USR şi PLUS fuzionează

12 aug. 2020
Vizualizari: 570

Deschidem Revista din această seară cu o informație ATP: Vladimir Putin anunță că Rusia a dezvoltat „primul” vaccin împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut în cadrul unei videoconferințe cu membrii Guvernului rus, transmisă în direct de televiziunile rusești și străine acreditate la Moscova.

„În această dimineață, pentru prima dată în lume, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat”, a spus Președintele Putin, notează Știrile Transilvaniei.

„«Știu că este destul de eficient, că oferă o imunitate durabilă», a adăugat președintele rus. Ministerul Sănătății a precizat că vaccinul va permite «formarea unei imunități» care ar putea dura “doi ani”. Potrivit sursei citate, Putin a afirmat că una dintre fiicele sale și-a făcut acest vaccin. «Ea a participat la experiment», a spus Putin, adăugând că a făcut puțină febră «și asta a fost tot»”, mai relatează Știrile Transilvaniei, citând HotNews.

„Organizația Mondială a Sănătății (OMS)  a primit cu prudență anunțul conform căreia Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva noului coronavirus și a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare și evaluare stabilite de această organizație, relatează agențiile străine”, scrie pe aceeași temă Cotidianul.

„Vaccinul rusesc nu se numără printre cele șase semnalate săptămâna trecută de OMS ca fiind cele mai avansate în procesul testelor clinice. Dintre aceste șase, trei sunt dezvoltate de laboratoare chineze, două sunt americane (cele ale companiilor Pfizer și Moderna) și cel de-al șaselea este dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford”, mai notează Cotidianul.

Libertatea scrie despre studiul realizat de medicii din SUA în legătură cu impactul pe care îl are COVID-19 asupra persoanelor ce au fost vaccinate anterior pentru diverse boli.

„Dr. Andrew Badley, un specialist în boli infecțioase de la Clinica Mayo, a declarat, luni, pentru CNN, că unul dintre aspectele pe care experții îl studiază este acela de a vedea dacă vaccinurile făcute anterior de indivizi au un rol de protecție împotriva coronavirusului. «Când am studiat virusul, am descoperit că oamenii care s-au vaccinat anterior cu mai multe vaccinuri (pentru pneumococ, gripă, hepatită și altele) au părut să aibă un risc mai mic de îmbolnăvire cu COVID. Este ceea ce imunologii numesc antrenament imunitar: modul în care sistemul tău imunitar creează un răspuns eficient pentru combaterea infecțiilor», a spus Dr. Andrew Badley: În prezent, nu există dovezi definitive cu privire la faptul că vaccinurile ar stimula imunitatea împotriva Covid-19. (…) Luna trecută, cercetătorii au descoperit că țările în care mulți oameni au făcut vaccinul împotriva tuberculozei au avut o mortalitate mai mică din cauza coronavirusului”, relatează Libertatea.

Cotidianul scrie că există pe piață și măști neconforme care nu ne apără de COVID-19.

„O nouă alertă a fost emisă prin Sistemul de alertă rapidă european, astfel încât numărul mastilor de protecție neconforme ajunge la 106, conform asociației InfoCons”, arată Cotidianul, care prezintă o lungă listă de măști care ar trebui retrase de la comercializare.

Majorarea alocațiilor copiilor este un alt subiect prezent în presă.

„Senatul a adoptat marți proiectul de lege care prevede respingerea ordonanței de urgență privind creșterea etapizată a alocațiilor pentru copii. Votul a fost în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților. Au fost 87 de voturi «pentru» proiectul de respingere a ordonanței de urgență, 29 de voturi «împotrivă» și 12 abțineri”, scrie News.ro.

„Totodată, președintele Camerei Deputaților și liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat că ordonanța de urgență care prevede o creștere etapizată a alocațiilor pentru copii înseamnă de fapt o tăiere cu 80% a alocațiilor și nu o majorare a acestor cu 20%. Liderul interimar al PSD a precizat că partidul pe care îl conduce vrea să respecte legile țării, iar alocațiile să fie dublate, așa cum era prevăzut inițial în lege”, mai arată News.ro.

Presa mai scrie că elevii ar putea primi bani pentru uniforme.

„Senatul a adoptat marți, ca prim for sesizat, un proiect de lege aflat în procedură de urgență care prevede ca fiecare elev din învățământul obligatoriu de stat să primească 350 de lei anual pentru uniformă. Dacă este adoptată și de Camera Deputaților și ulterior promulgată de șeful statului, legea va intra în vigoare începând cu anul școlar 2021 – 2022. Inițiativa legislativă a fost adoptată de senatori cu 87 de voturi «pentru», 41 de voturi «împotrivă» și zero abțineri”, scrie News.ro.

Finalul Revistei aparține politicii. USR și PLUS vor fuziona la sfârșitul acestei săptămâni.

„În această sâmbătă avem congresul pentru fuziunea USR-PLUS. Este un moment istoric și un moment așteptat de foarte mulți din susținătorii noștri care înțeleg și experiența acestor negocieri pentru locale, pentru că Alianța USR-PLUS are candidați în toate UAT-urile, în toate municipiile, toate orașele mari, ne-a arătat că este necesar să facem pasul firesc mai departe și să devenim din două partide care au propriul electorat și care au credibilitatea lor un singur partid (…), USR-PLUS, un partid de termen lung în România și nu doar o secvență de ciclu electoral cum au fost multe alte partide din ultimii 30 de ani”, a declarat liderul USR, Dan Barna, marți seara, la Digi24, scrie Agerpres.

Și tot Alianța USR-PLUS își propune să obțină un rezultat care să îi permită să guverneze singură.

„Evident că eu m-aș dori să avem un rezultat electoral care să ne permită să guvernăm singuri, ca USR-PLUS să guverneze singur. Însă, în politică legătura cu realitatea în general ajută. Dacă vom obține acest rezultat vom guverna singuri fără îndoială, dacă acest rezultat nu se va întâmpla și așa cum arată cifrele perspectiva unei coaliții necesare are o probabilitate rezonabilă vom vedea la momentul acela. În momentul de față miza este să reușim să reprezentăm un electorat cât mai numeros”, a adăugat Dan Barna, notează Agerpres.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Seară frumoasă!

USR și PLUS fuzionează was last modified: august 12th, 2020 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: