fost luat de acasă, joi seară, de polițiști, pentru executarea pedepsei de șapte ani de închisoare în dosarul Fermei Băneasa. Oamenii legii nu l-au găsit însă la reședința sa pe prințul Paul”, relatează News.ro.

Despre negocierile pentru formarea noului Executiv scrie Digi 24.

„Formula politică ce pare să se contureze după întâlnirea de joi a liderilor PNL, USR PLUS și UDMR, nu îl are pe Ludovic Orban pe postul de prim-ministru. Florin Cîțu este varianta acceptată de USR PLUS și UDMR pentru funcția de premier. (…) În varianta în care Florin Cîțu ar fi prim-ministru, USR PLUS ar accepta ca poziția de președinte al Camerei Deputaților să îi revină lui Ludovic Orban, însă, pentru această cedare, useriștii cer compensații maxime. Ei vor primi funcția de președinte al Senatului și ministerele avizatoare pe care le doresc. Si UDMR va primi ministere importante, drept compensație pentru că nu primește niciunul din posturile de președinte în Parlament”, relatează Digi 24.

Scoși, cel puțin deocamdată, din calculele pentru formarea noului Guvern, PSD se pare că și-a stabilit liderii grupurilor parlamentare de la Cameră și Senat.

„Social-democrații au stabilit ca lider al grupului PSD la Senat să fie Lucian Romașcanu, iar la Camera Deputaților să fie lider de grup tot Alfred Simonis”, au declarat surse ale formațiunii, pentru News.ro.

Campanie Craciun UJmag 2020

Marcel Ciolacu a anunțat că, la ședința Consiliului Politic Național al PSD, a fost luată decizia de a fi atacată, în contencios administrativ, Hotărârea Guvernul care prevede alocarea, din Fondul de rezervă, a peste 876 de milioane lei către unitățile administrativ-teritoriale pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului. El a mai spus că niciun Guvern sau premier nu și-a permis să emită o astfel de hotărâre, însă sub Guvernul lui Orban s-a întâmplat de trei ori acest lucru.

„Am luat hotărârea, în cadrul Consiliului Politic Național alături de colegii mei, să atacăm atât la contenciosul administrativ această hotărâre de Guvern, să solicităm o ordonanță de suspendare a aplicării hotărârii de Guvern și mai mult să facem un demers penal către primarii, către miniștrii care au avizat această hotărâre de Guvern. Mi se pare corect ca, după 30 de ani, această practică să înceteze. Nimeni niciodată, niciun premier și niciun Guvern nu și-a permis așa ceva. Acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub guvernul domnului Orban”, a arătat Marcel Ciolacu, notează News.ro.

Liderul PSD a explicat că banii au fost mutați discreționar din Fondul de rezervă al Guvernului, către unitățile administrativ-teritoriale, fără a exista o formulă de calcul a Ministerului de Finanțe.

„S-au mutat sume importante în Fondul de rezervă al premierului și de acolo discreționar, deoarece dacă această distribuire a banilor se făcea prin Ministerul de Finanțe și s-ar fi făcut în funcție de o formulă, s-au mutat în Fondul de rezervă al prim-ministrului și de acolo fiecare sumă a fost transmisă după bunul plac al celui care a redactat acest document”, a mai spus Președintele social-democraților, mai scrie News.ro.

Partidul Civic Maghiar, cel de-al doilea partid maghiar din Transilvania, și-a ales – în cadrul unei ședințe organizate la Căpâlnița (Harghita) – noul președinte executiv.

„Este vorba despre Attila Örs Sorbán, președintele Tinerilor Maghiari din Transilvania (EMI). În cadrul ședinței amintite, președintele PCM, János Mezei i-a retras sprijinul politic lui Zoltán Salamon, fost președinte executiv al formațiuni, iar acesta și-a înaintat demisia, încă înainte de votul de încredere. (…) PCM este cel de al doilea partid maghiar din Transilvania. La alegerile locale din 2016 formațiunea a obținut 13 fotolii de primar, pe cont propriu, și alte două, în coaliție cu Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Dintre orașele din Ținutului Secuiesc Gheorgheniul, Odorheiul Secuiesc și Vlăhița sunt conduse de primari PCM”, relatează Știrile Transilvaniei.

Și tot Știrile Transilvaniei scrie despre modelul electric EQB, de la Mercedes-Benz, care va fi produs în Ungaria.

„Mercedes-Benz Manufacturing Hungary își extinde în mod semnificativ fabrica sa din Kecskemét cu o nouă investiție de 50 de miliarde forinți (141,47 milioane euro).  În urma investiției, compania va fi prima din Ungaria care va începe să producă mașini complet electrice”, a anunțat, luni, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior, scrie Știrile Transilvaniei.

„Christian Wolff, directorul executiv al Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a afirmat că, la Kecskemét, va fi fabricat modelul EQB, adică autoturismul complet electric, iar producția în serie a acestuia ar putea începe din ultimul trimestru al anului 2021. Noul model va avea premiera mondială în primăvara anului viitor. Noua fabrică, cu unitatea de presaj, anunțată în martie anul acesta, va începe să funcționeze în anul 2022, a precizat specialistul”, mai arată Agerpres.

Seară frumoasă!

Verdict final în dosarul „Ferma Băneasa” was last modified: decembrie 18th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter