„UTM IN BRIEFS: 24 de programe de licență, 6 de studii postuniversitare, 20 de programe de masterat şi 3 școli doctorale”. Interviu cu prof. univ. dr. Daniel Cochior, rectorul Universității „Titu Maiorescu” din București

25 oct. 2021
Vizualizari: 197

Luni, 25 octombrie 2021, pe site-ul prouniversitaria.ro a fost publicat un interviu de excepție cu rectorul Universității „Titu Maiorescu” din București, domnul prof. univ. dr. Daniel Cochior, cu titlul „UTM IN BRIEFS: 24 de programe de licență, 6 de studii postuniversitare, 20 de programe  de masterat şi 3 școli doctorale”.

Redăm, în continuare, câteva fragmente interesante din interviul Domniei Sale:

„În prezent, Universitatea «Titu Maiorescu» este o instituție de învățământ modernă, europeană, cu o identitate, un statut și un loc bine definite în spațiul învățământului superior din România. Vorbim despre o universitate polivalentă, cu multiple domenii de licență, care s-a afirmat cu tărie în toții anii funcționării ei. Avem și domenii «clasice», tipice pentru o instituție de învățământ universitar solidă, precum Drept, Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Psihologie, Economie, dar și unele noi, ca Informatică, Comunicare și relații publice, Relații internaționale și studii europene.”

„Avem colaborări cu 23 de spitale, în multe secții clinice. E o reușită certă faptul că în unele spitale private am înființat secții clinice, care au fost și sunt o premieră în țara noastră! Un alt aspect pe care doresc să-l subliniez este faptul că, începând de anul trecut, avem un program de pregătire în rezidențiat cu aproape 400 de rezidenți, atât la medicină generală, cât și la Medicină Dentară.”

„Studenții au condiții foarte bune și se bucură de o serie de facilități. Au la dispoziție două biblioteci fizice, o bibliotecă electronică, spații de cazare, cantină-restaurant. În cămine există și spații pentru cluburi studențești, pe care studenții le pot folosi, în vremuri normale, pentru întruniri și evenimente. Cred că au tot ce le trebuie, astfel încât să performeze.”

„Dacă în anii ’90, atunci când a fost fondată Universitatea, facultățile de Drept sau de Științe Economice erau cele care «duceau greul», acum se observă o rebalansare. Facultățile cu specific medical încep să aibă o contrapondere foarte bună. (…) Cu toate greutățile, programul de medicină a rămas foarte atractiv. Concurența a fost mai mare la admiterea din vara trecută și sperăm să fie așa în continuare.”

 

Interviul integral poate fi accesat pe site-ul Pro Universitaria.

 

Revista Pro Universitaria cuprinde și o broșură, care este gratuită, „Admiterea în anul universitar 2021-2022”, ca prefață la respectivul an de studii. Această premieră editorială are menirea de a-i informa, corect și într-o manieră destinsă, pe toți cei interesați de programele de licență și masterat, cu privire la aspectele utilitare care țin de alegerea și înscrierea într-o universitate de stat sau privată.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Pro Universitaria.

„UTM IN BRIEFS: 24 de programe de licență, 6 de studii postuniversitare, 20 de programe de masterat şi 3 școli doctorale”. Interviu cu prof. univ. dr. Daniel Cochior, rectorul Universității „Titu Maiorescu” din București was last modified: octombrie 25th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.