Vânt de recesiune economică

1 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 466

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Alegerile prezidențiale rămân în atenția publicului. În lipsa unor teme de campanie bine conturate și a unor dezbateri serioase, se conturează un veritabil război al sondajelor: unele din partea institutelor românești de profil, altele interne. Ne oprim asupra unui sondaj IMAS, care merge pe aceeași linie, pe aceeași linie cu cel anterior și care îi prezintă în turul al doilea, ca posibil contracandidați pe Iohannis și Diaconu:

Clasament surprinzător al candidaților la alegerile prezidențiale într-un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM și dat publicității joi. Potrivit cercetării sociologice, pe primul loc se situează Klaus Iohannis, cu un procent uriaș de peste 45%. El este urmat de Mircea Diaconu – cu 16,7%, Viorica Dăncilă – 15,1% și Dan Barna – cu doar 12,6%. Sondajul IMAS, la comanda Europa FM, a fost realizat în perioada 8-28 octombrie 2019, pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3,1%”, notează G4media.ro.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Alte sondaje interne, ale partidelor din competiție, îi indică în turul al doilea pe Klaus Iohannis și pe Viorica Dăncilă. Cert este că lupta electorală se dă pentru a doua poziție din competiție la finele turului 1. Interesant este și comentariul realizatorului Antenei 3, Mircea Badea,  în cadrul emisiunii „Sinteza zilei” în legătură cu  posibilii finaliști ai turului 1 al alegerilor prezidențiale:

Eu cred că, în mod normal, în turul doi ar intra Mircea Diaconu. Dar, cred că va fi ordin de zi pe unitate la PNL să o bage pe Dăncilă în turul doi, astfel încât să fie siguri că intră Dăncilă în turul doi și nu Mircea Diaconu. Dacă intră Mircea Diaconu în turul doi e daună totală”, a spus Badea,  relatează Cotidianul.

Revenim la guvernul PNL, care ar urma să fie să fie validat de Parlament. Susținerea arătată de UDMR pentru guvernul PNL provoacă disensiuni printre partidele maghiare din  România

„István Csomortányi, președintele PPMT, și János Mezei, președintele PCM, au acuzat UDMR de oportunism, într-o declarație comună remisă agenției ungare de presă MTI”, potrivit hirado.hu, citată de Adevărul.
„Potrivit acestora, UDMR și-a pus propriile interese politice înaintea interesului național atunci când a convenit cu PNL susținerea guvernului prin sprijin parlamentar, iar cele mai arzătoare probleme ale maghiarilor nu au fost incluse în acord. Csomortányi și Mezei consideră că, prin căderea guvernului de stânga, «s-a pus capăt, după trei ani, unei guvernări de coșmar». Cu toate acestea, cei doi politicieni au luat în nume de rău faptul că UDMR și-a reorientat deja pânzele și a început să caute favorurile PNL. Ei consideră că politica ce ignoră interesele naționale «nu numai că servește ca potențială sursă de conflict între români și maghiari, dar îi prezintă oportuniști și pe maghiarii din Transilvania»”,
potrivit hirado.hu, mai scrie Adevărul.

În așteptarea validării propriului guvern, liderii PNL se pronunță pe anumite teme de actualitate, una dintre ele fiind și pensionarea anticipată a magistraților.

„PNL propune amânarea cu un an a intrării în vigoare a prevederilor referitoare la pensionarea anticipată a magistraților”, anunță senatorul PNL Alina Gorghiu, conform News.ro.

„PNL a înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților o propunere legislativă care vizează prorogarea termenului de intrare în vigoare a dispozițiilor privind pensionarea anticipată a magistraților; o normă care nu este oportună acum, așa cum a constatat și Comisia de la Veneția. Întreg sistemul judiciar ar fi dat peste cap, anunță Alina Gorghiu, precizând că volumul de dosare este mare și că există un deficit de magistrați, mai informează News.ro.

Rămânem în zona justiției și scriem despre conflictul dintre președintele CSM și ministrul de Justiție:

Curtea Constituțională a anunțat joi că va dezbate în data de 12 noiembrie conflictul de natură constituțională reclamat de președintele Consiliului Superior al Magistraturii în relația cu ministrul Justiției, Ana Birchall. Părțile din dosar au avut termen până la 30 octombrie să-și prezinte punctele de vedere”, relatează News.ro

„Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a anunțat, în 8 octombrie, că va sesiza Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict de natură constituțională în legătură cu acțiunile ministrului Justiției, Ana Birchall”, mai arată News.ro.

Presa economică aduce în atenția publicului o știre care ar putea să ne dea fiori: Vine recesiunea economică!

„Datele financiare indică o probabilitate ridicată că ne apropiem de o recesiune la fel de mare precum cea din 2008, a spus Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, la Seminarul Eu-Cofile, organizat de Alpha Bank, BNR și ARB. «Curba randamentelor e inversată. De câte ori s-a inversat, din 61 încoace, de atâtea ori a apărut o recesiune. După inversare a mai durat maxim 22 de luni până la recesiune», arată Croitoru. Astfel, piața cere dobânzi mai mari pentru titlurile de stat pe termen scurt, decât pentru cele pe termen lung, deși în mod firesc împrumuturile pe termen lung ar trebui să aibă randamente mai mari. «Va fi o recesiune similară cu cea din 2008, una anormală», spune Croitoru”, relatează News.ro.

Conferintele lunii noiembrie
”

 

Seară frumoasă!

Vânt de recesiune economică was last modified: noiembrie 1st, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter